Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

SDÜ ekibi oradaydı

SDÜ ekibi oradaydı

ISPARTA 5.02.2019 14:15:00 0
SDÜ ekibi oradaydı
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Türkiye Millî Komisyonu ile işbirliği içerisinde Somut Olmayan Kültürel Miras Enstitüsü Derneği tarafından üçüncüsü düzenlenen geleneksel “Somut Olmayan Kültürel Miras Kış Okulu” Çamlıdere'de gerçekleştirildi. Kış Okulu'na SDÜ'den YÖK 100/2000 (Öncelikli Alan) SOKÜM Doktora Programı'ndan 3 bursiyer katıldı.
 
UNESCO'nun kültür alanındaki altı sözleşmesinden biri olan 2003 tarihli Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi kapsamında, SOKÜM ve Sürdürülebilir Kalkınma 2030 Hedefleri ilişkisi temasıyla düzenlenen kış okuluna, kamu, sivil toplum kuruluşları ve akademiden 26 kişi katıldı.
Millî Komisyonumuzun Somut Olmayan Kültürel Miras İhtisas Komitesi ve Sürdürülebilir Kalkınma 2030 Hedefleri İhtisas Komitesi'nin ortak çalışmasıyla SOKÜM ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri başlıklı sunumların gerçekleştirildiği oturumlarda sürdürülebilir kalkınma hedefleri ve kültürel miras ilişkisi farklı tematik konular üzerinden değerlendirildi.
Oturumların sonunda UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz ve Çamlıdere Belediye Başkanı H. Caner Can tarafından katılımcılara sertifikaları verildi.
Katılımcılar ayrıca düzenlenen sosyal programlar kapsamında Aluçdağı Millî Parkı ve Çamlıdere'de bulunan müzeleri ziyaret etme fırsatı buldular.
YÖK 100/2000 (Öncelikli Alan) Somut Olmayan Kültürel Miras Doktora Programı kapsamında bulunan bursiyer Okan Gökdemir, N. Oğuzhan Akoğuz, Günsu Özbozdağ ve Bülent İnci katıldı.
Bilgi: Fotoğraflar, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu'nun  'http://www.unesco.org.tr/' uzantılı resmî web sayfasından alınmıştır.
 

Anahtar Kelimeler: oradaydı ekibi
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °