Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Kongresini Yaptı; Yeni Başkan Ali Savcı

Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Kongresini Yaptı; Yeni Başkan Ali Savcı

ISPARTA 30.03.2021 15:57:00 0
Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Kongresini Yaptı; 
Yeni 
Başkan 
Ali Savcı
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi kongresini gerçekleştirdi. Kongrede yapılan seçimler neticesinde Şubenin yeni Başkanı Ali Savcı oldu.
 
Bugün Gaziler Derneğinin Fatih Mahallesindeki Merkez Şubesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen kongreye; Genel Başkan Mustafa Işık ve yönetim kurulunun  yanı sıra Belediye başkan yardımcısı Fahretdin Gözgün Ziraat odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk ile Dernek üyeleri katıldı.
ŞUBE BAŞKANI SAVCI; “ŞEHİTLERİMİZ DE
GAZİLERİMİZ DE BU ÜLKEYİ VAR ETMEK İÇİN SAVAŞTI”
Mevcut Şube Başkanı Musa İrez’in tekrar aday olmadığı ve tek liste ile gidilen kongrede konuşan yeni Şube Başkanı Ali Savcı, yaptığı konuşmada; “Bu ülkenin var oluşundan bugüne kadar, bu ülkeyi var etmek, bu ülkeyi yaşatmak, gelecek nesillere iyi bir ülke bırakmak adına vatan için, millet için, bayrak için canını vermiş, toprağın altına girmiş, canını hiç tereddüt etmeden feda etmiş olan şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Yine aynı şekilde meydana gelen çatışmalarda yine aynı değerler uğuruna, aynı mukaddes düşünce ile bir uzvunu kaybetmiş veya yaralanmış olan bizler yani muhterem gazilerimizi de huzurlarınızda saygı ile selamlıyorum.

“KATILIMLARINIZ
İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM”
Bugün burada gerçekleştirmekte olduğumuz kongremizde bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Görevimize layık olmaya çalışacağız. Burası kutsal bir yer, başkanlarımız bu zamana kadar getirdiler bizde biraz daha farklı yapabilirsek ne mutlu bize diyorum. Şehit ailelerimiz ve gazi ailelerimizden destek bekliyorum. Kongremize iştiraklerinizden dolayı teşekkür eder, saygı ve hürmetlerimi sunarım” dedi.

GENEL BAŞKAN IŞIK;  “ÜLKEMİZ BAĞIMSIZLIĞINI
KANLARIYLA ÖDEYEREK HAK ETMİŞ BİR ÜLKEDİR”
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkan Mustafa Işık da kongrede yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Bu ülkede herkes şunu iyi bilmeli ki bağımsızlığını verilen mücadele sonucunda hak etmiş bir ülkeyiz. Biz bunu canlarını yok pahasına feda eden bu ülkenin kınalı kuzularına borçluyuz. İçerisinde bulunduğumuz mart ayı gerçekten kutsal bir ay çünkü aynı zamanda İstiklal Marşı'nın kabulü ve Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümüdür. Derneğimizin genel kurulunun ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

İŞTE YENİ YÖNETİM
Kongrede daha sonra; faaliyet raporu, denetim kurulu raporu, gelir – gider cetvelleri okundu ve kabul edildi. Daha sonra seçimlere geçildi. Yapılan seçimler neticesinde Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri  Derneği Isparta Şubesinin Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
Başkan: Ali Savcı
2. Başkan: Mehmet Atılgan
Sekreter: Hilmi Yılmaz
Muhasip: Emrah Çilenger
Üye: Abdullah Bayır
 

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °