Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Normalleşmede Puanlama Dönemi Başlıyor! 4 Kritere Uyup Puanları Toplayan İl Normalleşecek; Isparta Bu Kriterleri Yerine Getirirse NORMALLEŞECEK!

Normalleşmede Puanlama Dönemi Başlıyor! 4 Kritere Uyup Puanları Toplayan İl Normalleşecek; Isparta Bu Kriterleri Yerine Getirirse NORMALLEŞECEK!

ISPARTA 20.02.2021 03:05:00 0
Normalleşmede Puanlama Dönemi Başlıyor!
4 Kritere Uyup Puanları Toplayan İl Normalleşecek; 
Isparta Bu Kriterleri 
Yerine Getirirse
NORMALLEŞECEK!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Martta normalleşme başlayacak" açıklamasının ardından izlenecek yol haritası ortaya çıktı. Buna göre her il vaka sayısı, test pozitiflik oranı, hastanelerdeki durum ve aşılamaya göre puanlanacak. Kısıtlamalar bu puan tablosuna göre kaldırılacak. Aksi durumda kısıtlamalar geri dönebilecek.
 
Kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Mart ayında normalleşmeye geçiliyor" ifadelerini kullandı. Esnafın ve vatandaşların merakla beklediği bu süreçte nasıl bir plan yapılacağı ise merak konusu oldu. Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, normalleşmenin nasıl olacağını Hürriyet'e anlattı:
HER İL, 4 KRİTER
ÜZERİNDEN PUANLANACAK
"Şu anda Bilim Kurulumuz, Toplumda Salgın Yönetimi Alt Kurulu üyesi olan hocalarımız bir gösterge üstünde çalışıyor. Bu göstergenin çeşitli alt belirteçleri olacak. İllere 4 kritere göre puan verilecek. Bu toplamda belirlenecek puana göre, salgının ilgili yerleşim yerlerindeki artma, sabit seyretme veya azalma durumları göz önünde bulundurulacak.
O KRİTERLER ŞÖYLE OLACAK:
1- İllerdeki 7-14 günlük vaka sayıları
2- Testte pozitiflik oranları
3- Yoğun bakım doluluk kapasiteleri ve servislere yeni hasta yatış durumu
4- İllerdeki aşılama durumu
PUANLAMAYA GÖRE
KISITLAMALAR GERİ GELEBİLİR
Azalma eğilimindeki illerde kısıtlamaların aşama aşama gevşetilmesi (sokağa çıkma yasakları, kafe, restoranlar ve kıraathanelerin açılması, yüz yüze eğitime geçilmesi gibi) söz konusu olacakken, belirli aralıklarla yapılacak değerlendirmelerde bir artış eğilimi olması halinde, kısıtlamaların yeniden arttırılması gündeme gelebilecek."
DENİZLİ’DE VAKA
VE AŞILAMA DURUMU
Denizli’de 100 bin kişide haftalık vaka sayısının 32.52 oranında olduğu açıklanırken 1 milyon 46 bin 698 nüfusuna sahip Denizli'de orana göre haftalık vaka sayısı 340 günlük vaka sayısı 48 olarak kaydedildi. Açıklanan oranın düşmesi durumunda veya kriterler altında olması durumunda kademeli olarak kısıtlamalar kaldırılacak. Denizli’de Sağlık Bakanlığı verilerine göre, toplam aşı sayısının 90 bin 555 olduğu bu aşıların 78 bin 47’sinin 1. doz aşı, 12 bin 508’i ise 2. Doz aşı uygulanan kişi sayısı olarak kaydedildi.

Perşembe 19.9 ° / 7.1 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °