Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Pirimehmet Otoparkı hızla yükseliyor

Pirimehmet Otoparkı hızla yükseliyor

ISPARTA 26.12.2016 07:17:00 0
Pirimehmet Otoparkı hızla yükseliyor
Isparta Belediyesinin Pirimehmet Mahallesindeki 1600 metrekare oturum alanlı, yer altı bir kat ve yer üstü 4 kat ile birlikte teras çatı katından oluşan 250 araç kapasitesine sahip otoparktaki inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Bodrum ile birlikte 2 katının kaba inşaatında çalışmalar tamamlanırken, 3.katın kalıp çakımı işleri ise devam ediyor.
İnşaat alanındaki çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. Otoparkın tamamlanmasıyla birlikte 113 Caddenin ihtiyacına cevap vereceğini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Kış şartları gelmesine rağmen çalışmalar aralıksız sürüyor. Kısa süre önce temelini attığımız bu otoparkımız hızlı gidiyor. Teslim tarihinden önce bitirileceğine inanıyorum. Yüksek dozajlı beton kullanılıyor ve depreme dayanıklı bir yapı olmakla birlikte yapı ömrünün uzun olmasına dikkat ettik. Otoparkımız içerisindeki yollar ve rampalar son derece geniş. Araç yollarımız 8 metre genişliğinde. Otopark içerisinde de trafik rahatlığı olacak. Şehrin merkezinde önemli bir otoparkımız” dedi.
Bazı kesimlerin ‘Bu kadar otopark mı olur? Ne ihtiyaç var’ şeklinde söylemlerde bulunduğunu hatırlatan Başkan Günaydın, “Bütün otoparklarımız açılıyor. Resmi açılışını dahi yapmadığımız otoparklarımızın doluluk oranı bile yüzde 100 oluyor. Şu anda 5 otopark yaptık, bunun 10 katı da yapsak yetmeyecek” derken, otopark çalışmalarını gerçekleştirirken bilimsel ve bilinçli hareket edildiğini aktardı. Günaydın, “Bilir bilmez tenkit edenler var. Gelsinler bu otoparkları incelesinler. Doluluk oranını görsünler. Burayı da bitirir bitirmez 113 Caddeye de bisiklet yolunu yapacağız. Yakın zamanda da Hükümetin arkasındaki otoparkı açacağız. Orayı da bitirdikten sonra Cumhuriyet Caddesine bisiklet yolları yapılacak. Araç parkları kaldırılacak. Böylelikle Isparta’nın merkezinde yaşanabilirlikde şehrimiz nefes alacak. Türkiye’nin tüm vilayetlerinde otopark konusu ele alınmıyor. Her taraf keşmekeş, biz bundan süratle kurtulmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Altyapıda gelinen seviyenin yüzde 99 olduğunu ve şehrin su baskınlarından kurtulduğunu anımsatan Başkan Günaydın, “Uzun bir vaktimizi, enerjimizi altyapıya vermiştik. Bunlar sırayla gidiyor. Şimdi de tüm enerjimizi otoparklara vermek istiyoruz. Merkezde minimum 6 bin 500 araç otoparkına ihtiyacımız var. Bu konuları bilimsel olarak yapıyoruz. Onun için ‘bu otoparklar fazla’ diyenler bir düşünsünler. Mevcut yaptığımız otoparkta şehrimize büyük fayda getirecek. Isparta için can damarı kadar önemli bir otopark oluyor. Şimdiden bu güzel Isparta’mıza ve halkımıza bu otoparkımızın da hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °