Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Pardemi Sonrası Turizm Canlanıyor; İşçi Çıkarmamak İçin Kârımızdan Feragat ettik

Pardemi Sonrası Turizm Canlanıyor; İşçi Çıkarmamak İçin Kârımızdan Feragat ettik

ISPARTA 26.06.2020 15:49:00 0
Pardemi Sonrası Turizm Canlanıyor; 
İşçi Çıkarmamak
İçin
Kârımızdan
Feragat ettik
Antalya Venezia Palace Hotels Genel Müdürü Tamer Onsoy, Koronavirüs Pandemisinin tüm sektörleri olduğu gibi turizm sektörünü de derinden etkilediğini belirterek; “Ancak, biz personelimizi çıkarmamak için kârımızdan feragat ettik. Turizmde Temmuz’dan itibaren ciddi bir canlanma bekliyoruz” dedi.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından ilki Ankara’da gerçekleştirilen, “Medya, Kültür, Sanat ve Turizm Buluşmaları” etkinliğinin ikincisi Antalya’da yapıldı.
Anadolu’nun çeşitli illerinden 30 gazetecinin katılımıyla gerçekleştirilen programda, üç gün boyunca Antalya’nın tarihi ve turistik yerleri ve otelleri ziyaret edilerek korona virüse karşı Antalya ilinin aldığı tedbirler gözlemlendi.

GAZETECİLER TEDBİRLERİ
BİZZAT YERİNDE GÖRDÜ
Programa katılan gazetecilerin ziyaret ettiği otellerden birisi de Antalya – Kundu Bölgesinde bulunan Venezia Palace Hotels oldu. Burada Genel Müdür Tamer Onsoy ve otelin diğer yetkilileri tarafından karşılanan Gazeteciler, Oteli gezerek pandemi konusunda alınan tedbirleri bizzat yerinde görme imkanı buldu.
 
“KORONAVİRÜS PANDEMİSİ
TURİZMİ DERİNDEN ETKİLEDİ”
Yapılan gezi ve incelemenin ardından lobide Gazetecilere bir açıklama yapan Otelin Genel Müdürü Tamer Onsoy, pandemi nedeniyle turizm sektörü olarak zor bir dönemden geçtiklerini belirterek şunları söyledi; “Bilindiği gibi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Koronavirüs pandemisi yaşanmaktadır. Bu, tüm sektörleri olduğu gibi bizim de içinde bulunduğumuz turizm sektörünü derinden etkileyen bir unsur olmuştur.
 
“GÜVENLİ TURİZM
SERTİFİKASI ALDIK”
Biz 2014 yılında hizmete açılan ve şehrin önemli otellerinden birisiyiz. Mart ayından itibaren ülkemizde başgösteren bu pandemi nedeniyle devletimizin de aldığı tedbirler çerçevesinde otelimiz kapalıydı. Şuanda da Antalya’da otellerin yüzde 90’ı kapalı. Ancak biz, otelimizde pandemi ile ilgili tüm tedbirleri alarak ilgili mercilere başvurumuzu yaptık ve ‘Güvenli Turizm Sertifikası’ aldık. Bu doğrultuda otelimizde yapılan denetimler sonrasında otelimizi 15 Haziran tarihi itibariyle açmış bulunuyoruz.
 
“OTELİMİZDE GEREKLİ TÜM
ÖNLEMLEİR ALDIM BULUNMAKTAYIZ”
Otelimizde pandemi önlemleri en üst seviyede olup, otelimize gelen müşterimizin ilk olarak girişte Ateş Ölçer Aleti ile ateşi ölçülmekte ve dezenfekte ilacı ile dezenfekte olması sağlanmaktadır. Otelimize kesinlikle maskesiz girilmemekte ve eğer müşterimizin maskesi yoksa kendisine maske veriyoruz. Ayrıca, otelimizde restoran başta olmak üzere tüm aktivitelerde masa ve sandalyeler sosyal mesafeye uygun olarak konuşlandırılmıştır.
“ŞİMDİLİK YERLİ
TURİSTE HİZMET VERİYORUZ”
Evet, şuanda pandemi sürecini yaşıyoruz ve bu nedenle otelimizde büyük oranda yerli turiste hizmet veriyoruz. Bilindiği gibi, henüz başta Rusya olmak üzere bir çok ülkeden gelişler durdurulmuş durumdadır. Bu nedenle yabancı turist olayımız çok az. Ama, yabancı ülkelerde geliş ve gidişlerin önü açıldığında bu sayının bir hayli artacağını düşünüyorum” dedi.

GÖKDEMİR; “KORONAVİRÜS

TEDBİRLERİNİN ALINDIĞINI GÖZLEMLEDİK”
Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir de konuşmasında, öncelikle pandemi tedbirleri konusunda oteli kendilerine açan Genel Müdürü Tamer Onsoy’a teşekkür ederek; “Kültür ve Turizm Bakanlığı’mızın katkılarıyla Kültür Sanat Muhabirleri Derneği olarak bu yıl ikincisini Antalya’da gerçekleştirdiğimiz “Medya, Kültür, Sanat ve Turizm Buluşmaları” etkinliği çerçevesinde Antalya’nın tarihi ve turistik yerleri ve otelleri ziyaret ederek Koronavirüse karşı alınan tedbirleri yerinde gözlemliyoruz. Bu noktada otelinizi bizlere açtığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum.

 “EVET, PANDEMİ SÜRECİNDE
ANTALYA’DA TATİL YAPILIR”
Bizim burada amacımız; Türkiye turizmini yedi bölgeye yaymaktır. Bugün burada bu otelimizde de görüyoruz ki, Antalya’da oteller pandemi konusunda gerekli tedbirleri almışlar. Bu da bizim bu programı yaparken çıktığımız nokta olan ‘Pandemi döneminde tatil olur mu?’ sorusuna olumlu yanıt verilmesini ortaya koymaktadır” dedi.
Gazetecilerin Venezi Palace Hotels’e yaptıkları ziyaret toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi./ YUNUS ÖZLER 

Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °