Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Şehidimizin Ağlatan Davranışı Ortaya Çıktı; Askerini Korurken Şehit Oldu Büyüksün Şehidim…

Şehidimizin Ağlatan Davranışı Ortaya Çıktı; Askerini Korurken Şehit Oldu Büyüksün Şehidim…

ISPARTA 20.05.2020 06:55:00 0
Şehidimizin Ağlatan Davranışı Ortaya Çıktı; 
Askerini Korurken Şehit Oldu 
Büyüksün 
Şehidim…
Kars’ın Kağızman ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan ve dün Isparta’da son yolculuğuna uğurlanan Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi’nin çatışma sırasında askerlerinden birisinin yaralanması üzerine onu korumak için hayatı pahasına üzerine kapandığı ve o esnada teröristlerin üst üste açtıkları ateş sonucu sırtından vurularak ağır yaralandığı ortaya çıktı.
 
Aslen Isparta’nın Ş. Karaağaç ilçesinden olan ve ailesi ile İskender Mahallesinde yaşayan evli ve bir çocuk babası 34 yaşındaki Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi, TSK’nın emrinde görev yapıyordu. Aynı çatışmada yaralanan iki askerden biri daha Yüzbaşı Çiftçi ile birlikte kaldırıldığı hastanede şehit düştü.
VATAN HAİNLERİ İLE
ÇATIŞIRKEN ŞEHİT DÜŞTÜ
Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi, Birliğine verilen görevle Kars’ın Kağızman ilçesinde kırsal alanda tespit edilen teröristleri imha etmek için operasyona gitti. Dağlık alandan ilçeye sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada önceki gün PKK’lılar ile sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada, Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi ve emrindeki iki asker yaralandı. Yaralılar hemen devlet hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındılar. Ancak, Yüzbaşı Çiftçi ve bir Sözleşmeli Er tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
ŞEHİT YÜZBAŞI DÜN
ISPARTA’DA TOPRAĞA VERİLDİ
Şehit Çiftçinin naaşı yapılan işlemlerin ardından dün sabah Kars’tan uçakla memleketi Isparta’ya gönderildi ve saat 16.30’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katıldığı cenaze töreniyle Garnizon Şehitliğinde soy yolculuğuna uğurlandı.
ÇATIŞMA ESNASINDAKİ ACI GERÇEK
Şehidimiz Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi’nin dün ulusal televizyon kanallarında da haber konusu olan bir hikayesi ortaya çıktı. Şehit Yüzbaşı  Çiftçi’nin çatışma sırasında askerlerinden birisinin yaralanması üzerine onu korumak için hayatı pahasına bile olsa askerini korumak için onun üzerine kapandığı ve o esnada teröristlerin üst üste açtıkları ateş sonucu sırtından vurularak ağır yaralandığı belirlendi. Şehidimizin, bu davranışı ise bir çok kesim tarafından gözyaşlarıyla ve büyük bir duygu seliyle takip edildi.
 

Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °