Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Orman yangınına ilk müdahale 13-14 dakikada oluyor

Isparta Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi, sorumlu oldukları sınırlardaki ormanların 30 adet kule ile sürekli gözetlendiğini belirterek, orman yangınlarına müdahale edebilecek 37 birim oluşturulduğunu bildirdi.

ISPARTA 25.02.2017 08:26:00 0
Orman yangınına ilk müdahale 13-14 dakikada oluyor
Havaların bir anda ısınmasıyla birlikte, Isparta’da 35 dereceyi bulan sıcaklıklar orman yangınları konusunda büyük tehdit oluşturuyor. Ancak Isparta Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri Isparta’da olası bir orman yangını için hazır kıta bekliyor. Isparta Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi, yangın sezonunda alınan önlemler hakkında bilgi verdi.
KULELERİ GEZEREK EKSİKLİKLERİ GİDERİYORUM
Isparta Bölge Müdürlüğü sınırları içerisindeki tüm ormanların 30 adet kule ile gözetlendiğini ifade eden İsmail Tüfekçi, “Bu kulelerdeki personelimize yangın sezonu öncesinde eğitimler verdik. Bunu her yıl yangın sezonundan önce yapıyoruz. Kulelere çıkışları hızlandırdık. Kulelere güneş ve rüzgar enerjisiyle elektrik üretecek oradaki arkadaşlar ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Onların durumunu sağladık. Diğer barınma imkanlarını sağladık. Arkadaşları kulelerde konuşlandırdık.  Ben de 1-2 haftadır olabildiğinde kuleleri gezerek, hem onların günlük ihtiyaçlarına ortak olup varsa eksiklikleri gidermeye çalışıyorum. Henüz hepsini tam olarak gezemedim. 5-10 kule daha kaldı. onları da en kısa zamanda gezeceğim” diye konuştu.
37 BİRİM TEYAKKUZDA BEKLİYOR
Öte tandan orman yangını çıktığında müdahale edebilecek 37 birim bulunduğunu dile getiren Tüfekçi, “Bu birimlerimiz bir ihbar geldiği zaman en yakın birimimiz o noktaya hareket ediyor. Isparta Orman Bölge Müdürlüğü olarak şuanda ortalama haberi alıp da yangın mahalline ulaşma zamanımız 13-14 dakika. Yangında en önemli unsur haberi aldıktan sonra en erken zamanda olay yerine ulaşmadır” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °