Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Sav Kasabasındaki İlginçliklerin Ardı Arkası Kesilmiyor; Sav’da Şimdi de Sendika Bilmecesi!

Sav Kasabasındaki İlginçliklerin Ardı Arkası Kesilmiyor; Sav’da Şimdi de Sendika Bilmecesi!

ISPARTA 7.12.2021 17:46:00 0
Sav Kasabasındaki İlginçliklerin Ardı Arkası Kesilmiyor; 
Sav’da Şimdi de 
Sendika Bilmecesi!
Sav Belediyesinde yaşanan ‘tarım arazisi’ konusunun ardından şimdi de sendika konusunda sorun çıktığı ve Ak Partili Belediye’de görev yapan tüm işçilerin HAK – İŞ sendikasından çıkıp DİSK’e üye olduğu bu durumun da Ak Parti üst yönetiminde büyük rahatsızlığa neden olduğu öğrenildi.
 
ÖNCE ARAZİ,
ŞİMDİ DE SENDİKA
OLAYI!....
Bilindiği gibi, Merkeze bağlı Sav Kasabası’nın Ak Partili Belediyesinde geçtiğimiz Temmuz ayında Belediye Meclisinin gündem maddesi olarak görüştüğü ancak meclis üyelerinin ‘red’ oyu vererek iptal ettiği kasabanın sınırları içinde bulunan 21 bin metrekare tarım arazisinin imara açılması konusu Belediye Başkanlık makamı tarafından tekrar gündeme getirilerek Meclisin Aralık ayı gündem maddeleri içine konulması tepkilere neden olmuştu.
Önceki gün Sav Belediye Meclisinde ikinci defa görüşülen söz konusu gündem maddesi bir kez daha reddedildi.
İŞÇİLER NEDEN
HAK – İŞ’TEN
DİSK’E GEÇTİ?
Sav Belediyesinde yaşanan tarım arazisi olayının ardından şimdi de sendika olayının patlak verdiği bildirildi. Konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre; Ak Partili Sav Belediyesinde çalışan 24 işçinin iktidara yakın olan HAK – İŞ Sendikasından istifa edip sol cenaha yakın olan DİSK Sendikasına üye oldukları ve bu durumun Ak Parti’de duyulması üzerine TBMM Başkanvekili ve Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçiyi arayarak tepkisini ilettiği öğrenildi.
İŞÇİLER TEKRAR
HAK – İŞ’E DÖNDÜ
Bunun üzerine Belediye Başkanı Şakir İpekçi’nin geç de olsa konuyla ilgilenerek işçilerle görüştüğü ve işçilerin bir kısmının üye oldukları DİSK Sendikasından ayrılarak tekrar HAK – İŞ’e döndükleri öğrenildi.
 

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °