Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Partinin Isparta İl Örgütü Kuruluş Yıldönümünü Kutladı; CHP 98 Yaşında

Partinin Isparta İl Örgütü Kuruluş Yıldönümünü Kutladı; CHP 98 Yaşında

ISPARTA 9.09.2021 14:26:00 0
Partinin Isparta İl Örgütü Kuruluş Yıldönümünü Kutladı; 
CHP 
98 
Yaşında
9 Eylül 1923 Tarihinde Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 98. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.
 
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 98. kuruluş yıl dönümü dolayısı ile Isparta İl Başkanlığınca çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kutlama programı kapsamında bugün saat 15.30’da Valilik önündeki Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.
HALICI; “TÜRK SİYASETİNİN
ÇINARI CHP 98 YAŞINDA”
Çelenk sunma programına CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, Merkez İlçe Başkanı Erdal İnceayan, İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulları, Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve Yönetimleri ile diğer partililer katıldı. İl Başkanı Halıcı, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Daha sonra konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan İl Başkanı Yalım Halıcı konuşmasında; “Umudun adı, ülkemizi kurtaran ve kuran Cumhuriyet Halk Partimiz 98 yaşında. Bu nedenle; Gururluyuz, mutluyuz ve heyecanlıyız.
“CHP, ÇAĞDAŞ TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ KURAN, DEMOKRATİK,
LAİK SOSYAL HUKUK DEVLETİNİ İNŞA EDEN PARTİDİR”

Büyük devlet adamı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Cumhuriyet'ten önce 9 Eylül 1923'te Cumhuriyet Halk Partimizi kurmuştur. Cumhuriyet Halk Partisine gönül veren her bir birey her zaman bu onuru ve haklı gururu yaşıyor ve yaşayacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi 98'inci kuruluş yıldönümünde yine halkımızın umut kaynağı. Çağdaş Türkiye Cumhuriyetini kuran, demokratik, laik sosyal hukuk devletini inşa eden, adaleti sağlayan partidir, Cumhuriyet Halk Partisi. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'nin attığı her ileri adımda vardır. Cumhuriyeti kuran partimiz demokrasinin yerleşmesini ve adaleti de sağlamıştır.
“BİZİM ÇİZGİMİZ KURUCUMUZ
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN SÖZLERİDİR”
Ulu Önderimiz ve ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün "Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir" sözleri 98 yıldır ülkemiz için hizmet etme aşkımızın da kaynağıdır. Cumhuriyet Halk Partimiz ülkemizin kurtuluşunda ve kuruluşunda hainlerin amaçlarını yok eden, manda ve himayeye karşı duran, gücünü milletten alan, kurucusu Atatürk'ün ülküsünden hiç ayrılmayan, ülkemize umut olan partidir. Dünyadaki ve coğrafyamızdaki savaşlar kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün ve partimizin "Yurtta Sulh, Cihanda sulh" ilkesinin haklılığını bir kez daha ortaya koymaktadır. Cumhuriyet Halk Partimiz ve her bir üyemiz Atamıza ve ülkemize layık olmak için çalışmaktadır. Bu vesileyle, 98'inci yılımızı kıvançla kutluyoruz ve kutlamaya her zaman devam edeceğiz” dedi.
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °