Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Öğrencilerin rahat ulaşım sağlaması için 2,5 Milyon TL’lik yatırım

Öğrencilerin rahat ulaşım sağlaması için 2,5 Milyon TL’lik yatırım

ISPARTA 7.12.2018 07:03:00 0
Öğrencilerin rahat ulaşım sağlaması için 2,5 Milyon TL’lik yatırım
Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, üniversite öğrencilerinin daha rahat ulaşım sağlamaları için 3 körüklü otobüsü hizmete aldı. Otobüsler için düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 2 otobüs için yaklaşık 2,5 Milyon TL harcandığını ifade ederek, kooperatif yönetimi ile üyelerine teşekkür etti. Günaydın, artık öğrencilerin halk otobüslerinde telefonlarını da rahatlıkla şarj edebileceklerini dile getirdi.
 
Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, İlimizdeki üniversite öğrencilerin daha rahat ulaşım sağlamalarına yönelik 2 körüklü otobüsü daha araç filosuna kazandırdı. Otobüslerin hizmete alınması dolayısıyla dün Kooperatif binası önünde tören gerçekleştirildi. Törene Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, MHP Merkez İlçe Başkanı Gürsan Taştekin, belediye meclis üyeleri, kooperatif üyeleri ve muhtarlar katıldı.
DAŞDÖNER: ÖĞRENCİLERİN ULAŞIM YOĞUNLUĞUNU AZALTMAK AÇISINDAN ÖNEMLİ
Törenin açış konuşmasını yapan Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, daha önce aynı şekilde bir töreni Davraz Kapalı Pazar yerinde yaptıklarını hatırltarak, “Bu mutluluğu yeniden yaşamak bize onur ve şeref verdik. Filomuza yaklaşık 2,5 milyon liralık yatırımla son model 2 araç ilave ediyoruz. Bu araçlarımız üniversite yolunda öğrenci arkadaşlarımızın zaman zaman yaşadığı yoğunluğu bir nebze de olsa azaltması noktasında önemli. Sayın belediye başkanımız da bu konuda süreci hızlandırarak bize destek oldu. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.
KOOPERATİFİMİZ UYUMLU VE ÇALIŞKAN
Daşdöner’in konuşmasının ardından kürsüye Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın geldi. Isparta’da ne eksikse onun üzerine giden bir belediye yönetimi olduğunun altını çizen Başkan Günaydın, “Eğitim yuvası olan Isparta’mızda üniversite öğrencileri bazı yoğun saatlerde çok sıkıntılı yolculuk yapıyorlar. Biz bunu gördük ve kooperatifimize söyledik. Arkadaşlarımız da oldukça uyumlu ve çalışkanlar. Söylediğimiz bu konuya önem verdiler. Üniversite hattında 4 körüklü otobüsümüz çalışıyor. Şimdi 2 tane daha sıfır körüklü otobüsümüzü hizmete açıyoruz. En iyisini aldığımız için 2,5 milyon lira yatırım yapıldı. Bundan sonra üniversite öğrencilerimiz bundan sonra daha huzurlu ve daha rahat ulaşım sağlayacaklar. Yoğun saatlerde bile rahatlık istiyoruz” dedi.
ÖĞRENCİLERİMİZ BİZİM EN ÖNEMLİ İSTİKBALİMİZ VE VARLIĞIMIZ
Öğrencilerin kendileri için önemli olduğunu belirten Günaydın, “Öğrencilerimiz bizim en önemli istikbalimiz ve varlığımız. Türkiye’nin her yerinden öğrencilerimiz buradaki üniversiteyi tercih etmişler. Isparta Belediyesi olarak öğrencilerimizin memleketimizi tercih etmeleri bizim için onurdur” diye konuştu.
630 MİLYON BORÇTAN GELEN BİR BELEDİYE ŞİMDİ 705 MİLYON BÜTÇEYE ULAŞTI
Başkan Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de en ucuz kent Isparta olsun istiyoruz. Her konuda başarılı ve birinci olan Isparta Belediyesi’nin 2019 yılı bütçesi 705 milyon lira. Yokluktan, 630 milyon borçtan gelen bir belediye şimdi 705 milyon bütçeye ulaştı. Nüfusumuz ise 230 bin. Birçok alanda birinciliğimiz var. Şimdi bir birincilik daha veriyorum. Yatırımda Türkiye ve dünya birincisiyiz. Önümüzdeki dönem yine kısmet olur Allah’ın izniyle belediye başkanlığına devam edersek gücüm nereye kadar yeterse Isparta’yı dünyada özel şehir yapma projelerimiz var. Yatırımlarımızı hükümet bütçesi gibi rakamlarla konuşacağız. Allah büyük, bunu gösteriyorsa onu da gösterir diye umut ediyorum. Isparta’ya büyük projeler yapacağız.  Kendi gücümüzle, kendi milli ekonomimizle, kendi kazancımızla bir ekonomist program yaparak gidiyoruz. Aşık Veysel’in dediği gibi; uzun ince bir yolda gidiyoruz gündüz gece. Ama inşallah bu gitmemizle, gündüz gece çalışmamızla, Isparta’da doğmuş, büyümüş, ekmeğini yemiş bir kişi olarak Allah bunu bize kısmet etsin.
BU YİĞİT, ASLANLAR O 1 LİRADAN DA PARA KAZANIYORLAR
Öğrencilerimize halk otobüslerini 1 TL’yi yaptık. Bu yiğit, aslanlar o 1 liradan da para kazanıyorlar. Çok para kazanmıyorlar ama bereket versin demesini biliyorlar. Bu asalet hem Türk milletinde hem de bu yuvada var.”
ARAÇ İÇERİSİNDE ŞARJ İMKANI
Belediye Başkanı Günaydın, halk otobüsleri içerisine monte edilen şarj cihazları sayesinde artık üniversite öğrencilerin telefonlarını yolculuk boyunca şarj edebileceklerini söyledi. Günaydın, “Araçlarımız içerisinde öğrencilerimizin telefonlarını şarj edebilmeleri için şarj adaptörleri yerleştirildi. Bu ilerleyen zamanlarda tüm otobüslerde uygulanacak” dedi.
Konuşmaların ardından 2 otobüs için dua edilerek, kurban kesildi. Daha sonra Günaydın ve beraberindekiler açılış kurdelesini keserek, otobüsleri inceledi. Burada Daşdöner, Günaydın’a otobüslerdeki şarj cihazlarının nasıl çalıştığını anlattı.GÜLSES GAZETESİ

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °