Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

SDÜ Hastanesi’nin İlk Küçük Başhekimi

SDÜ Hastanesi’nin İlk Küçük Başhekimi

ISPARTA 27.04.2016 13:06:00 0
SDÜ Hastanesi’nin İlk Küçük Başhekimi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde  tedavi gören çocuk hastalara yönelik kutlama programı gerçekleştirildi. Program dahilinde ilk önce Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Servisinde tedavi gören Cennet Sena Eroğlu  isimli çocuk hastamız başhekim Prof. Dr. Mehmet Yıldırım’ın makamını devralarak başhekim oldu. Başhekim Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Atay, Müd.Yrd.Fidan Karahan, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Rifat Örmeci ve Hastane Okul Müdürü  Osman Kesmen’in de bulunduğu ziyarette, başhekimlik koltuğuna oturmanın oldukça heyecan verici olduğunu ifade eden Cennet Sena Eroğlu, hastane işleyişi ile ilgili bazı talimat ve  düşüncelerini şöyle aktardı:  “Tedavi gören çocukların kan alımlarının çok erken saate alınıyor olması sebebi ile uykumuzdan erken kalkmak zorunda kalıyoruz. Bu işlemin daha geç saatlere alınmasını istiyorum.”
 
Eroğlu ayrıca çocuk hastalıkları bölümünde Çocuk Kardiyoloji, Çocuk Enfeksiyon, Çocuk Nöroloji ve Çocuk Göğüs Hastalıkları bölümünde doktor olmadığı için tedavide zorluklar yaşanıyor bu sorunun giderilmesi hususunda neler yapıldığı hakkında Yıldırım’dan bilgi aldı.
 
Eksik doktor kadroları için gerekli girişimlerin yapıldığını ve halen devam ettiğini dile getiren  Prof.Dr.Mehmet Yıldırım hastalarımıza en iyi hizmeti verme adına ellerinden geleni fazlasıyla yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °