Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Orman oluşturmak kadar, korumak da önemli

Orman oluşturmak kadar, korumak da önemli

ISPARTA 22.03.2018 11:56:00 0
Orman oluşturmak kadar, korumak da önemli
Vali Şehmus Günaydın Orman Haftası dolayısıyla düzenlenen fidan dikim programına katıldı. Çok sayıda minik öğrencinin katıldığı programda fidanlar özenle toprakla buluşturuldu. Halk oyunu gösterisinin de yapıldığı törende “Orman Sevgisi” konulu şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Günaydın tarafından verildi.
Törendeki konuşmasına “Elinizde bir fidan varken, kıyametin kopacağını anlasınız dahi, o fidanı dikin.” Hadis-i Şerifiyle başlayan Vali Günaydın inancımızın ağaç dikmeye verdiği önemi vurguladı.
Vali Günaydın konuşmasında özetle, “Bizde hayatımızın her aşamasında bu emir doğrultusunda hareket etmek zorundayız. Sevgili öğrenciler ağaç dikmek sadece erozyonu önlemiyor. Ormanlar oluşturmak aynı zamanda çok önemli bir ekonomik unsur haline geldi. Birçok ailemiz ormanlardan geçimini temin ediyor. Bu nedenle fidan dikmek çok önemli.” dedi.
Ormanların yetişmesi için yıllar gerektiğini hatırlatan ve ormanları korumanında çok önemli olduğunun altını çizen Vali Günaydın öğrencilere ormanları korumaları için tavsiyelerde bulundu.
Vali Günaydın “ Isparta’da da orman varlığını arttırmak için ciddi çalışmalar yapılıyor. Davraz Dağı’na 2 Milyon Ağaç projemiz için fidan dikim çalışmaları devam ediyor. 2 Milyon ağaçlı bir ormanın oluşması hem ekonomik olarak  hem de turizmin gelişmesi için çok önemli. Ormanlarımızdan çok yönlü fayda görüyoruz. Bunun için fidan dikimi konusunda, çocuklarımızın ve gençlerimizin okullardan başlayarak eğitim almaları büyük önem arz ediyor. Öğretmenlerimize bu konuda önemli görevler düşüyor.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °