Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Okullarda Pandemi’nin Gölgesinde; İlk Ders Zili Bugün Çaldı

Okullarda Pandemi’nin Gölgesinde; İlk Ders Zili Bugün Çaldı

ISPARTA 21.09.2020 16:01:00 0
Okullarda Pandemi’nin Gölgesinde; 
İlk Ders 
Zili Bugün 
Çaldı
Okullarda uyum eğitimi başladı ve ilk ders zili çaldı. Okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul 1'inci sınıflarda uyum eğitimi başladı. Isparta’da öğrencileri ve ailelerini okul heyecanı sararken ortaya bu manzaralar çıktı.
 
UZAKTAN EĞİİM 31
AĞUSTOS’TA BAŞLAMIŞTI
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), okullarda yüz yüze eğitim, seyreltilmiş uygulamalarla anasınıfı ve ilkokul 1'inci sınıflarda haftada bir gün olacak şekilde bugün başlatıldı. Yeni eğitim öğretim dönemi, TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla 31 Ağustos'ta başlatılmıştı.
YÜZ YÜZE EĞİTİM
BUGÜN BAŞLADI
Okulların açıldığı ilk hafta olan 21-25 Eylül'de gerçekleştirilecek uyum programı okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul 1'inci sınıflarda "1 gün yüz yüze eğitim" şeklinde olacak.
ÖĞRENCİLERİN ATEŞLERİ
ÖLÇÜLDÜKTEN SONRA
SINIFLARA ALINDI
Bugün başlayan yüz yüze eğitimde okula gelen öğrenciler ilk olarak kolu girişinde ateş ölçerle ateşleri ölçüldü ve dezenfektan ilacıyla dezenfekte edilerek sınıflara alındı.
VELİLER YAZILI
BAŞVURUDA BULUNACAK
Öğrencinin yüz yüze eğitime katılımı zorunlu tutulmayacak, veli yazılı bir başvuruda bulunmaksızın kendi isteğiyle öğrencisinin uzaktan eğitime devamını sağlayabilecek.
30’AR DAKİKALIK
5 ETKİNLİK OLACAK
Okul yönetimlerinin 21-25 Eylül haftasında hangi gün olacağına öğretmenlerle birlikte karar vereceği uyum programı, okul öncesi eğitim kurumlarında 30'ar dakikalık 5 etkinlik saati olacak şekilde 1 gün, ilkokul 1'inci sınıflarda ise 30'ar dakikalık 5 ders saati ve aralarda 10'ar dakikalık teneffüsler olacak şekilde 1 gün üzerinden planlanacak.
 
 

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °