Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Savlu Çiftçilerin ‘Su’ İsyanı; Sebze ve Meyvelerimiz Kuruyor!

Savlu Çiftçilerin ‘Su’ İsyanı; Sebze ve Meyvelerimiz Kuruyor!

ISPARTA 9.07.2021 11:15:00 0
Savlu Çiftçilerin ‘Su’ İsyanı; 
Sebze ve Meyvelerimiz Kuruyor!
Isparta Merkeze bağlı Sav Kasabasındaki çiftçiler, sorunların Sulama Kooperatifinin henüz sondaj kuyularını açmaması nedeniyle bahçe ve tarlalarındaki ekili ve dikili sebze ve meyvelerini sulayamadıklarını belirterek, soruna bir an önce çözüm bulunmasını istediler.
 
ISPARTA’DA SULAMA
SEZONU SORUNLARLA BAŞLADI
Kasabada yaşanan sulama suyu sorununun giderilmesi, sondaj kuyularının açılmasını talep eden çiftçiler, konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada; “Kasabamızdaki Sulama kooperatifinin ne genel kurulu yapılıyor, ne kooperatif bu yaz sulama sezonunda bir çalışma yapıyor. Bunların hiç biri olmadığı için her yıl Haziran ayı başında başlayan sulama sezonu bu yıl sondajların halen daha kapalı olması nedeniyle bir türlü başlayamadı.
“SEBZELERİMİZ
TARLALARDA KURUYOR”
Bu nedenle biz çiftçiler de bahçe ve tarlalarındaki ekili ve dikili sebze ve meyvelerini sulayamıyoruz. Bahçe ve tarlalarımızdaki sebze ve meyveler kurumaya yüz tuttu. Soruna bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz.
“NE YAPILACAKSA
BİR AN ÖNCE YAPILSIN”
Öğrendiğimize göre, geçmiş yıllardan gelen borçlar nedeniyle geçtiğimiz yıllarda bir takım sorunlar yaşanan ve şuana kadar genel kurulunu bile yapamayan Sulama Kooperatifinin Belediye bünyesine geçmesi gerekiyormuş. Belediye ise bu konuda kooperatifin prosedür gereği önce Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından alınarak daha sonra Belediye’ye devretmesi gerekiyormuş.
“OLAN BİZ ÇİFTÇİLERE OLUYOR”
Sonuçta, bürokrasi ve prosedür derken günler ve aylar gelip geçiyor. Olan bize oluyor. Bizim acilen bahçe ve tarlalarımızdaki sebze ve meyvelerimizi sulamamız gerekiyor. Ama sulayamıyoruz. Su sorununu şuana kadar bahçelerimize taşıdığımız tankerlerle çözemeye çalışıyoruz. Bunda da ne kadar başarılı olunur siz düşünün artık. Atalarımız boşuna ‘Taşıma su ile değirmen dönmez’ diye söylememişler. Belediye ile Devlet Su İşleri arasında hemen görüşmeler yapılarak Sav Kasabamızdaki bu sulama sorununun acilen çözümlenmesi gerekiyor” dediler.

Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °