Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Nevruz’un özü barış ve kardeşliktir

Nevruz Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, “SDÜ ailesi olarak Nevruz’un aynı zamanda vatan bütünlüğümüzün güzel bir sembolü olmasını temenni ediyoruz” dedi

ISPARTA 22.03.2016 09:05:00 0
Nevruz’un özü barış ve kardeşliktir
Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Rektörü Prof. Dr. H. İlker Çarıkçı, Nevruz Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Bugün geceyle gündüzün eşit olduğu, günlerin uzayıp sıcaklıkların artmaya başladığı
21 Mart’a rastlamaktadır. Bu günlerde doğa da uyanıp canlanmaya başladığından, Nevruz günleri, baharın da başladığı günlerdir. "Baharın ilk günü”, “yeni gün” anlamlarına gelen Nevruz,  kültürümüzde başta Anadolu olmak üzere, Orta Asya ve Kafkaslar gibi çok geniş bir coğrafyada "Bahar Bayramı" olarak kutlanır. Nevruz Bayramı, milletimizin sahip olduğu ve kuşaktan kuşağa aktararak bugünlere kadar yaşattığı önemli kültür değerlerimizden birisidir.
KAYNAŞMA VE YARDIMLAŞMA FIRSATI SAĞLAYAN COŞKU GÜNLERİDİR
Bu bayramın özü,  ortak bir mesaj içermektedir. Barış ve kardeşliğin, bolluk ve bereketin kutlandığı Nevruz, geniş bir coğrafyada yaşamakta olan milletimizin ortak kültür ürünü olarak geçmişten günümüze birlik ve beraberliğin sembolü olmuştur. Her bayram olduğu gibi bu bayram da sevinç, neşe, barış, huzur, dostluk, kardeşlik, dayanışma, kaynaşma ve yardımlaşma fırsatı sağlayan coşku günleridir.  
“ SDÜ ailesi olarak Nevruz’un aynı zamanda vatan bütünlüğümüzün güzel bir sembolü olmasını temenni ediyoruz.”
Bir coşku ve heyecan günü olan Nevruz’un, toplumumuzun ayrışmasına ve çatışmasına değil, kaynaşmasına ve dayanışmasına katkıda bulunmasını ve bir bayram coşkusuyla kardeşçe kutlanmasını diliyoruz. Süleyman Demirel Üniversitesi olarak Nevruz’un aynı zamanda vatan bütünlüğümüzün de güzel bir sembolü olması temennisiyle, nevruz bayramını kutluyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °