Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Sağlık Sen Ailesi buluştu

Sağlık Sen Ailesi buluştu

ISPARTA 23.03.2018 06:42:00 0
Sağlık Sen Ailesi buluştu
Üyeleriyle buluşan Sağlık Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, “Yıpranma payı dört yıla bir yıl olarak ve geçmiş yılları da kapsayacak şekilde şu anda Meclis’te, Bakanlar kurulu kararı beklenmekte. İnşallah bundan önceki kazanımlarımızda olduğu gibi yıpranma payının da peşini bırakmayıp siz sağlık çalışanlarına müjdeli haberi vereceğiz inancındayım” dedi.
 
Sağlık Sen Isparta Şube Başkanlığının Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı, önceki gün saat 18:00’de MODA Park Kongre ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Sağlık camiasının yetkili sendikası Sağlık Sen, Mart ayı İl Danışma Toplantısını üyelerinin ve ailelerin katılımıyla Çarşamba günü gerçekleştirdi. Çok sayıda üye ve ailesinin katıldığı toplantı, Kuran’ı Kerim Tilaveti ile başladı. Memur Sen’e bağlı sendikaların başkanlarının ve AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’un da katıldığı toplantıda akşam yemeği ikramı sunuldu.
BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ FİTNE VE HUSUMETLE YOK
ETMEK İSTEYENLERE KARŞI ASLA FIRSAT VERMEDİK, VERMEYECEĞİZ DE
Genişletilmiş İl Danışma Toplantısında konuşan Sağlık Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, vurgulayıcı ve dikkat çekici bir konuşma yaptı. Konuşmasına Abdurrahim Karakoç’un ‘Bir Gönül Dostuna Cevap’ şiirini okuyarak başlayan Demiralay, “Asırlardır süregelen; doğusuyla,batısıyla; kuzeyiyle, güneyiyle aziz milletimizin en önemli harcı olan kardeşliğimiz son zamanlarda bir kez daha hedef alınmıştır. Dış güçlerin güdümünde olan gözü dönmüş terör örgütleri, ülkemizin huzurlu havzasını ortadan  kaldırmak için yeniden harekete geçmişlerdir. Fakat; dün Malazgirt’te, İstanbul’ un fethinde, Çanakkale’de, Sakarya’da Dumlupınar’da ve son olarak 15 Temmuz olaylarında Türk milletini bir arada tutan milli birlik ve beraberlik şuurumuzdur. Biz geçmişten günümüze, dinimiz için, vatanımız için, bayrağımız için, milletimiz için, hasılı kutsal değerlerimiz için, yüz binlerce şehit verdik. Ancak inandığımız yolda, ümitle ve kararlılıkla devam ettik. Bir binanın yapı taşları gibi, sevinçte  kederde, varlıkta ve yoklukta, her zorlu süreçte millet olarak birbirimize sımsıkı sarıldık. Kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi fitne ve husumetle yok etmek isteyenlere karşı asla fırsat vermedik, vermeyeceğiz de. Ülkemizin yaşadığı bu zorlu süreçte hepimize düşen görev, birbirimize sımsıkı kenetlenmektir. Gelin ülkemizin etrafının ateş çemberine dönüştüğü şu günlerde, güzel ülkemiz, milletimiz ve kardeşliğimiz üzerinde oynan  oyunlara asla izin vermeyelim.  İstiklal şairimiz, hak sevdalısı Akif diyor ya, Girmeden tefrika bir millete... düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler...onu top sindiremez. Tarihe gömülmek istenen bir millet en zayıf anında bile “Çanakkale geçilmez” diyerek, yeni bir dirilişin, yeni bir şahlanışın destanını yazmıştır. Dün  Çanakkale’de verilen mesaj, sadece milletimize değil, tüm dünya mazlumlarına umut olmuştur.
CUMHURİYET TARİHİMİZ BOYUNCA BİZİ RAHAT BIRAKMADILAR
Kimi zaman ideolojik cepheleri, kimi zaman mezhep, kimi zaman köken farklılıklarını, kimi zaman sosyal-siyasal fay hatlarını kullanmak suretiyle bizi hep kendimizle kavga eden, kendi içinde didişen bir toplum olarak tutmaya çalıştılar. Hamdolsun ülkemizde son yıllar,  birçok atılımların, hizmetlerin yanında milli birlik ve bütünlüğümüzünde  güçlenmesine vesile olmuştur.
15 TEMMUZ BU ANLAYIŞIN ADETA BİR ZİRVESİDİR
PKK’ya karşı nasıl ki bu millet birlik ve beraberlik içindeyse; FETÖ’ ye karşı da tek yürek olarak üzerimize oynanan oyunları bozmuştur. Vatan için tutulan 28 günlük nöbetlerin, bittiğini zannediyorlar; Ancak bizim asıl nöbetlerimiz yeni başlıyor
Bugün artık ülkemiz adına hangi mücadeleye girersek girelim, arkasında yüreğiyle, bileğiyle, cesaretiyle, kararlılığıyla koskoca bir  Türk milleti var. Dünyada bizden başka sonunda şehadetin olduğunu bile bile, böylesine aşkla, böylesine sevdayla ölüme koşan, koşmak isteyen başka bir millet tanımadık, tanımıyoruz. ‘Ölürsek şehit, dönersek gaziyiz’ diyen bir milletin evlatlarıyız. Dün hendek eylemlerinde ve hemen ardından Fırat Kalkanı’nda destan yazan yiğitlerimiz, bugün de Zeytin Dalı Harekatında tüm insanlığa ibret olacak kahramanlıklara imza atıyor. Zeytin dalı harekatında düğüne gidiyoruz diyerek, şehadet şerbetini içen aziz şehitlerimize Allahtan rahmet yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Değerli dostlar malumunuz olduğu üzere 15 Mayıs yaklaştığından dolayı bizim dışımızda sendikal faaliyet gösteren arkadaşlar her yıl yaşadığımız gibi yine sadece bu iki ayda sahaya inmiş vaziyetteler.Bu arkadaşlar bizleri karalayıcı ve yaralayıcı sözlerle hitap etmekteler ben bu konuda kendilerine fazla cevap vermek istemiyorum. Ne diyor Hz Mevlana edebim el vermez edepsizlik edene susmak en güzel cevaptır edebi elden gidene. Ama takdir edersiniz ki bizlerin şu ana kadar Sendikal kazanımlar açısından yaptıklarımız ortada son günlerde revaçta olan yıpranma payı noktasında ise genel başkanımız Sayın Metin Memiş Bey’in sizlere selamları var. Yıpranma payı dört yıla bir yıl olarak ve geçmiş yılları da kapsayacak şekilde bütün sağlık Çalışanlarını da içine alacak şekilde şu anda Meclis’te, Bakanlar kurulu kararı beklenmekte. İnşallah bundan önceki kazanımlarımızda olduğu gibi yıpranma payının da peşini bırakmayıp siz sağlık çalışanlarına müjdeli haberi vereceğiz inancındayım.” dedi.
Bu konuşması büyük alkış alan Demiralay’ın ardından Memur Sen İl Temsilcisi İhsan Arıcı ile AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’da selamlama konuşmasında bulundular.

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °