Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Ramazan bereketi tezgaha yansımadı

Isparta Semt pazarlarında Ramazan ayında da bir değişiklik yok. Hem vatandaşın hem pazarcının şikayetleri doğrultusunda Ramazan bereketinin tezgahlara yansımadığı görüldü.

ISPARTA 21.05.2019 12:26:00 0
Ramazan bereketi tezgaha yansımadı
11 Ayın Sultanı olarak bilinen Mübarek Ramazan ayı geldi ve hatta yarısına yaklaşıldı. Ancak, pazarlardaki fiyatlar halâ yüksek ve herhangi bir düşüş yok. Bu durum dün, Isparta’nın en büyük pazarlarından birisi olan ve her hafta Salı günleri Pirimehmet Mahallesinde kurulan Halk Pazarında da kendini gösterdi.
SATICILAR; “RAMAZAN
GELDİ AMA DEĞİŞİKLİK YOK”
Sattıkları ürüne göre ifadeleri değişen pazarcıların bir kısmı memnun bir kısmı hoşnut değil iken çoğunluğu bu mübarek ayda bu bereketi göremediklerini dile getirdi. Kazancın ve satışın Ramazan ayında dahi değişiklik göstermediğini belirten pazar esnafı yine gelir kadar giderin olduğunu, ucu ucuna bir kazanç elde ettiklerini kaydetti.
“RAMAZANDAN ÖNCE NASIL
İSE ŞİMDİ DE ÖYLE GİDİYOR”
Vergilerin, halden meyve-sebzeyi pazara taşırken kullanılan yakıt harcamalarının, pazarcının kazancını böldüğünü söyleyen Pazar esnafları; “Poşeti de cebimizden ödüyoruz, durumlar iyiye gitmiyor, Ramazan bizi yani fiyatları etkilemedi” dediler. Fiyatlarda artış ya da düşüş olmadığını kaydeden Pazarcılar; “Vatandaşa fiyatlar yüksek geldiği için ihtiyaç halinde mecbur alıyorlar ama bir fark olmadı. Ramazandan önce nasılsa şuan da öyle gidiyor” şeklinde konuştular.
 
Ramazan ayı hazırlık haftasında bir artış olduğunu belirten Pazarcı esnaflarından Mehmet Yılmaz ise; “Hazırlık haftasından bir hafta sonra satışlar durakladı. Yine canlanma bekliyoruz. Yoksa bu vatandaş ne yiyecek? Biz ne yiyeceğiz? Fiyatlar öyle yüksek de değil, uygun. Ramazana özel bir değişim olmadı. Ancak, biz esnaflar yine de umutlu olduğumuzu söyleyebilirim. Şuanda müşteri sayısı, meyve-sebze satışı, Ramazan bereketi iyi. İlk haftada Ramazandan ötürü biraz daha satışlar artış gösterdi. Bu hafta eski haline döndü. Arefe gününde yine canlanmasını bekliyoruz” dedi.
FİYATLARDA REKORTMEN FASÜLYE
Isparta’nın Salı günleri kurulan Halk Pazarı fiyatlarında fasulye rekora koşuyor. Yeşil fasulye 7 lira iken soğan 3 liraya patates 5 liraya kadar düşüyor. Fiyat rekorunda fasulyenin ardı sıra lahana ve pırasa fiyatları 7 lira ile 2. sırada yer alıyor. Biber 5, karnabahar 4, patlıcan 4, domates 3 lira olarak listeyi takip ediyor. 2.5 lirayla kabak, 2 lirayla salatalık ve havuç ise halin en cüzi fiyatlı sebzeleri konumunda. Meyve fiyatları ise, 6 liraya kadar çıkarak rekora koşan kayısı, muz ve çilek ile aynı sırada yer alıyor. Şeftali ve ananas 5, kivi 4, limon 3,5 lira olarak tezgahlarda satışa sunuluyor.

Salı 13 ° / 3 °
Çarşamba 10.9 ° / 4.8 °
Perşembe 6.3 ° / 1.5 °