Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Rektör Çarıkçı mazbatasını YÖK Başkanı Saraç’ın elinden aldı

Rektör Çarıkçı mazbatasını YÖK Başkanı Saraç’ın elinden aldı

ISPARTA 1.08.2019 07:02:00 0
Rektör Çarıkçı 
mazbatasını 
YÖK Başkanı 
Saraç’ın
elinden aldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden atadığı SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, mazbatasını Yükseköğretim Kurulu Toplantısında YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'tan aldı.
 
Bilindiği gibi; 27 Temmuz 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine seçilme ve Rektör atamalarına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararları Resmi Gazete’de yayımlanmış ve karara göre, Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü olarak atanmıştı.
 
Bütün akademik unvanlarını SDÜ’de alan İlker Hüseyin Çarıkçı, dekan yardımcılığı, anabilim dalı başkanlığı, bölüm başkanlığı, enstitü müdürlüğü ve dekanlık görevlerinde bulundu. YÖK bünyesinde Başkan Danışmanı ve Bologna Uzmanı olarak çalıştı. Peki İlker Hüseyin Çarıkçı kimdir? İlker Hüseyin Çarıkçı nereli ve kaç yaşında? İlker Hüseyin Çarıkçı hangi görevlerde bulundu?
İLKER HÜSEYİN ÇARIKÇI KİMDİR?
1970 Isparta doğumludur. 1993 yılında ODTÜ İşletmeyi bitirdi. Doktorasını Marmara Üniversitesi’nde Örgütsel Davranış alanında yaptı. İş-aile dengesi, motivasyon, iletişim ve yönetim konularında araştırmaları bulunmakta ve bu konularda ders ve seminerler vermektedir. Üniversiteden mezun olduğu 1993 yılından beri Süleyman Demirel Üniversitesi’nde çalışmaktadır.
 
Bütün akademik unvanlarını SDÜ’de aldı. Dekan yardımcılığı, anabilim dalı başkanlığı, bölüm başkanlığı, enstitü müdürlüğü ve dekanlık görevlerinde bulundu. YÖK bünyesinde Başkan Danışmanı ve Bologna Uzmanı olarak çalıştı. Altıncı Çerçeve, Comenius, Ulusal Ajans, BAP projelerinde yer aldı. Evli ve iki kız babasıdır. 14 Mayıs 2015 tarihinde ilk defa Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Çarıkçı, 27 Temmuz 2019 tarihinde ikinci defa atandı.
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °