Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Öğretmenler bir ülkenin kaderini belirleyen yol göstericileridir

Öğretmenler bir ülkenin kaderini belirleyen yol göstericileridir

ISPARTA 24.11.2018 06:02:00 0
Öğretmenler bir ülkenin kaderini belirleyen yol göstericileridir
Vali Ömer Seymenoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Kalkınmak, ilerlemek ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak adına, öğretmenlerimiz kendilerine emanet edilen taze beyinlere, milli ve manevi değerlerimizi, vatan ve millet sevgisini öğreten, çağa uygun bilgi, eğitim ve beceri ile donatan eğitim neferleridir” dedi.
 
Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Seymenoğlu’nun mesajı şöyle; “Bugün; 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mekteplerinin açılması ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenimiz olarak, ülkemizdeki eğitim seferberliğinin öncülüğünü yürütmesi anısına tüm öğretmenlerimize armağan edilen, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamanın sevinci ve coşkusu içindeyiz.
 
Öğretmenler bir ülkenin kaderini belirleyen yol göstericileridir. Kalkınmak, ilerlemek ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak adına, öğretmenlerimiz kendilerine emanet edilen taze beyinlere, milli ve manevi değerlerimizi, vatan ve millet sevgisini öğreten, çağa uygun bilgi, eğitim ve beceri ile donatan eğitim neferleridir.
 
Cumhuriyet’imizin 100. yılına emin adımlarla ilerlerken koyduğumuz yenilikçi, barışçı, ilerlemeci tüm hedeflerimize; fedakâr eğitim ordusunun yetiştireceği araştırmacı, sorgulayıcı, özgüven sahibi, üretken, kutsal ve milli değerlerine bağlı ve en önemlisi güzel ahlak sahibi gençlerimizle mümkün olacaktır. İşte bu sebeple görev ve sorumluluğun bilincinde olan eğitim ordusunun değerli neferleri, belki hepimizden daha fazla yorulmak, daha fazla terlemek zorundadır. Bir çivi nasıl bir orduyu kurtarıyorsa, tek bir öğretmen de binlerce yüreğe ışık tutarak bir ülkenin geleceğini aydınlatmakla yükümlüdür. Onlara bu zorlu görevde ihtiyaç duyacakları desteği sağlamak ise hepimizin görevidir.
 
Bu duygular içerisinde başta Başöğretmen’imiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehitlik mertebesine erişmiş, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor; her birimizin yüreğinde iz bırakmış, yolumuza ışık tutmuş şimdilerde istirahate çekilmiş öğretmenlerimize ve ilk günkü heyecanıyla yolumuzu aydınlatmaya devam eden kıymetli öğretmenlerimize sağlık ve mutluluklar diliyor, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü tebrik ediyorum.”

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °