Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Şehit aileleri ve gazilere yer bulundu

Şehit aileleri ve gazilere yer bulundu

ISPARTA 13.01.2018 07:30:00 0
Şehit aileleri ve gazilere yer bulundu
Belediye Meclisi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ne hizmet binası yapılması amacıyla Fatih Mahallesi’ndeki bir arsayı bedelsiz tahsis etti. Belediye Başkanı Günaydın, binayı da yapacaklarını belirtirken, teşekkür konuşması yapan Türkiye Harp Malulu Gaziler, Şehit ve Yetimler Derneği Başkanı Musa İrez, “Tarihi bir an yaşıyoruz” dedi.
 
Belediye Meclisi’nin Ocak ayı son toplantısında 3 aydır üzerinde çalışılan Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ne hizmet binası sorunu çözüldü. Belediye Meclisi, Fatih Mahallesi 3355 ada 6 nolu parseli bu 2 derneğe hizmet edecek bir bina yapımı için bedelsiz tahsis etti.
GÜNAYDIN: PROJESİNİ ÇİZECEĞİZ VE BİNAYI DA YAPACAĞIZ
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bedelsiz devriyle birlikte tapusunu da vermek istediklerini ifade ederek, “3 aydır araştırıyorduk. En sonunda 2 arsayı öne çıkardık. Dün akşam grup toplantımıza dernek başkanlarımızı çağırdık. En güzel 2 arsamızdan birisini beğenebilirsiniz dedik. Kendileri bir arsayı beğendiler. Arsa köşede ve iyi bir yerde. Arsayı vermekle bitmiyor. Projesini belediye olarak biz çizeceğiz. Yapımını da belediye ve belediye meclis üyeleriyle yapacağız. En iyi ve en kaliteli malzeme ile fonksiyonlu bir bina yapacağız. Şehit aileleri ve gazilerimizin şanına uyacak bir bina olacak. Yapımından sonra da meclis üyeleriyle birlikte açılışına gidelim” dedi.
DAL: BAŞKA DERNEK KURULMASI ÖNLENMELİ
AK Partili Kadir Dal da başka bir şehit ve gazi derneğinin kurulmasının da önlenmesi gerektiğini ifade ederek, “Isparta’da şehit ve gazi derneği 2 tane. Bu derneklerimiz tek çatıda olabilir” dedi.
İREZ: TARİHİ BİR AN YAŞADIK
Meclis toplantısına katılan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehir Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Musa İrez de tahsisin ardından kürsüye çıkarak bir teşekkür konuşması yaptı. İrez, “Biz yıllardır derneğimize ait bir yer oldun diye çok çabaladık. Meclis üyelerimizin ve sayın başkanımızın arayışları uzun zamandır devam ediyor. Belediye başkan yardımcılarımızla yoğun çalıştık. Bazen biz şurayı istiyoruz dedik uygun olmadı, bazen belediyenin gösterdiği yer 2 derneğe uygun görmedik. Derneğimizin yaklaşık 100 yıllık bir mazisi var. Derneğimiz 1915 yılında Enver Paşa’nın talimatıyla kurulmuş. Kurtuluş Savaşı, 1. Dünya Savaşı’nda ayağı sakat olanlara ve şehit ailelerine yardımcı olması amacıyla kurulmuş bir dernek. Asker Dernekler Kanununda 5 tane dernek var. Bu dernekler Emekli Astsubaylar Derneği,  Astsubaylar Derneği, Anıtkabir Derneği, Muharip Gaziler Derneği ve Türkiye Harp Malulu Gaziler, Şehit ve Yetimler Derneği. Biz burada tarihi bir an yaşadık. Yıllardır beklediğimiz bir yeri sağ olsun başkanımız vasıtasıyla yapacağız. Daha önce derneğimize ziyarete gelen sayın valimiz ve komutanlarımız bir yer arayışına girmişti. Maalesef kamu kurumları yönünden uygun yer bulamadık. Sayın Belediye Başkanımız dün akşam bizi çağırdı ve 2 yer gösterdi. Biz bir yeri beğendik. Kendisine ve belediye başkan yardımcılarımız ile meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz. İnşallah Burada salonda bulunan belediye başkanımız başta olmak üzere tüm meclis üyelerimiz şehitlerimizin şefaatlerine nail olurlar. Allah hepinizden razı olsun” şeklinde konuştu.
İlgili madde oybirliği ile kabul edildi.

Anahtar Kelimeler:
Salı 22.7 ° / 9.1 °
Çarşamba 19.9 ° / 8.4 °
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °