Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Osman Akçil’den Camilere Alçakça Saldırıya Sert Tepki; Ezana Düşman Olan Zihniyet Bu Milletin ve Ülkenin DÜŞMANIDIR

Osman Akçil’den Camilere Alçakça Saldırıya Sert Tepki; Ezana Düşman Olan Zihniyet Bu Milletin ve Ülkenin DÜŞMANIDIR

ISPARTA 22.05.2020 08:46:00 0
Osman Akçil’den Camilere 
Alçakça Saldırıya Sert Tepki;
Ezana Düşman 
Olan Zihniyet
Bu Milletin ve Ülkenin 
DÜŞMANIDIR
Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil, İzmir'de farklı camilerin hoparlörlerinden aynı anda ezan sesi yerine ses sisteminin sabote edilerek İtalyanca Bella Ciao (Çav Bella) marşının çalınmasına sert tepki gösterdi.
 
AKÇİL; “BU EYLEMİ YAPANLAR DA,
DESTEK VERENLER DE AŞAĞILIKTIR”
Yüce İslam Dinini dünya üzerindeki hiçbir şahsın sabote edemeyeceğini ve buna cüret edenlerin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini ifade eden Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Doğarken kulaklarına ezan okunan, minareler ve ağaçlar arasında ezan seslerini işiterek büyüyen neslin; İslâm'ın şiarı ve Müslüman varlığının sembolü olarak kabul edilen Ezan’a böyle bir saygısızlık yapmayacak ve yapanlara karşı da sessiz kalmayacaktır. Söz konusu aşağılık eylemi gerçekleştiren kişi ya da kişiler kadar söz konusu haber videolarını övücü ve destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanların olması da oldukça üzüntü vericidir.
“EZAN İSLAM ALEMİNİN
KIRMIZI ÇİZGİSİDİR”
İnsanları birbirlerine bağlayan milli ve manevi değerler vardır. Bu değerler bir milletin olmazsa olmazlarındandır. Bu değerlere sahip olmak ve bağlı kalmakla bir bütün oluşturulmuş olur. İşte bu değerlerin biride, manevi değerlerimiz arasında zikrettiğimiz ezandır. Ezan dünyanın her yerinden mazlumların tek silahı ve tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir.
“MERKEZİ SES SİSTEMİNE SIZARAK BU
ÇİRKİNLİĞİ YAPANLARI ŞİDDETLE KINIYORUZ”
İzmir’de geçtiğimiz gün Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki camilerin hoparlörlerinden İtalyan partizan marşı olarak bilinen ‘Çav Bella' çalınmış yetkililerce yapılan açıklamalarda Merkezi sistemle ezan okunan bu ilçelerde bazı camilerin frekansına "korsan bir şekilde müdahil olunduğu"  konu ile ilgili gerekli suç duyurusunda bulunulduğu ve gerekli incelemenin başlatıldığı belirtilmiştir. Merkezi ses sistemine sızarak bu çirkinliği yapanları şiddetle kınıyorum. Ezana yapılan saygısızlık, asla ve kata kabul edilebilir değildir. Bu toprakların mayası olan ezanımıza yapılan saygısızlığın anlaşılır bir tarafı yoktur.
“EZANLAR VE SELALAR
TOPLUMU BİRLEŞTİRİR”
Ezana düşman olan zihniyet, bu millete ve bu ülkeye düşmandır. Bu zihniyet 15 Temmuz darbe girişiminde de sahnedeydi. Ezanın ve Sela’nın önemini, birleştiriciliğini Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele yıllarından iyi hatırlarız. Zira İzmir’in işgali İstanbul’da gündüz vakti sala ile duyurulmuştur. Maraş, Urfa, Antep ve diğer birçok illerimizin düşman tarafından işgalinde ve düşmana karşı birlik olunmasında sala ve ezan okunma geleneği kullanılmıştır. 15 Temmuz hain kalkışmasında da salalar ve ezanlarla güç bulan milletimiz bir araya gelmiştir.
“İSLAM DÜŞMANLARINA ASLA TAVİZ VERİLMEMELİ,
VE EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALI”
Zaman zaman Türkiye ve İslam düşmanları sahneye çıkmış, Kimi ezanımıza hakaret etmiş, kimi susturmaya çalışmış, kimi ise bayrağımızı yakmıştır. İşte ülkemizi ve dinimizi hedef alan ezan ve bayrak düşmanlarını gözler önüne seren bu olayda da birlik olmalı ama asla provakasyona gelinmemelidir. Kaosla ve bu tür olaylarla beslenen bu din ve devlet düşmanlarına fırsat verilmemeli söz konusu eylemi gerçekleştiren kişi ya da kişiler ile söz konusu haber videolarını övücü ve destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında, "dini değerleri alenen aşağılamak” suçundan gereken ceza verilmelidir.
“YAPILAN BU SAYGISIZLIK DEVLETE
VE MİLLETE YAPILAN BİR HAREKETTİR”
Ve unutulmamalıdır ki: Müslümanları ibadete davet eden ezana yapılan saygısızlık aslında bayrağa ve millet karşı bir ihanettir. Türkiye’de ezan, namaza davetin de ötesinde tıpkı bayrak gibi bağımsızlığın bir sembolü olarak görülür, asırlar boyunca ezanlar ve camiler tevhidin, birliğin, dirliğin, sevginin, paylaşmanın, yardımlaşmanın, merhametin sembolü olmuştur ve öylede kalacaktır” dedi.
 
 

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °