Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Nataliya Gorelova’nın öğrencilerinden muhteşem gösteriler

Nataliya Gorelova’nın öğrencilerinden muhteşem gösteriler

ISPARTA 28.06.2017 07:43:00 0
Nataliya Gorelova’nın öğrencilerinden muhteşem gösteriler
Isparta’da 9 yıl önce bir ilke imza atarak bale adına önemli çalışmalar yapan Nataliya Gorelova Bale Sanat Merkezi, minik öğrencilerini bir yıldır aldıkları eğitimleri sahnedeki performanslarıyla göz doldurdular.
 
 
 Güller diyarıIsparta’da büyük ilgi gören NataliyaGorelova Bale Sanat Merkezi minik öğrencileri 22 Haziran Doğa Koleji sahnesinde 9.Yıl sonu Bale resitali sergilendi.
Yıl sonu resitalinde konuşma yapan Bale Sanat merkezinin sahibi ve öğretmeni olan NataliyaGorelova “ Her yıl 2 resital yapmaktayız. Bu sene 9. Eğitim yılı 1 tane yaptık. Fakat ilerdeki yıllarda yaz ve kış resitali planlıyorum kii nsanlar bale izlemeye seviyorlar. Bütün gösterilerimizde salonlar dolu oluyor yer kalmıyor. Yetiştirdiğim öğrencilerimle gurur duyuyorum.Amacım gelecek vaat eden çocukları ilerde Devlet Konservatuarları Bale bölümüne göndermek. Büyük şehirlerde bu var neden burada yok diyerek, yapacağım Isparta’da dedim. 9 yıl oldu Isparta’da İlkleri başarmak yapmak çok zor oldu çünkü Isparta’da profesyonel bale çalışmaları yoktu,  insanlara anlatmak bale nedir, neler istenir, başlayan öğrenci hangi özellikleri ve kriteriler taşımaktadır. Çok zorlandığım zamanlar oldu, çünkü her veli doğal olarak benim çocuğum yetenekli olduğunu duymayı bekliyordu, fakat bu tarz çalışmaları yapmadığım için bu kadar zaman geçtikten sonra insanlar merak etmeye, araştırmaya başladılar. Birçok resitallerde, kanallarda,  festivallerde öğrencileri izleyip fikir sahibi olmaya başladılar. Araştırmaya başladılar. Bu beni çok mutlu ediyor” dedi
Bale Sanat merkezinin sahibi ve öğretmeni olan Nataliya Gorelova “ Dinar’a şube açtık gelen yoğun talepler üzerine. Yaklaşık 3 hafta oldu orada da eğitimlere başladık. Sağ olsun Dinar Belediye Başkanı Sayın Saffet Acar bizlere her konuda desteklerini esirgemediler çok yardımcı oldular her konuda kendilerine buradan sizin aracılığınız ile çok teşekkür ediyorum. Dinarda açmış olduğumuz şubemiz yeni olmasına rağmen velilerin ilgisi çok yoğun sanata gerçekten çok önem ve değer veriyorlar herkese gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi   
Nataliya Hocanın ve onun örneği olan küçük yaşlarda alıp yetiştirdiği Ecesu Dönmez Ankara Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuar Bölümünde okuyan Ecesu sahnede izleyenleri büyüledi. Harika bir gece geçiren bale severler sahneye ilk defa çıkan minik öğrencilerin performanslarını ayakta alkışladılar.Nataliya Hoca eğitimlerinin yanı sıra minik balerinlere kendi hazırlamış olduğu koreografilerle sahne aldılar. Saray polka ''dans gösterisiyle orta grup öğrenciler sahneye aldılar, aynı şekilde her sınıf kendi seviyelerine ait olan müfredat çalışmaları gösterdiler.Kaprizvalsi '' (mireymatiye ) , güvercinler lirik koreografisi, solo performanslarını öğrenciler İdil Es, Gülşen Konur ve minik Duat Elif Duru Doğan ve Yağmur Haspolat sahnede sergilediler.

Anahtar Kelimeler:
Salı 22.7 ° / 9.1 °
Çarşamba 19.9 ° / 8.4 °
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °