Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay; Biz Sizlerin Sağlığını Önemsiyoruz Siz de Bizim Sağlığımızı Önemseyin!

Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay; Biz Sizlerin Sağlığını Önemsiyoruz Siz de Bizim Sağlığımızı Önemseyin!

ISPARTA 9.04.2021 09:42:00 0
Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay; 
Biz Sizlerin Sağlığını 
Önemsiyoruz Siz de Bizim 
Sağlığımızı Önemseyin!
Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, bir açıklama yaparak, 7 – 13 Nisan Sağlık Haftası'nı kutladı. Koronavinüs pandemisi sürecine dikkat çeken Başkan Demiralay; “Covid – 19 pandemisi başladığından bu yana sağlık çalışanlarımız gece – gündüz demeden insanlarımızın sağlığı için çalışmaktadır. Sağlık çalışanlarımız bu süreçte insanların maske – mesafe – temizlik kurallarına uyarak verdikleri hizmeti önemsemeleri gerektiğini istiyorlar” dedi.
 
Sağlık Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan aynı zamanda Memur – Sen İl Temsilcisi olan Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, insan sağlığı ve insanı maddi manevi etkileyen çevre faktörlerinin düzenlenmesi, sağlıklı yaşam hakkının korunması, insan sağlığının önemi ve bu konuda bilincin artırılması amacı ile Birleşmiş Milletlere üye ülkelerde ve ülkemizde 7 -13 Nisan tarihlerinin, Dünya Sağlık Haftası olarak kutlandığını belirtti.
BAŞKAN DEMİRALAY; “SAĞLIKLI
YAŞAM BİR İNSAN HAKKIDIR”
Sağlıklı yaşamın her insanın doğumuyla birlikte elde ettiği insanlık olduğunu kaydeden Demiralay açıklamasında; “Sağlık Haftasının amacı; toplumun ihtiyaçları doğrultusunda, sağlıkla ilgili bilgilerin geniş kitlelere ulaştırılması, koruyucu sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması, bireylerin sağlıklı yaşam konusunda bilinçlenmeleridir. Sağlıklı yaşam, her insanın doğumuyla birlikte elde ettiği bir insanlık hakkıdır.
“LÜTFEN MASKE – MESAFE – HİJYEN
KURALLARINA UYALIM”
Sağlık kavramı hayatımızda hiçbir kavramla değiştirilemez ve ölçülemez. Bilindiği gibi yaklaşık bir yıldan bu yana Koronavirüs pandemisi ile mücadele ediyoruz. Ülke olarak çok kritik bir dönemden geçiyoruz. Dolayısıyla, sağlık çalışanlarımız da bu hastalığa yakalanan vatandaşlarımızı sağlığına kavuşturmak için canla başla çalışıyorlar. Onun içindir ki, sağlık çalışanlarımız vatandaşlarımızdan maske – mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını önemle istemektedir. Toplumun en küçük yapı taşı olan bireyin sağlıklı olması, toplumların da sağlıklı olmasını sağlar. Sağlıklı yaşam için hijyen, temiz ve sağlıklı çevre, dengeli beslenme, spor ve egzersiz, düzenli yaşam ve uyku, mutlu aile yaşantısı, mutlu çalışma ortamı, stresle başa çıkma, zaman yönetimi, sigara ve alkolden uzak durmanın sağlıklı bir yaşam için önemi büyüktür.
“TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN
HAFTASINI KUTLUYORUM”
Halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda, koruyucu sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması, bireylerin sağlıklı yaşam konusunda bilinçlenmeleri, sağlığın geliştirilmesi ve teşviki ile hastalanmadan gerekli tedbirlerin alınması için görevleri başında olan sağlık çalışanı arkadaşlarımıza başarılar diler; halkımızın sağlığına gerekli önemi göstermelerini temenni ederim" dedi.
 

Perşembe 21.7 ° / 11.2 °
Cuma 20.4 ° / 10.1 °
Cumartesi 16.1 ° / 5.2 °