Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

SDÜ'nün mezuniyet sayısı 193 bin 584’e ulaşacak

SDÜ'nün mezuniyet sayısı 193 bin 584’e ulaşacak

ISPARTA 10.05.2017 07:33:00 0
SDÜ
SDÜ, 2016- 2017 Akademik Yılı’nda yaklaşık 13.000 mezun verecek. Tarihi bağları 1976 tarihine kadar uzanan SDÜ’nün verdiği mezun toplamı böylelikle 193 bin 584’e ulaşacak. Her mezun için 1 fidan bu yıl da toprakla buluşturulacak. SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız ile mezuniyeti ve öğrenci odaklı yönetim modelini konuştuk.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, 21 Şubat 1976’dan bu yana verdikleri mezun sayısının büyük bir kent nüfus yoğunluğuna eriştiğini belirterek “Süleyman Demirel Üniversitesi 11 Temmuz 1992 tarihinde kuruldu. Ancak köklü tarihi bağları var. Zira başlangıcı 21 Şubat 1976’ya dayanır. Isparta Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi (IDMMA) anılan tarihte kuruluyor. Bugünkü Gülkent Anadolu Lisesi’nin bulunduğu binada İnşaat Mühendisliği ve Makine Mühendisliği programları ile açılıyor. 1982’de Akdeniz Üniversitesi’ne bağlanıyor ama bu 6 yıllık süreç içerisinde İnşaat Mühendisliği’nden 127, Makine Mühendisliği’nden de 146 olmak üzere 273 öğrenci mezun veriyor.  1982 ile 1992 arasında (SDÜ’nün resmî kuruluşuna kadar) 1.859 mezun veriyoruz. 1992’den günümüze kadar 178 bin 452 mezun verdik. 2016- 2017 Eğitim- Öğretim Yılı Mezuniyet Törenleri’ni Doğu Kampusu’nda 11 ve 12 Mayıs’ta yapacağız. Bu yıl Merkez Kampusu’nda yaklaşık 10 bin mezun bekliyoruz. Tabiî ki bu öğrencilerimizin henüz final sınavlarını gerçekleştirmedikleri için tahmini bir rakam paylaşıyoruz. Mezuniyet net olmamakla birlikte 13 bin bandında gerçekleşir.” dedi. Isparta Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi(IDMMA)’nin dahil edildiğinde SDÜ’nün verdiği mezun sayısının 193 bin 584 olduğunu kaydeden Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, “Bu muazzam bir başarı. Türkiye’nin aydınlık geleceği için dün olduğu gibi bugün de yarın da meşale yakmaya devam edeceğiz” dedi.
 
20. Yıl Mezunları eş ve çocukları ile katılacak
SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız,  “Bu yılki etkinliklere SDÜ’nün 20’nci Yıl Mezunları da onur konukları olarak katılacak. 20’nci yıl mezunlarımız törene eşleri ve çocukları ile birlikte katılıp yeni hayata başlayacak arkadaşlarının mutluluklarını paylaşacaklar. 12 Mayıs Cuma günü yapacağımız yürüyüşte 20’nci yıl mezunlarımızı da o sahnede göreceğiz. Kendileri ile iletişime geçtiğimizde bunu memnuniyetle karşıladılar. Biz de heyecanla bekliyoruz.” dedi.
İlham Veren Üniversiteden ‘Her Mezun İçin 1 Fidan’
2015- 2016 Eğitim- Öğretim Dönemi sonunda başlatılan ‘Her Mezun İçin 1 Fidan’ projesini bu yıl da devam ettirileceğini açıklayan SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, şöyle dedi:  “Bu yılki mezuniyetler ile birlikte Öğrenci Ormanı’nda toprakla buluşan fidan toplamı 20 bine erişmiş olacak. Bu tarz uygulamalarımızı duyan üniversiteler bizlerden örnek alarak aynı yolu izliyorlar Öğrencilerimizi yeni hayatlarına fidanla, umutla uğurluyoruz. Onların yeni hayatların da yollarının, bahtlarının açık olmasını diliyoruz.”

15 Temmuz Şehitler Anıtı
Ayyıldız ayrıca “Ülkemizin geçmiş olduğu süreç içerisinde belli hassasiyetlerimiz de söz konusu. 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nı kurduk. Bu vesile ile her bir şehidimizin ismini verdiğimiz bir fidanımız dikildi. İnşallah bundan sonraki süreçte böyle olayları Allah ülkemize göstermesin. “ dedi.
SDÜ öğrencileri TÜBİTAK projelerinde yine Türkiye 1’incisi oldu
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, 11- 12 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Akademik Yıl Mezuniyet Töreni öncesi SDÜ Ailesi ile güzel ve mutlu bir haberi de şöyle paylaştı: “Bu mutlu anlarımız öncesi SDÜ ailemiz ile sıcağı sıcağına güzel bir haberi paylaşmak istiyorum. Öğrenci projeleri alanında 2016 yılı için en çok müracaat eden üniversite konumunda olduk. SDÜ her yıl TÜBİTAK nezdinde yaptığı müracaatlarda derece ile dönüyor. Geçen yıl 1’incilik ödülünü biz almıştık. 2016 yılı için de yine 1’incilik ödülü bize tevdi edildi. Bu nedenle mutluyuz.”
SDÜ’de 92 ülkeden 1.913 yabancı uyruklu öğrenci eğitim görüyor
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, SDÜ’nün uluslararasılaşma bağlamında atılımları da sürdürdüğünü ifade etti. Bu bağlamda SDÜ’de 92 ülkeden 1.913 yabancı uyruklu öğrencinin eğitim- öğretim gördüğünü kaydeden Ayyıldız; Erasmus, Farabi ve Mevlana Değişim Programları’nı da çok etkin kullanmaya çalıştıklarını ifade etti.

Öğrenci odaklı yönetim anlayışına sahibiz. Her an öğrenci bizimle görüşebilir
SDÜ şu anda 92 ülkeden 1.913 yabancı öğrenci kayıtlı. Tabiî ki biz Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) ile bu sayıyı artırmak istiyoruz. Ayrıca ülkeler ölçeğinde de daha geniş coğrafyalara açılmak hedefindeyiz. Tabiî ki bu noktada diğer üniversitelerimiz ile de rekabet içerisinde olmak zorundayız.  Türkiye ve yurtdışından tercih edilme sebebimizin iyi durumda olmasının temel göstergeleri var. Bir kere Isparta yaşanabilir şehirler içerisinde 1’inci sırada. Öğrenci kenti. Nüfusa baktığınız an her 3 kişiden 1’i öğrenci. Çok samimi ve sıcak bir ortam var.  SDÜ büyüyen, gelişen, bilimsel faaliyetlerle ismini duyuran bir yükseköğretim kurumu. Elbette bunlar tercih sebepleri arasında yer alıyor. Öğrencilerimiz son derece mutlu. Çünkü herhangi bir sıkıntıya düştükleri an doğrudan (sadece kendileriyle ilgili birimlerle değil) bizlere de ulaşabiliyorlar. Çok rahatlıkla konuşabiliyoruz. Bunu çoğu kere bizlere de ifade ettiler.

Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı
SDÜ’de Yabancı Diller Yüksekokulu nezdinde Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı kapsamında eğitim vermeye gayret ediyoruz. Çerçeve Programı, Avrupa Konseyi’nin dil eğitiminde bir standardizasyonu yakalamak amacıyla çok dilli ve çok yönlü bireyler yetiştirmek amacıyla hazırlayıp yayınladığı bir doküman. Bu Komite dil eğitimini 5 yeteneğe ayırıyor. Okuma, yazma, dinleme, karşılıklı konuşma ve üretken konuşma. Bu kapsamda hazırlık sınıflarımızda ve zorunlu dil eğitimi sürecinde bu 5 yeteneği geliştirmeye yönelik eğitim vermeye gayret ediyoruz.
Yeni öğrencilerimiz “İlham Veren Üniversiteye” gelecekler
Tabiî ki üniversitemiz büyüyen bir üniversite. Ve hâlâ büyümeye devam ediyor.  Şu an 2 bin 156 bilim insanı SDÜ’de görev yapıyor. Şu anda mevcut birimlerimizde kayıtlı öğrenci sayısı 84 bin 316. İnanılmaz bir rakam. Açık Öğretim Fakültesi bulunmayan üniversiteler içerisinde ikinci sırada yer alıyoruz.  2017- 2018 Eğitim- Öğretim Yılı için de kontenjanımız yaklaşık 19 bin 300. Hacim bakımından büyük bir üniversiteyiz. Tabi buna bağlı olarak üniversitemizde 19 fakülte, 21 meslek yüksekokulu, 6 enstitü, 1 konservatuar, 47 araştırma ve uygulama merkezi var. Biz öğrencileri SDÜ’ye bekliyoruz. Burada sıcak bir yuva, güvenli bir ortam bulacaklar. İlham veren bir üniversiteye gelecekler. Nitelikli eğitim ile karşılaşacaklar. Spor tesislerinden sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlere kadar hayatın her alanında faaliyet içerisinde olacaklar. Biz 2016- 2017 Dönemi’nde mezun olan öğrencilerimize şimdiden yaşamlarında başarılar diliyor yeni öğrencilerimizi de kucaklamak istiyoruz.

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °