Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Önce Bilim Kurulu, Ardından Kabine Toplantısı; Gözler Onlara Çevrildi

Önce Bilim Kurulu, Ardından Kabine Toplantısı; Gözler Onlara Çevrildi

ISPARTA 12.04.2021 13:51:00 0
Önce Bilim Kurulu, Ardından Kabine Toplantısı; 
Gözler 
Onlara 
Çevrildi
Koronavirüsle mücadelede mevcut tedbirlerle yola devam mı, tam kapanma mı, yoksa ek tedbirler mi?... Beklenen son dakika haberini bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca verecek. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye'yi genel olarak dinlendirerek bayram sonrasına rahatlamış hale getirmek istiyoruz" dediği kabine toplantısı kararlarıyla ilgili ilk adım bugün Bilim Kurulu'nda atılacak.
 
Bakan Koca Bilim Kurulu'nu toplayarak Kabine toplantısına iletilecek tavsiye kararlarını bilim insanlarından alacak. Ramazan ayının başlamasına artık saatlerin kaldığı noktada gözler bugün Sağlık Bakanlığı'ndan gelecek. Gözler Bilim Kurulu Toplantısından gelecek son dakika kararlarına çevrildi. Koronavirüsle mücadele yolunda yeni tedbirler ya da tam kapanma için kritik iki toplantının ilki bugün. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında bugün toplanacak. Toplantıda ülke genelindeki vaka artışları ve tedbirler değerlendirilecek. Ramazan ayında tam kapanma olacak mı? Günlük 50 bini aşan vaka sayıları sonrasında hangi ek tedbirler alınacak? Yüz yüze eğitim biterek okullar yeniden kapatılarak uzaktan eğitime mi geçilecek? Kabine toplantısı öncesi ilk adım bugün Bakan Koca başkanlığında Sağlık Bakanlığı'nda atılırken yarın ise kesin tedbirler, yeni kararlar ve tam kapanma kararının çıkıp çıkmayacağı kabine toplantısı yapılacak. İşte son dakika haberinin tüm detayları
 
Tüm bu soruların yanıtı yeni haftadaki Bilim Kurulu ve Kabine toplantılarının ardından netleşecek. Koronavirüs ile mücadelede önemli kararlar alınacak. Önce bugün Bilim Kurulu, ardından da yarın Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı gerçekleşecek.
 
Son dakika haberine göre alınabilecek yeni tedbirler şöyle;
Yüz yüze eğitimin devam ettiği illerle ilgili değerlendirme yapılacak. Okullar yeniden kapatılarak komple uzaktan eğitime geçilebilir.
Türkiye genelinde ya da kırmızı illerde Ramazan ayı boyunca seyahat yasağı getirilebilir.
Yine Ramazan ayı boyunca toplu iftar ve sahur tedbirleri uygulanacak
ESNEK ÇALIŞMA GELEBİLİR
Kamuda yeniden esnek çalışma modeli de gündemde.
Belli şehirlerde ek tedbirler alınabilir
Bilindiği gibi yarın gerçekleşecek kabine toplantısı ve alınacak son dakika kararları öncesinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada önemli ifadeler kullanmış "Amacımız, ülkemizi ramazan ayında genel olarak dinlendirerek bayram sonrasındaki güzel günler için hazırlamaktır." demişti.
Bu açıklama bazı çevrelerce "Tam kapanma olacak?" düşüncesini güçlendirmişti.
Koronavirüs ile mücadelede gözler yeni haftada yapılacak iki kritik toplantıda olacak.
VAKALAR BİLİM KURULU
TOPLANTISINDA
DEĞERLENDİRİLECEK
Bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında Bilim Kurulu toplantısı gerçekleştirilecek. O toplantıda ülke genelindeki vaka artışları değerlendirilecek.
Son dönemde tespit edilen vakaların yüzde 85'i farklı mutasyolu koronavirüs varyantlarından oluşuyor. Bunun için mutasyonlu virüsün seyri enine boyuna analiz edilecek. Bu toplantı sonrasında da yarın kabine toplantısının öncelikli gündemi Koronavirüs olacak.
BAKAN KOCA KABİNEYE SUNUM YAPACAK
Bakan Koca toplantıda sunum yapacak. Bilim Kurulu'nun tavsiye kararlarını kabine üyeleri ile paylaşacak.
YENİ RİSK HARİTASI ÇIKARILACAK
İllerdeki yüz bin nüfusa karşılık gelen vaka sayısını gösteren harita üzerinde değerlendirme yapılacak. Yeni risk haritası çıkarılacak.
Amaç, Ramazan ayını fırsat bilerek insan hareketliliğini azaltmak, vaka sayılarını düşürmek. Bu doğrultuda alınması planlanan ek tedbirler kabine toplantısında görüşülecek. 81 ilde tedbirlere nasıl devam edileceğine karar verilecek.
KORONAVİRÜSTE AŞILAMA HIZ KAZANACAK
Sağlık Bakanlığı'nın hedefi temmuz ayına kadar 20 yaş üstünün tamamını aşılamak. Bu noktada, toplantılarda, Türkiye'deki son durum ve yol haritası üzerinde durulacak.
Çin, Almanya ve Rusya başta olmak üzere yurtdışından aşı tedariki ile yerli aşı çalışmaları ele alınacak. Bakan Koca toplantıda sunum yapacak. Bilim Kurulu'nun tavsiye kararlarını kabine üyeleri ile paylaşacak.
 

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °