Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Seçimlerden sonra Halk Otobüslerine: GÜVEN GELDİ HUZUR GELDİ

Seçimlerden sonra Halk Otobüslerine: GÜVEN GELDİ HUZUR GELDİ

ISPARTA 13.09.2019 13:08:00 0
Seçimlerden sonra Halk Otobüslerine:
GÜVEN 
GELDİ 
HUZUR 
GELDİ
Halk Otobüsü şoförlerine yönelik eğitim toplantısında konuşan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Artık sizleri zorlayacak önceki dönemlerde yaşadığınız sıkıntıları yaşatacak bir yönetim yok. Sizlerle beraber sizlerin sorunlarını çözmek için var olan bir yönetim var” dedi. Esnaf Odaları Birliği Başkanvekili Ahmet Tural da “Allah’a şükürler olsun ki seçimden sonra demokrasi geldi, huzur ve güven geldi” diye konuştu.
 
Isparta’da toplu taşıma hizmeti veren Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, üniversitelerde 2019-2020 öğretim yılı başlamadan tüm hazırlıklarını tamamlarken, Halk Otobüsü Şoförlerine Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Sorumlusu Hacı İbrahim Kara tarafından trafik güvenliği konulu eğitim semineri verildi. Esnaf Odaları Birliği Başkanlığı Toplantı Salonunda düzenlenen programa Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Esnaf Odaları Birlik Başkanvekili Ahmet Tural, Belediye Meclis Üyesi Erdal Çelik,  Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yücedağ, Belediye Özel Kalem Müdürü Fatih Yaman ve Ulaştırma Hizmetleri Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu da katıldı.
ŞOFÖRLÜK BAZEN 20 CANI
BAZEN 20 TONU TAŞIMAKTIR
Hizmetiçi eğitim seminerlerinin kendilerini yenilemek açısından önemime işaret eden 18 Nolu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, şoförlüğün bazen 20 30 canı, bazen 20-30 bin lirayı bazen de 20 -30 tonu canı pahasına taşımak olduğunu söyledi. Daşdöner “Şoför ekmek parası için kimseye muhtaç olmamak için gece gündüz koşturandır. Sizler kutsal bir meslek icra ediyorsunuz. Zaman zaman kendimizi bu tür programlarla yenilememiz gerekiyor. Bugün de trafik güvenliğine ilişkin bu semineri düzenliyoruz. Seminerimiz hepimize hayırlı olsun” dedi  
ARTIK KİMSE ESNAFIMIZ
ÜZERİNDEN OY DEVŞİREMEZ
Isparta’da artık esnaf üzerinden oy devşirme döneminin kapandığını belirten Esnaf Odaları Birliği Başkanvekili Ahmet Tural da “Belediye Başkanımız buraya geldiğinde biraz geç kaldığını söyledi. Ben de “Geç kalmadın biz 20 yıldır bunu bekliyorduk” dedim.  İlimizde toplu taşımacılık hizmetini sizler sağlıyorsunuz. 1995 yılında dönemin Belediye Başkanı esnafın içinden çıkan Mehmet Aybatılı Başkanımız Halk otobüslerini özelleştireceğim dediği zaman herkes olmaz dedi. Sizler buna inandınız ve 25 yıldır Türkiye’ye örnek teşkil ediyorsunuz. Toplu taşımacılığı özelleştiren ilk illerden biriyiz. Halk Otobüslerimiz taşımacılıkta huzur ve güveni her zaman ön planda tutmuştur. Halk otobüslerimiz gelişen teknolojilere süratle ayak uydurabilmiştir. Sizler bugün klimalı, kartlı biniş sistemi, yolcuları duraklar hakkında bilgilendiren anons sitemi ve LED ekran Bilgi sistemi, engelli vatandaşların kolayca yararlandığı asansör sistemini barındıran halk otobüslerimizi vatandaşlarımızın hizmetine sundunuz. Tabi biz böyle toplantılarda 20 yıldır belediye başkanını yanımızda göremedik. Bugüne kadar bu teşkilatlara nifak sokanlar vardı. Allah’a şükürler olsun ki seçimden sonra demokrasi geldi, huzur ve güven geldi. Artık bizim esnafımızın üzerinden kimse oy devşiremez. Belediye Başkanımıza bugün bizi burada yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyorum. 1994-99 arasında esnafın içinden çıkan başkanımızı vardı. 2019’dan sonra yine esnafın içinden çıkan bir başkanımız var. Kendisiyle gurur duyuyoruz.  Bu vesileyle eğitim seminerinin düzenlenmesinde katkısı olan herkese teşekkür eder, üniversitelerimizin 2019-2020 Öğretim Yılı öncesinde tüm hazırlıklarını tamamlayan Halk Otobüsleri Kooperatifimize kazasız belasız bir yıl dilerim” diye konuştu. 
 
NELER YAŞADIĞINIZI
ÇOK İYİ BİLİYORUM
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de Halk Otobüslerinin vatandaşa ulaşım hizmetinde çok önemli bir fonksiyon üstlendiğini söyledi. ITSO Başkanlığı döneminde de halk otobüslerinin toplantılarına katıldığını o dönem yapmaları gereken ne varsa yapmaya çalıştığını aktaran Başkan Başdeğirmen, “Artık sizinle birebir muhatap olan bir kurumun başındayız. Sizlerin sorunlarını çok iyi biliyorum. Belediyeye geldiğimizde trafik ve ulaştırma birimini kurarak İsmail Cemil Aydoğdu’yu bu birimin başına getirdik. Sizlerle irtibat kurarak hızlı çözüm üretiyoruz. Sizlerin bizlerden beklentileriniz var. Sizler evine ekmek götürmek zorundasınız.  Sabahın erken saatinde kalkıyor gece geç vakitlere kadar, çok sayıda insanla muhatap olarak vazifenizi yapmaya çalışıyorsunuz. Sorunlarınızı iyi biliyorum. Sizlere yönelik söylenenleri neler yaşadıklarınızı biliyorum. Kış gelir karda çalışamazsınız, soğukta şikayet edeler klima çalışmadı derler. Şoförlerimiziz vatandaşa olan davranışlarından dolayı çok fazla sayıda şikayet alırsınız. Ama demezler bu şoförümüz aynı hat üzerinde sabahtan beri 20-30 kere gitti geldi. Karşısına çıkan yolcular ne söyledi nasıl davrandı. Evet kartını yanlış kullanan insanlarımız var, çok sayıda ücretsiz taşımanız var. Sizlerin de bir yere kadar dayanma gücünüz var. Bunu da çok iyi biliyorum” dedi.
ZAM KONUSUNDA
SİZLERİ SAVUNUYORUM
Otobüs ücretlerine yapılan düzenlemede en çok tepkiyi kendisinin aldığını ileten Başkan Başdeğirmen, “Vatandaşlar neden zam yapıldığını soruyor. Ben de gerekçelerini anlatıyorum. Sizlerin arkasında durarak neden böyle olduğunu anlatıyorum. Onların da bir ailesi var,  onların da kazanca ihtiyacı var, borçlarını ödemek zorunda diyorum. Vatandaş otobüslerin belediyenin sorumluluğu altında çalıştığını sanarak şikayetlerini bize yapıyor. Şunu bilin ki hiçbir zaman sizin yokluğunuzu aratmıyoruz. Şikayetlerle ilgili hemen Faruk Başkanı arıyor ve gerekenin yapılmasını sağlıyoruz. Otobüslerin dışındaki gül çıkartmalarının sökülmesiyle ilgili birçok soru geldi. Bunun 60 bin lira masrafı var. Faruk Başkan bu masraftan kurtulmak istediklerini söyledi ben de ‘Siz bilirsiniz’ dedim. Gürültü kirliliği oluşturan havalı kornaların sökülmesi memnuniyet verici” diye konuştu.
20 YENİ KAPALI
DURAK GELİYOR
Şoförlerden yaşlı vatandaşlara karşı hangi durumda olursa olsun kırıcı olmamalarını isteyen Başkan Başdeğirmen, şunları söyledi  “Vatandaşlarımız sizlerin otobüsteki her türlü davranışını bizlere iletiyorlar. Bazen süratli gidenler oluyor. Yarın Allah korusun bir kedi bile ezilse vicdanımız sızlar. Engelli vatandaşlarımıza da aynı hassasiyetle yaklaşmanızı istiyorum. Otobüsün iç temizliğiyle ilgili hiçbir şikayet almadık. Gösterdiğiniz bu hassasiyetten dolayı teşekkür ederim. Bizim sizlerden zorlama olmadan makul ve mantıklı beklentilerimiz olabilir. Bizleri bu konularda kırmayın. Sizleri zorlayacak önceki dönemlerde yaşadığınız sıkıntıları yaşatacak bir yönetim artık yok. Sizlerle beraber sizlerin sorunlarını çözmek için var olan bir yönetim var. O yüzden sizlerden küçük dokunuşlar istediğimizde bize sırtınızı dönmeyin. Sizlerden üniversite hattını sadece bir gün ücretsiz yapmanızı talep ediyoruz. Biz de bu konuda üzerimize düşen ne varsa yaparız. Birbirimizi anladığımız desteklediğimiz sürece problem olmaz. Birbirimize sarılalım. Sizlerin hizmetin en iyisini verin. Öğrenciye iyi davranın Öğrencinin Isparta ekonomisine verdiği destek en büyük destek. Öğrencilerimiz için 20 tane daha kapalı modern durak yaptırıyoruz. Duraklarda otobüslerin durağa yaklaşma zamanı yazacak. Bunlar müşteri memnuniyetini artırmaya yönelik çalışmalar. Yine çok kısa mesafeli duraklar vardı. Bu hem size eziyet hem trafikte eziyet. O nedenle Çilek Mobilya, Halısarayı önündeki durakları kaldırdık.
ISPARTA TRAFİĞİ İÇİN ULAŞIM
PROFESÖRLERİ RAPOR HAZIRLAYACAK
İstanbul’dan bir heyet geldi. Elektronik kavşaklarda çalışma sistemindeki aksililk ve eksiklileri düzletmek için çalışma yapıyorlar. ODTÜ İTÜ ve Gazi üniversitesinin ulaştırma bölümlerinden 3 profesör geldi. Çalışma yaptılar. Onların verdikleri raporlara göre şehir içinde gidiş dönüş tek yönler çift yönler kaldırılacak ışık ve göbekler bunların çalışmaları yapılıyor. Isparta trafiğini başka türlü rahatlatma imkanımız yok. Mimar Sinan Caddesini genişletme imkanımız yok.  6 Mart, Cumhuriyet aynı. Bir önceki dönemde Halk Otobüslerinin karsısında köşede yeni imara açılan alan var yol 12 metre verilmiş. Burayı revize ettik 25 metre yaptık. Çift pakların önlenmesi için paralı sisteme geçiyoruz. Cihaz siparişleri verildi. Yakın zamanda yol kenarları da ücretli olacak. Fiyatları kapalı otoparklardan daha fazla olacak. Şu an Isparta’da kapalı otoparkların yüzde 40’ı kullanılıyor.  Trafikte yapılacak olan çalışmalarda sizlerden destek vermenizi istiyoruz.
HALK OTOBÜSLERİ
VE SERTUR’A YENİ GARAJ
Ahmet Başkanımızın talebiyle 33 bin metrekarelik hem Halk Otobüsleri hem Ser-Tur’un  garaj olarak kullanılması için yeni yeri tahsis ettik.  Kiralaması yapıldı. Biz birbirimiz anlayabilen ve sorunları çözebilme kabiliyetindeyiz. Hatta sorunlar oluşmadan önleyebilecek durumdayız.”
 

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °