Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

SDÜ, sağlık ordusuna 32 yeni isim kattı

SDÜ, sağlık ordusuna 32 yeni isim kattı

ISPARTA 21.09.2017 05:00:00 0
SDÜ, sağlık ordusuna 32 yeni isim kattı
SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi, kadrosunu güçlendirme noktasında yaptığı çalışmalar sonucunda sağlık ordusuna 32 yeni öğretim üyesi kattı. Sdü Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar, sayının 60’a çıkacağını belirtirken, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu da “1993 yılında eski devlet hastanesinin bodrum katından yukarıdan kalorifer borularının geçtiği bir binadan bugün muhteşem, kadrosu yenilenen, tazelenen, bazı eski hocalarımızın yuvaya döndüğü, o eski gücü hissettiğimiz bir yapıya dönüştü” şeklinde konuştu.
 
 
Her geçen gün kendini yenileyen, şehrine, bölgesine ve ülkesine en iyi hizmeti sunma çabasında olan Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi kadrosuna yeni katılan 32 hekim ile bir tanışma toplantısı düzenlendi.
60 HOCA ALDIK, 32’Sİ GÖREVE BAŞLADI
Toplantının açış konuşmasını yapan Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar, kurumun büyük sıkıntılar atlattığını ifade ederek, “15 Temmuz sürecinde birçok insan açığa alındı. Isparta’da ve etrafında güvensizlik havası oluştu; fakültede öğretim üyesi kalmadı diye. Kısa sürede bu açığı kapattık. Daha iyi duruma geldiğimizi bile düşünüyorum. Çok büyük bir sıkıntı ya da eksiklik yaşamadık. Çok daha iyi duruma geldik. Bu kurumu dünya standartlarında bir kurum haline getireceğiz. Bu ekibin bunu başaracağına da inanıyorum. Sağlık ve eğitim açısından gelecek günlerin çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Uyuma, eğitime ve öğretime dayalı bir sistem kurmaya çalışıyoruz. Başarılı olacağımız da düşünüyorum. 60 kişiye yakın hoca aldık, bir kısmının güvenlik süreci daha tamamlanmadı. Süreci tamamlanan hocalarımız sayısı 32. Bu rakam, bir kurum için çok büyük. Kendi alanlarında çok kıymetli hocalarımız var” dedi.
60 KİŞİ AÇIĞA ALINDI 40’I İHRAÇ EDİLDİ
15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında yürütülen soruşturmalar kapsamında SDÜ Hastanesi’nde 60 kadar öğretim üyesinin açığa alındığını ve yaklaşık 40’ının ihraç edildiğini belirten Prof. Dr. Koşar, “Bu uzun bir süreç. Bu ne kadar sürer onu çok kestiremiyorum. Ama yeni aldığımız öğretim üyeleriyle eski seviyemizin üzerine çıktık” dedi.
ÇOCUK BRANŞLARINA BİRER HOCA GELDİ
Bu arada daha önce çocuk ve dahili branşlarda eksikliklerin çok fazla olduğunu dile getiren Prof. Koşar, “Çocuk nörolojisi, çocuk kardiyolojisi ve çocuk hematolojisi bölümlerine birer hoca geldi. Bu tür hocalar ili bırakın bölgede bile bulunmuyorlar. Bu Isparta için büyük bir şans oldu. Bu hastalar Antalya ya da diğer büyük illere gidiyorlardı. Ayrıca organ naklini güçlendiren hocalarımız geldiler. Kalp ve beyin cerrahisinde başarılı işler yapılıyor. Kemik iliği konusunda geç kalınmış. Bu konuda gerekli çalışmaları yapıyoruz. Yakın gelecekte bu konuda müjdeyi vermek istiyoruz” şeklinde konuştu.
SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Yıldırım da eğitim ve sağlık ordusu geliştikçe iş yüklerinin arttığını, bundan da mutluluk duyduklarını ifade etti. Prof. Dr. Yıldırım, “Yeni birimler açmak, yeni hasta bakım üniteleri kurmak gibi görevler bizi zorluyor. Ama bundan pişman değiliz. Çünkü zamanında Isparta’ya üçüncü basamak hizmeti sunan bir hastane kazandırılmış ve biz bunu en ileriye götürmek istiyoruz. Diyaliz merkezini büyütmek için çabalarımız olacak. Hematoloji bölümünün yeni hocasının başlamasıyla kadrosu 2’ye çıktı, belki 3’e çıkacak. Kemik iliği naklini artık Isparta’da yapabilir miyiz diye konuşmaya başlıyoruz. Bütün bunlar da kaliteli öğretim üyelerinin sayesinde olacak. O yüzden hem rektörlüğe hem de dekanlığa hastanenin geliştirilmesi için verdikleri destek ve Isparta’ya kaliteli sağlık hizmeti sunumuna ön ayak oldukları için teşekkür ediyorum” dedi.
HASTANE O ESKİ GÜCÜ HİSSETTİĞİMİZ BİR YAPIYA DÖNÜŞTÜ
SDÜ Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu ise hem Türkiye hem de dünyada sağlık hizmetinin niteliğinin günden güne giderek arttığına dikkat çekti. Sağlık hizmetinin teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin özü itibariyle halen insana bağlı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Dulupçu, “Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Araştırma Hastanesi’ni var eden temel yapı nitelikli insan kaynağından oluşuyor. Hem dekanımızın hem de diş hekimliğimizin üstün gayretleriyle sağlık ordusuna yeni bir ekip katıldı. 1993 yılında eski devlet hastanesinin bodrum katından yukarıdan kalorifer borularının geçtiği bir binadan bugün muhteşem, kadrosu yenilenen, tazelenen, bazı eski hocalarımızın yuvaya döndüğü, o eski gücü hissettiğimiz bir yapıya dönüştü. Belki abartmış olacağım ama bu masada bugün oturanlar 1993 yılında Tıp Fakültesi’nin tamamı bile bu kadar değildi. Bugün büyük bir kurum haline dönüştü. Kıymetli hocalarımızın katkıları bölgemizdeki hastalara daha nitelikli hizmetin verilmesine yol açacak. Üniversite hastanesini diğer hastanelerden farklılaştıran, nitelikli hizmetlerin verilmesine yol açacak. Süleyman Demirel Üniversitesi olarak üniversite hastanesinin olması gerektiği nitelikli alanlar, üçüncü basamak sağlık hizmetleri konusunda giderek uzmanlaşmak ve bu alanda sağlık hizmeti vermek istiyoruz. Hocalarımıza başarılar diliyorum” dedi.
SDÜ’NÜN SAĞLIK ORDUSUNA KATILAN 32 YENİ İSİM ŞÖYLE;
Beyin ve Sinir Cerrahisi AD - Prof.Dr. Hakan Murat Göksel
Göğüs Cerrahisi AD  - Yrd.Doç.Dr. Ahmet Gökhan Gündoğdu
Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı - Prof.Dr. Erdoğan İbrişim
Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı - Prof.Dr. Erdoğan Okur
Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı - Yrd.Doç.Dr. Emrah Kovalak
Üroloji Anabilim Dalı  - Yrd.Doç.Dr. Osman Ergün
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları AD - Doç.Dr. Ebru Yılmaz Keskin (Çocuk Hematoloji), Yrd.Doç.Dr. Mahmut Keskin (Çocuk Kardiyoloji), Yrd.Doç.Dr. Müjgan Arslan (Çocuk Nöroloji)
Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Yrd.Doç.Dr. Selma Korkmaz
Enfeksiyon Hast. ve Klinik Mikrobiyoloji AD Prof.Dr. Gülruhsar Yılmaz
İç Hastalıkları Anabilim Dalı - Prof.Dr. Barış Afşar (Nefroloji) – Prof.Dr. Rengin Elsürer Afşar, (Nefrolog) Yrd.Doç.Dr. Hakan Korkmaz (Endokrin) Yrd.Doç.Dr.Demircan Özbalcı (Hematoloji)
Kardiyoloji AD Yrd.Doç.Dr. - Mustafa Karabacak, Yrd.Doç.Dr. Fatih Aksoy
Nöroloji  - Yrd.Doç.Dr. Nihat Şengeze, Yrd.Doç.Dr. Melike Doğan Ünlü
Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı - Yrd.Doç.Dr. Emine Elif Özkan
Radyoloji Anabilim Dalı - Yrd.Doç.Dr. Hüseyin Aydın, Yrd.Doç.Dr. Nazan Okur, Yrd.Doç.Dr.Şehnaz Evrimler, Yrd.Doç.Dr. Bahattin Baykal
Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı  - Yrd.Doç.Dr. Faruk Kılıç
Tıbbi Farmakoloji AD - Yrd.Doç.Dr. Mehtap Savran
Spor Hekimliği Anabilim Dalı  - Yrd.Doç.Dr. Abdullah Meriç Ünal
Histoloji ve Embriyoloji AD - Yrd.Doç.Dr. Kanat Gülle
Tıbbi Genetik Anabilim Dalı -  Yrd.Doç.Dr. Kuyaş Hekimler Öztürk
Tıbbi Biyokimya AD -  Yrd.Doç.Dr. Fevziye Burcu Şirin
Mikrobiyoloji AD  - Yrd.Doç.Dr.Mümtaz Cem Şirin
Tıp Eğitimi ve Bilişimi AD - Yrd.Doç.Dr. Giray Kolcu

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °