Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ölçü Aletleri Muayenesinde; Son Başvuru 1 Mart

Ölçü Aletleri Muayenesinde; Son Başvuru 1 Mart

ISPARTA 28.02.2021 05:07:00 0
Ölçü Aletleri Muayenesinde;  
Son 
Başvuru 
1 Mart
Isparta Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal, Ölçü Aletleri muayeneleri için 1 Mart 2021 Pazartesi gününe kadar başvuru yapılması gerektiğini belirterek; “İlgililerin cezalı duruma düşmemeleri, süresi içinde yasal sorumluluklarını yerine getirmeleri menfaatleri icabıdır” dedi.
 
Taksimetre, Takograf, Isı Sayaçları Hız İhlal Tespit Donanımları, Egzoz gazı emisyon ölçüm cihazları ve muayene başvuruları ilgili Muayene Servislerine süresi içerisinde yapılacağını ifade eden Sanayi ve Teknoloji Isparta İl Müdürü Tufan Uysal, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, her türlü ölçü ve ölçü aletinin milli ekonominin ve ticaretin gereklerine ve kamu yararına uygun; doğru ayarlı, muayene ve damgası yapılmış olarak kullanılmasının 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereği olduğu bildirildi.
1 MART’A KADAR
BAŞVURU YAPILACAK
İl Müdürü Uysal açıklamasında; “Akaryakıt istasyonlarında bulunan Akaryakıt, LPG, CNG, Adblue, Mobil Tanker Sayaçları ve Lastik hava sayaçları ile Kapasitesi 2 bin kilogramın üzerinde olan basküller için muayene başvuruları https://basvuruportal.tse.org.tr adresli başvuru portalı üzerinden 1 Mart 2021 Pazartesi tarihine kadar Türk Standardları Enstitüsü’ ne elektronik ortamda yapılacak. Otomatik tartı aletleri, 1 ve 2. sınıf tartı aletlerinde; Kapasitesi 2 bin kilogram ve altında olan, 3. ve 4.sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri muayene başvuruları 1 Mart 2021 Pazartesi tarihine kadar Tartı Aletleri Yetkili Muayene Servislerine yapılacak. Bakanlıktan muayene ve damgalama yetkisi almış Yetkili Muayene Servislerine (http://msurapor.sanayi. gov.tr/) adresinden ulaşılabilecek. Taksimetre, Takograf, Isı Sayaçları Hız İhlal Tespit Donanımları, Egzoz gazı emisyon ölçüm cihazları, muayene başvuruları ilgili Muayene Servislerine süresi içerisinde yapılacak. Bakanlıktan muayene ve damgalama yetkisi almış Yetkili Muayene Servislerine internet sitesinden ulaşmak mümkün.
PAZARCILAR BELEDİYE AYAR
MEMURLUĞUNA BAŞVURACAK
Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan, üretici ve pazarcılar tarafından malların doğrudan tüketicilere perakende olarak satıldığı açık veya kapalı pazar yerlerinde kullanılan ve tartım kapasitesi 2 bin kilogram ve altında olan 3. ve 4. sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri için Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluklarına başvurulacak. Yay ve elektronik tertibatı bulunmayan tartım kapasitesi 2 bin kilogram ve altında olan mekanik tartı aletlerinden; Masa terazileri, asma teraziler, tek kollu kantarlar, ibreli terazi kullanıcılarının da aynı şekilde 1 Mart 2021 Pazartesi tarihine kadar Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluklarına başvurmaları gerekiyor. Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurlukları; Yalvaç ve Ş. Karaağaç Belediye Başkanlıklarında bulunuyor. Şebekelerinde takılı olan 10 yılını doldurmuş elektrik, su ve doğalgaz sayaçları için; İlgili Belediye Başkanlıkları, Elektrik ve Doğalgaz Dağıtım firmaları tarafından https://dijitalbakanlik.sanayi.gov.tr üzerinden 1 Mart 2021 tarihine kadar Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğüne yapılacak. İlgililerin cezalı duruma düşmemeleri, süresi içinde yasal sorumluluklarını yerine getirmeleri gerekiyor” dedi.  
 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °