Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Sav Halkı ve STK’lar, uyuşturucuya karşı tek ses: Sahip çıkın bu gençler hepimizin!

Sav Halkı ve STK’lar, uyuşturucuya karşı tek ses: Sahip çıkın bu gençler hepimizin!

ISPARTA 22.11.2018 15:30:00 0
Sav Halkı ve STK’lar, uyuşturucuya karşı tek ses: Sahip çıkın bu gençler hepimizin!
Sav Kasabası’nda son dönemde yaşanan uyuşturucuya bağımlı ölümler, belde halkını ve STK’ları harekete geçirdi. Bu kapsamda belediye öncülüğünde uyuşturucuyla mücadeleye destek yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe katılan vatandaşlar tek ses olarak, ‘Sahip çıkın bu gençler hepimizin’ diyerek haykırdılar. Yapılan konuşmalarda da ailelerin bu konuda bilinçlenmeleri gerektiği vurgulandı.
 
Sav Kasabası’nda son zamanlarda uyuşturucuya bağımlı ölümler yaşanması nedeniyle halk ve belediye harekete geçti. Bu kapsamda dün Sav Belediyesi öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının katılımlarıyla uyuşturucuyla mücadeleye destek yürüyüşü düzenlendi. Belde önünde toplanan halk, STK temsilcileri ve öğrenciler kasaba meydanına kadar yürüdü. Ellerinde madde bağımlılığına karşı döviz ve pankartlarla yürüyen kalabalık Sahip çıkın bu gençler hepimizin” diyerek slogan attılar. Kasaba meydanında ise Sav Belediye Başkanı Mustafa Avşar ve STK temsilcileri kalabalığa seslendi. Ayrıca madde bağımlılığından kurtulan bir genç de yaşadıklarını paylaştı.

AVŞAR: SORUNUN VAHİM OLDUĞUNU İFADE ETMEK İSTİYORUM
İlk olarak kürsüye gelen Sav Belediye Başkanı Mustafa Avşar, uyuşturucu konusunda herkese önemli görevler düştüğünü ifade ederek, “Uyuşturucu hepimizin ortak sorunudur. Uyuşturucuya bağımlı kişi sadece kendisine zarar vermez, ailesi ve çevresini de etkiler. Bu konuda herkes elini taşının altına koyması gerekir. Biz de belediye olarak bu konuda zaman zaman etkinlikler düzenledik. Elimizden geldiği kadar halkımızı uyarmaya ve bilgilendirmeye çalıştık. Lakin sorunun vahim olduğunu ifade etmek istiyorum. Beldemizde art arda yaşanan bu vahametli olaylardan belde olarak derinden sarsıldık. Bu üzücü olayları yaşayan ailelerin yanında olmaya ve onların acılarını paylaşmaya çalıştık. Daha kaç canlar gidecek, daha kaç gencimiz bu bataklığa sürüklenecek diye kaygımız bundandır. Acımız bundandır, üzüntülerimiz bundandır. Bu kaygılarımızı, üzüntülerimizi ve bu belayı memleketimizden, ülkemizden atmak zorundayız. Yaptığımız araştırmalara göre başta merak ve özenti, kendini ispat etme, sevgiden yoksun, boşlukta olma gibi duygular maalesef bu bataklığa gençlerimizi sürükleyebiliyor. Bu konuda başta aileler olmak üzere topluma önemli görevler düşüyor. Benim çocuğum yapmaz dememek gerekiyor. Sorup, sorgulayan bir toplum olmamız gerekiyor. Devletimiz ve milletimizle el ele verirsek bu belanın üstesinden geleceğimize inanıyorum.
DAHA CAYDIRICI KANUNLAR ÇIKARMALARINI TALEP EDİYORUZ
Devletimizin polis, jandarma teşkilatlarının uyuşturucuyla mücadelede büyük başarılara imza attıklarını biliyoruz. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Ancak uyuşturucuyla mücadele noktasında siyasi partilerimizden ve milletvekillerimizden daha caydırıcı kanunlar çıkarmalarını talep ediyoruz. Daha fazla gencimizin ölmesine, psikolojilerimizin bozulmasına, sosyal anlamda açmış olduğu telafisinin mümkün olmadığı yıkımlara bundan böyle hiç ama hiç tahammülümüz kalmamıştır. Sav Belediyesi, belediye meclisi, muhtarlar ve halk olarak bu konuda yapılabilecek her projeye hazırız” şeklinde konuştu.
UZUNKÖPRÜ: DEVLET, MİLLET İŞBİRLİĞİ İLE BU PROBLEMİ AŞMAMIZ GEREKİYOR
Uyuşturucu Bağımlılıklarla ve Alkolizmle Mücadele Derneği (UYUMDER) Başkanı İbrahim Uzunköprü de uyuşturucunun sadece Sav, Isparta ya da Türkiye’nin değil, tüm dünyanın sorunu olduğunu vurguladı. Bu illetten kurtulmamız için herkesin omuz omuza vermesi gerektiğinin altını çizen Uzunköprü, “Devletimizin yapmış olduğu mücadeleler muhakkak yeterli ama bizim halk olarak onlara destek vermemiz gerekiyor. Devlet, millet işbirliği ile bu problemi aşmamız gerekiyor. Yalnızca polis ve sağlık kuruluşlarından beklemek yeterli değil. 5 yıldır bu işin içerisindeyiz. Omuz omuza olmamız gerekiyor. 1400 öğrencisi olan bir okula gidiyoruz konferans veriyoruz 14 aile geliyor. Hepimiz bu konuya yapışmalıyız. Bu kadar duyarsız olmamalıyız. Gecenin 3’ünde bakıyoruz 13-14 yaşındaki çocuklar kafası güzel şekilde sokaklarda. Evlatlarımıza sahip çıkmamız lazım. Kendi evlatlarımızla birlikte diğer evlatlara da sahip çıkmalıyız. Yalnızca kendi evlatlarımızı evin içerisinde tutmak çare değildir. Diğer çocuklara sahip çıkmadığımız müddetçe bu illetten kurtulamayız. Bugün gelmez yarın gelir, size gelmez, komşunuza gelir. İnşallah bu yürüyüşler, toplantılar fayda getirir” dedi.

SAĞLAM: EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLE VERMEZSEK ÇOCUKLARIMIZ GÖZLERİMİZİN ÖNÜNDE ÖLECEKLER
İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Bekir Sağlam da madde bağımlılığının PKK terör örgütü ile kıyaslanamayacak kadar kötü, FETÖ teröründen çok daha tehlikeli olduğunu dile getirdi. Sağlam, “Öbürü dağlara kaçırıyordu, bir diğeri okullardan dershanelerden götürüyordu. Şimdi ise çocuklarımız anneleri, babalarının gözü önünde evlerinde kıvrıla kıvrıla ölüyor. Evlerimiz korkarım ki mezaristana dönebilir. Sav’daki en son acı olaydan sonra olayın ne derece ciddi boyutta olduğunu ne yazık ki yeni fark edenlerdenim. Toplumun bir çok kesiminin ümit ederim ki benden farklı olsun.Milletimizin hiçbir ferdini, devletimizin hiçbir kurumunu karşımıza almıyoruz. El ele, gönül gönüle vermezsek çocuklarımız gözlerimizin önünde ölecekler. Herkesin uykusu kaçsın. 3 yıl önce 3-5 gencimizdi, bugün gelinen sayıyı telaffuz etmeye yürek müsaade etmez. Aman dikkat” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Mekke Eğitim Vakfı Başkanı Halil İbrahim Ertuç, kalabalığa madde bağımlılığıyla mücadele için dua ettirdi.
 

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °