Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Oy dilenciliği yapılıyor

Oy dilenciliği yapılıyor

ISPARTA 21.09.2018 07:29:00 0
Oy dilenciliği yapılıyor
Isparta Belediyesinin Mahalle Buluşmaları Işıkkent Mahallesi ile devam etti. Burada konuşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, altyapıları bitirdiklerini ifade ederek, “Allah’a şükürler olsun ki, özellikle şu son beş senede 40 senelik iş Isparta’ya yapıldı. 1800 km yağmur suyu hattı döşendi. Biliyor musunuz altyapı diye diye benim dilimde tüy bitti. İlk senelerde şahsımla dalga geçiyorlardı, ‘bu adam hep altyapı’ diyor şeklinde konuşuyorlar, ‘biraz da ağaç dikiyor’ diyorlardı. Bir şeyin önüne değil sonuna bakacaksınız” diye konuştu.
 
Isparta Belediyesinin Mahalle Buluşmaları Işıkkent Mahallesi ile devam etti. Buluşma kapsamında Işıkkent Mahallesi Kardeş Mahalle Kardeş Köy Projesi kapsamında Aksu Yaka Köyü ile kardeş ilan edildi. Programda Sanatçı Ümmü Erbil birbirinden güzel eserlerini alanı dolduran vatandaşlar için seslendirirken, çocuklar da unutulmadı. Çocuklar da kendileri için kurulan balon parkta gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.
BEN BUYUM, ÖTEKİ KÖTÜ GİBİ SİYASET İÇESİNE GİRİLİYOR
Programa eşi Dilek Günaydın ile birlikte katılan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılandı. ‘Birlik, beraberlik içinde olalım, güzellikler ortaya çıksın’ amacıyla Işıkkent Mahallesinde bulunduklarını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 6,5 ay sonra yapılacak olan mahalli idareler seçimlerine de dikkat çekti. Günaydın, “Benim sevmediğim bir şey var, oy dilenciliği yapılıyor. Seçimden seçime gelinir ve ‘aman oyunu bana ver’, ‘ben buyum, öteki kötü’ gibi siyaset içesine giriliyor. Böyle bir şey olmaz, bu siyasette ileri ülkelere göre, bu şekilde davranan siyasetçilerimiz 60 yıl geride kalmışız. 60 yıl ileriden gitsek ne olur” dedi. Kendisinin uzun süredir mahalle, köy programları ile birlikte çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlediğini aktaran Günaydın, “Bizim bir niyetimiz var, çalışmak, başarı hizmet ve seçildiğin halkın hizmetçisi olmak” dedi.
ÜRETEN TÜRKİYE’DEKİ TEK BELEDİYE ISPARTA BELEDİYESİDİR
Mahallelerde gündüz, gece demeden aralıksız çalıştıklarını, belediyenin hizmetlerinin yanı sıra yine belediye şirketlerine ait fabrikalarla üretime devam ettiklerini kaydeden Başkan Yusuf Ziya Günaydın, “Şu anda özel sektörün çok üzerinde üretim gerçekleştiriyoruz, satıyoruz, para kazanıyoruz ve kazandığımız parayı da Isparta’mıza, halkımıza harcıyoruz. Bu şekilde çalışan, üreten Türkiye’deki tek belediye Isparta Belediyesidir” görüşlerinde bulundu.
1800 KM YAĞMUR SUYU HATTI DÖŞENDİ
Yağmur suyu projesinden ve gelinen noktadan bahseden Isparta’nın kazanımlarını anlatan Başkan Günaydın, “Maalesef yağmur suyu projesini bilmeyen çok ilimiz ve orada yaşayan vatandaşlarımız var. Projelerimizi gece gündüz demeden tamamladık. Altyapıları bitirdik. Allah’a şükür geceleri de bizim yârimiz oluyor, biz geceleri de çok seviyoruz. O zaman verim elde ediyoruz. Allah’a şükürler olsun ki, özellikle şu son beş senede 40 senelik iş Isparta’ya yapıldı. 1800 km yağmur suyu hattı döşendi. Biliyor musunuz altyapı diye diye benim dilimde tüy bitti. İlk senelerde şahsımla dalga geçiyorlardı, ‘bu adam hep altyapı’ diyor şeklinde konuşuyorlar, ‘biraz da ağaç dikiyor’ diyorlardı. Bir şeyin önüne değil sonuna bakacaksınız. Bunları birbirine ulaya, ulaya, ekleye ekleye, yol ala ala, ne oldu, şehrimiz 81 il içinde birinci oldu. Biz Ispartalılar böyle bir ilde yaşıyoruz. Şehrin üstünü 24 ayar altınla kaplasan ne olur, altını yapmadıktan sonra. Isparta’mız yemyeşil bir şehir oldu. Bir milyon ağaç diktik. Ağaç olan yer cennettir, ağaç olan yer memlekettir. Isparta’mız en yaşanabilir memleket olmuştur” şeklinde konuştu.
EN KISA ZAMANDA HİZMETE GİRECEK
Başkan Günaydın, Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinin kapalı otoparkının üzerinde kapalı pazar yeri bulunduğunu işaret ederek ve bu alanın planlamasının yapıldığını en kısa sürede de pazaryeri olarak hizmet vermeye başlayacağını duyurdu. Günaydın, “Bu pazar yerimiz sadece bu mahallemize değil tüm Isparta’mıza hizmet verecek” dedi.
MUHTARDAN TEŞEKKÜR
Yapılan çalışmalardan dolayı şahsı ve mahalle sakinleri adına Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür eden Işıkkent Mahallesi Muhtarı İbrahim Çil’de, “Parkları, yeşil alanları, kaldırımları, yolları ile mahallemiz modern bir mahalle olmuştur. Gerek çalışmalarından, gerekse bizleri bugün bir araya getiren ve böyle bir faaliyeti gerçekleştiren Başkanımıza şahsım ve mahalle sakinlerim adına teşekkür ediyorum” ifadesinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °