Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Seçim paraları Maliye’den alınıyor

Seçim paraları Maliye’den alınıyor

ISPARTA 2.08.2019 15:30:00 0
Seçim 
paraları 
Maliye’den 
alınıyor
31 Mart yerel seçimlerinde görev alan ancak, bu zamana kadar ücretlerini almamış olan sandık başkanları ile diğer görevlilere paraları Maliye’den verilmeye başlandı.
 
31 Mart yerel seçimlerinde görev alan Sandık Başkanları ile diğer görevlilere ücretleri ilk olarak 27 Mayıs Pazartesi gününden itibaren ödenmeye başlanmıştı. Ancak, halâ daha ücretini almayan görevlilerin olduğu belirtildi.
DEMİRALAY; “SEÇİM PARALARI
MALİYE’DEN ALINIYOR”
Isparta İl ve Merkez İlçe Seçim Kurulu Müdürü Yücel Demiralay, seçimde görev alanların ilk etapta Mayıs ayının sonunda başlayan ve 1 Temmuz tarihinde sona eren takvim çerçevesinde Halk Bankası Isparta Şubesinden yapıldığını söyledi.
“KİMLİĞİNİZLE BİRLİKTE İLGİLİ
MALİYE’YE MÜRACAAT EDİLECEK”
Müdür Demiralay, aradan geçen üç aylık süre içerisinde de henüz ücretini almamış olan Sandık Başkanları ile diğer görevlilerin ücretlerinin Maliye’ye aktarıldığını ve artık bankalardan değil, Maliye’den alabileceklerini belirterek, bu şekilde olan görevlilerin kimlikleriyle birlikte Isparta Defterdarlığına müracaat etmesinin yeterli olacağını vurgulayarak, Isparta’da toplamda yaklaşık 6 bin 500 kişiye seçim parası ödeneceğini bildirdi. Demiralay, 3 ay içinde seçim görevlilerinin paralarını almasını gerektiğine de dikkat çekti. Aksi takdirde ücretleri almayan görevlilerin ücretleri Hazine’ye devredilecek.
Bilindiği gibi; Seçimde görev yapan Sandık başkanlarına 496 TL, memur üyeler 345 TL, siyasi parti temsilcilerine ise 115 TL ücret ödeniyor.
 
 

Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °