Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Organ bağışı ile hayata tutundu

Organ bağışı ile hayata tutundu

ISPARTA 29.04.2016 06:58:00 0
Organ bağışı ile hayata tutundu
SDÜ Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastaneleri Organ Nakil Merkezi’nde 46 yaşındaki karaciğer sirozu olan Rasim Gezinti hayata tutundu. 

İYİ BİR İNSANDI: Antalya’da hayata gözlerini kapayan Turan Özkan’ın karaciğeri Rasim Gezinti’ye nakledildi. Turan Özkan’ın organlarını bağışlayan eşi Fatma Aysun Özkan, ''İyi bir insandı. 3 kişiye hayat verdi'' dedi. 

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakil Merkezinde gerçekleştirilen başarılı karaciğer nakli ile 46 yaşındaki karaciğer sirozu olan hasta Rasim Gezginti tekrar yaşama tutundu. 

Organ naklini gerçekleştiren ekipte yer alan Karaciğer Nakli Sorumlu Hekimi Yrd. Doç. Dr. Zafer Sabuncuoğlu, yedi saat süren operasyonla başarılı bir nakil gerçekleştirdiklerini vurgulayarak "Hastamız 46 yaşında, son dönemde karaciğer yetmezliği tanısı aldıktan sonra karaciğer nakli için hasta listesine eklendi. Naklimizi başarıyla gerçekleştirdik. Hasta şu an yoğun bakımda takip edilmekte ve yakın zamanda organ nakli servisine alarak taburculuğu planlayacağız." diye konuştu.

Organ Nakil Koordinatörlüğü tarafından organize edilen operasyonda Antalya’dan getirilen karaciğer, hayatı boyunca iyilikler ve bağışlar yapmış biri olan Kemer’in tanınmış esnaflarından, Turan Özkan’a ait.

Geçirdiği rahatsızlık sonunda yaşam mücadelesini kaybeden Turan Özkan’ın organları ailesi tarafından bağışlandı. Üç kişiye hayat veren merhumun karaciğeri ise SDÜ Hastanesinde son dönem karaciğer yetmezliği tanısı konan hastanın yeniden hayata tutunmasına vesile oldu.

Turan Özkan’ın hayatı boyunca yapmış olduğu iyilik ve bağışlardan bahseden merhumun eşi Fatma Aysun Özkan, “Eşim, hayatı boyunca birçok insana yardım etti. Vefatından sonra da birçok insanın hayatını kurtardı.” dedi. Özkan, bu olayın herkese örnek olması gerektiğini söyleyerek insanları bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °