Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Sanayi'nin ortasında eğitim

2017-2018 Eğitim Öğretim yılında yaklaşık 80 öğretmen ve 6 alanla eğitime devam edecek olan Gül Şehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin sanayinin içerisinde olması eleştiri konusu oluyor.

ISPARTA 12.09.2017 13:17:00 0
Sanayi
Gül Şehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin (Isparta Ticaret Meslek Lisesi) ardından geçtiğimiz yıl Gürkan İmam Hatip, bu yıl da Meryem Albayrak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yeni Sanayi'ye geldi. 3 okulun mevcuduyla 600’ın üzerinde öğrenci Yeni Sanayi'de eğitimlerine devam edecek.
2017-2018 Eğitim Öğretim yılında yaklaşık 80 öğretmen ve  6 alanla eğitime devam edecek olan Gül Şehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin sanayinin içerisinde olması eleştiri konusu oluyor.
                  Okul binasının artan mevcutla birlikte yetersiz olacağı yeni eğitim öğretim döneminde kulaktan kulağa konuşuluyor. Artı daha çok muhasebe, finans büro yönetim, pazarlama, halkla ilişkiler ve gazetecilik bölümlerinin yer aldığı Isparta Gül Şehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrencileri ve velileri, okulun elverişsiz ve eğitime uygun olmadığını iddia ettiler. Ayrıca kalifiyeli eleman sorununa çözüm bulacak deseniz mümkün değil.
SANAYİNİN ORTASINDA EĞİTİM Mİ OLUR?
                  Merkezdeki binalarından 3 yıl önce ayrılan ve Yeni Sanayi Sitesi’ndeki eski Çıraklık Merkezi binasında öğrenime devam eden Gül Şehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Ticaret Meslek Lisesi) öğrencileri, bir hayli dertli. Sanayi gürültüsünde, kereste atölyeleri arasında eğitimlerini sürdüren öğrenciler, yeni eğitim öğretimine sancılı giriyor. Kurumun büyük bir çoğunluğu kız öğrencilerden oluşuyor.
                  Öğrenciler ve veliler yaşanan sıkıntılardan dolayı bir hayli üzgün. Ayrıca da tedirginler. Akdeniz muhabirine açıklamalarda bulunan öğrenci velileri, “Şikayetlerimizi yetkililere ileteceğiz. Bölümler çok farklı sanayiyle alakalı bir alan yok. Ayrıca çoğu öğrencinin servis tutma durumu yok. Mesafe bir hayli uzak. Daha sağlıklı bir eğitim verilebileceği ve daha güvenli bir ortamın olduğu bir merkezde kurumumuzun olmasını istiyoruz. Sıkıntıların bir an önce çözülmesini bekliyoruz” dediler.

Kaynak: Akdeniz Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °