Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Önce selası verildi, ardından gıyabi cenaze namazı kılındı

Önce selası verildi, ardından gıyabi cenaze namazı kılındı

ISPARTA 19.06.2019 07:07:00 0
Önce selası verildi, 
ardından gıyabi 
cenaze namazı kılındı
HABER: Yunus ÖZLER
Isparta’da bir araya gelen çok sayıda sivil toplum kuruluşu Mısır eski Devlet Başkanı Muhammed Mursi’nin vefatı nedeniyle dün ikindi namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kıldı.
 
Mimar Sinan Camiinde, Mısır’ın demokratik yöntemlerle göreve gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı. Isparta’daki STK’ların öncülüğünde kılınan gıyabi cenaze namazına çok sayıda vatandaş katıldı. Mimar Sinan Camiinde namaz öncesi Mursi için sela verildi. Ispartalılar minareden cenaze namazının kılınacağının duyurusunun yapılmasının ardından, Mursi için Kuran’ı Kerim tilaveti okundu, dua edildi. Ardından gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazı Isparta Müftüsü kıldırdı. 
 
Mısır zindanlarındaki direniş destanını sürdüren Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, mahkeme salonunda şehadete yürüdü. Mısır’da Abdulfettah Sisi tarafından gerçekleştirilen darbe sonrası yönetimden uzaklaştırılmış ve 2357 gündür Mısır zindanlarında tutuklu bulunan Mursi’nin sağlık durumunun da oldukça kötü olduğu açıklanmıştı. Darbe sonrası yönetim erkinden uzaklaştırılan 3 Temmuz 2013’den bu yana Mısır zindanlarında olan Muhammed Mursi’nin sağlık durumunun da oldukça kötü olduğu biliniyordu. Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin oğlu Ahmed Mursi, babasının sağlığının hiç olmadığı kadar bozulduğu yönünde haberler olduğunu kaydetmişti.
“HAKTAN YANA
ÖLMEK ŞEREFTİR”
Gıyabi Cenaze Namazı sonrası, namaza katılan Sivil Toplum Kuruluşları adına ortak olarak hazırlanan basın açıklamasını Hüseyin Özçelik okudu. Açıklamada; “Müslüman Kardeşler Hareketinin öncülerinden Merhum Mursi'ye Cenabı Allah'tan rahmet, tüm İslam milletine sabırlar diliyoruz.
Bilindiği üzere Mısır'da 25 Ocak 2011 tarihinde 30 yıllık Hüsnü Mübarek yönetimi son bulmuş, Haziran ayında yapılan seçimleri de Müslüman Kardeşler Hareketi kazanmıştı. İlginçtir ki sürekli demokrasi, insan hakları ve özgürlük diyen Batı, Mısır'da yapılan darbeye ve bir gün sonra da seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin tutuklanmasına sessiz kaldı. Darbe yönetimi altında geçen 6 yılda Mısır'daki yüzlerce idam, 5 bine yakın ölüm, on binlerce yaralanma, 30 bin kadar tutuklanma sözde insan hakları savunucusu Batı'yı rahatsız etmemiştir. Batı, bu idamlar ve tutuklamalar karşısında tepki bırakın tepki göstermeyi bilakis teşvik edici olmuştur. Çünkü küresel sistem kontrolünde tutmak istediği ülkelerde toplumun farklı kesimlerini birbirine düşürmeyi, düşmanlık oluşturmayı, telafisi çok zor acılar yaşatmayı bir strateji olarak uygulamaktadır. Bu tuzağın farkında olmak, bu oyuna gelmemek, sabırla haktan ve adaletten yana olmak büyük bedeller gerektirmektedir. Her türlü olumsuz şartlarda ve sıkıntılı süreçte dahi hakkı hak bilip haktan yana olarak yaşamak ve ölmek insan için en şerefli lütuftur.  Biz merhum cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Cenabı Hakkın lütfuna mahzar olduğuna inanıyoruz ve dua ediyoruz. Mısır yöneticilere ülkelerinin emin bir liman olmasını engelleyen, Mısır halkının huzurunu kaçıran ve geleceğini karartan uygulamalardan vazgeçmesini hatırlatırız.  Yöneticisiyle yönetileniyle hepimiz Allah'tan geldik ve dönüşümüz Allah'a olacaktır. Merhum Muhammed Mursi'ye tekrardan Cenabı Allah'tan rahmet dilerken, başta ailesine, Müslüman Kardeşler Teşkilatına, İslam milletine sabırlar diliyoruz. Cenabı Allah, hepimizi hakkı üstün tutarak yaşayanlardan ve bu şekilde kendisine kavuşanlardan eylesin.
DUALARIMIZ ŞEHİDİMİZLE BERABER
Biz öncelikle, Mısır'ın meşru cumhurbaşkanı Muhammed Mursi kardeşimize, şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Demokratik yollarla yüzde 52 gibi bir oy almak suretiyle Mısır'a Cumhurbaşkanı olan Merhum Mursi'yi şu anda demokrasiyi bir tarafa koyarak işgalci bir eda ile tamamıyla bir darbe ile devirerek Mısır'ın başına geçen şu anki Zalim Sisi, 50'ye yakın Mısırlıyı idam etmiştir. Ve Batı, Sisi'nin bu idamlarına karşı hep sessiz kalmıştır. Dualarımız şehidimizle beraber. Onunla aynı yolu yürüyen tüm kardeşlerimizin başı sağolsun. Mısır halkının başı sağolsun. Ailesine, yakınlarına başsağlığı diliyoruz” denildi.
 



Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °