Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

MÜSİAD Isparta Şubesi Kongresini Yaptı; Başkan Baysan Güven Tazeledi

MÜSİAD Isparta Şubesi Kongresini Yaptı; Başkan Baysan Güven Tazeledi

ISPARTA 12.03.2021 07:16:00 0
MÜSİAD Isparta Şubesi Kongresini Yaptı; 
Başkan Baysan
Güven Tazeledi
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği(MÜSİAD) Isparta Şubesinin 3. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede yapılan seçimler neticesinde mevcut Başkan Yalçın Baysan, oy birliği ile tekrar seçilerek güven tazeledi.
 
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği(MÜSİAD) Isparta Şubesi Kongresi dün Barida Hotels’de yapıldı. Saat 12.30’da başlayan kongreye; Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, MÜSİAD Üretim ve Ticaret Planlama Üst Kurul Başkanı Dr. Oktay Dede, MÜSİAD Global Üst Kurul Başkanı Mehmet Fatih Keçebir ve MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Bilgili, ISUBÜ Rektörü Pro.f Dr. İbrahim Diler, Isparta Daire Müdürleri, Isparta STK Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

KUR’ANI KERİM
TİLAVETİ SUNULDU
Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan kongre Mimar Sinan Cami İmam Hatibi Muhammed Akçil’in sunduğu Kur’anı Kerim Tilavetiyle devam etti. Ardından, Divan Teşekkülü oluşturuldu. Buna göre; Divan Başkanlığına MÜSİAD Üretim ve Ticaret Planlama Üst Kurul Başkanı Dr. Oktay Dede, Divan Başkan Yardımcılığına Müjgan Cingöz ve Katipliğe ise Oğuz Artemel oy birliği ile seçildiler.

BAYSAN; “ŞEHRİMİZİN EKONOMİK
DEĞERLERİNİ DEĞERLENDİRMEK İSTİYORUZ”
Kongrenin açılış konuşmasını Şube Başkanı Yalçın Baysan yaptı. Başkan Baysan konuşmasında şunları söyledi; “MÜSİAD Isparta Şubemizin Genel Kurul Toplantısında, sizleri saygıyla selamlıyorum; hoş geldiniz sefalar getirdiniz…Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum.
Isparta tarihiyle, kültürüyle, mutfağıyla, doğasıyla, ülkemizin cennet köşelerinden biri. Sınırları içinde yer alan bu zenginlikler, tarımsal, ticaret ve turizm açısından Isparta’yı özel turizm noktalarından biri yapıyor. Tarım ve Sanayi bölgenin önemli gelir kaynaklarından. Fakat şehrin taşıdığı potansiyele ve talep yoğunluğuna baktığımızda, daha fazlasını yapabileceğimize inanıyoruz.

“ISPARTA’MIZIN İMKANLARINI
YATIRIMA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”
Bildiğiniz gibi, özellikle turizm alternatiflerini çeşitlendirmeyi başardığınızda, turizmden elde edilen geliri de, talebi de büyük oranda artırmış oluyorsunuz.
Davraz Kayak Merkezi ile Sütçüler Yazılı Kanyonu ile Aksu Zindan Mağarası ile bunu en iyi şekilde uygulayabileceğimiz şehirlerimizden biri. Şehrimiz her türlü turizm alternatifine uygun özellikler barındırıyor. Isparta sadece tek bir konuda değil, birçok farklı alanda alternatif sunuyor; bu büyük bir avantaj. Bu amaca uygun yatırımlara ağırlık vermeli, yatırımcılarımızı bölgeye daha fazla çekmeliyiz.

Biliyorsunuz ülkemiz, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ve himayelerinde 2023 yılı için önüne bir hedef koydu; dünyanın en güçlü ekonomilerinden birisi olmak, sanayisini geliştirmek, en fazla turist ağırlayan ve en fazla turizm geliri elde eden 5 ülkesinden biri olmak. Isparta, bu hedefe en fazla katkıyı sunabilecek şehirlerimizden birisi diye düşünüyoruz.
Dolayısıyla bizim, şehrimizin sahip olduğu bu değerleri geniş alan içinde değerlendirip, yatırımlarını artırmamız gerekiyor.  

“ISPARTA’YA SANAYİ SİTESİ
KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK”
MÜSİAD Isparta Şubesi olarak; Genel Merkezimizin destek ve fikirleri doğrultusunda hem somut projeler ortaya koyabilmek hem de çözüm önerileri sunabilmek için, Isparta’da ‘Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Sitesi’ kurma çalışmaları başlattık. Bu çalışmamızdaki temel amaç, ilimizin sanayi üretim potansiyelini, istihdamını artırmak ve ürün bazındaki üretimi çeşitlendirmek olarak özetleyebilirim.

“ŞEHRİMİZİN İHRACATI 27 MİLYON DOLARDAN
327 MİLYON DOLARA YÜKSELMİŞTİR”
Sanayi, bu bölgenin önemli gelir kaynağı durumunda; fakat diğer ticari faaliyetlere baktığımızda da yüzümüzü güldüren bir tablo görüyoruz.
2020 yılında Isparta’nın ihracatı, önceki yıla göre %10,9 artarak, 327 milyon dolara yükseldi. 2000 yılında 27 milyon dolar ihracat yapabilir durumda olan şehrimiz, 20 yılda ihracatını yaklaşık 12 katına çıkarmayı başarmıştır.

2000 yılında yalnızca 27,3 milyon dolar ihracat yapan Isparta, 2020 yılı sonunda bu rakamı 327,8 milyon dolara çıkarmayı başarmıştır. Isparta’nın son yıllarda ihracatta kaydettiği başarıya ek olarak, ithalat rakamlarında da ciddi bir artış gözleniyor. Böylece 2020 yılında yaklaşık 158,6 milyon dolar dış ticaret fazlası veren Isparta, Türkiye ekonomisinin dış talep kaynaklı büyümesine önemli bir destek vermiştir. Isparta’mızın 2023 ihracat hedefi ise 500 milyon dolardır.

“COVİD – 19 PANDEMİSİ EKONOMİDE
YÜZDE 3 DARALMAYA NEDEN OLDU”
Bilindiği gibi; maalesef ve üzülerek ifade etmek istiyorum ki tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz de Koronavirüs pandemisi etkisi altındadır. Bu sorun başta sağlığımız olmak üzere sanayiden tarıma kadar tüm sektörleri derinden etkilemiş ve ekonomimizi derinden sarsmıştır. Bizler, ülkemizin içinde bulunduğu realitenin farkındayız, önümüzdeki zorlu süreci doğru okuyor, analiz ediyoruz.
İş insanları olarak, bu süreci nasıl atlatacağımızı da iyi tahlil ediyoruz. İlk önce sağlığımız için tedbirli olacağız. Ardından cesur olacağız, yatırımdan ve ticari faaliyetlerimizi çeşitlendirmekten korkmayacağız. Bunları, 312 noktada varlık gösteren bir STK olarak, ulaştığımız reel verilere dayanarak söylüyoruz.
Türkiye ekonomisi bugün, yılın başındaki negatif büyüme beklentilerine rağmen, pozitif büyümeye doğru ilerliyor. Geçtiğimiz yıl Mart ayından itibaren ülkemizde görülen Koronavirüs pandemisi nedeniyle yılın ikinci çeyreğinde, yatırımların yıllık bazda % 3 oranında daralmasıyla, ekonomimiz ivme kaybetti.
Önümüzdeki süreçte faiz oranlarının daha alt seviyelere inmesini bekliyoruz.
Yatırımlara olumlu yansıyacak olan bu gelişme, ülkemizi yeniden pozitif büyüme sürecine sokacaktır. Dünyada yaşanan köklü dönüşümle birlikte ekonomik dengeler de değişiyor ve bizler, bir güç savaşına tanıklık ediyoruz. Gelecekte söz sahibi olma iddiasındaki devletler, tedbirlerini alıyor, gelecek planlarını yeniden şekillendiriyor. Türkiye de bu doğrultuda kendi yönetim alışkanlıklarını değiştirdi ve bu dönüşüme ortak oldu. İş dünyası olarak bizler de kayıtsız kalmadık.

“MÜSİAD 30 YILDIR ÜLKEMİZE KATKI SUNUYOR,
DAHA NİCE 30 YILLARDA SUNMAYA DEVAM EDECEK”
MÜSİAD Isparta Şubesi olarak geçtiğimiz yıl Mart ayında sayın Genel Başkanımız Abdurrahman Kaan beyin direktifleriyle görevin bize tevdi edilmesiyle çalışmalarımıza başladık ve yaklaşık bir yıldır da çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bu bağlamda, Isparta Genç MÜSİAD’ımıza da Samet Şahan arkadaşımızı atadık. Kendisi geçtiğimiz günlerde yönetimini oluşturdu ve görevine başladı. MÜSİAD Kadın Komisyonumuzu da en kısa sürede oluşturacağız. Tazelenme dediğimiz bu değişimi, 30 yıldır bağlı olduğumuz temel değerlerimiz üzerine kuruyoruz. Tazelenme sürecini, MÜSİAD’ın etki ve güç alanını daha etkin hale getirmek için gerçekleştiriyoruz.
Bu süreçte, MÜSİAD Isparta Şubesi olarak; ana kademe yönetim kadromuz ve Genç MÜSİAD kadromuz ile gösterdiğimiz gayret ve çabanın, tüm dostlarımızda heyecan yarattığını görmek, bizleri memnun ediyor. Bu çerçevede bizler yeni dönemde de ‘Beraber çalışalım’ diyerek yola çıktık ve hamdolsun dostlarımız da bu çağrımıza heyecanla karşılık veriyor.

“GÜCÜMÜZÜ BİRLİK VE
BERABERLİK RUHUNA BORÇLUYUZ”  
Bu yoğun tempo, artık bizim rutinimiz olacak. Daha çok çalışacağız, gece gündüz demeden hedeflerimize ilerleyeceğiz. Yeni dönemde sahanın nabzını tutarak topladığımız tüm verileri, başta üyelerimiz olmak üzere ülkemizin menfaatleri doğrultusunda işlemeyi ve üretmeyi sürdüreceğiz. Birlikte üreteceğiz, birlikte büyüyeceğiz. Bu vesileyle bir kere daha ifade etmek isterim ki, MÜSİAD Isparta Şubemizin bugünkü gücünü, bu beraberlik ruhuna borçluyuz. Bugün sizlerle Isparta’mızda bir araya gelmek ve sizleri şehrimizden ağırlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz.
“KONGREMİZ ŞEHİRMİZE VE
ÜLKEMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN”
Sözlerimi burada tamamlarken, MÜSİAD Isparta Şubemizin 3. Olağan Genel Kurul Toplantımızın; iş dünyamız için, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Toplantımıza katılımlarınız için bir kez daha teşekkür ediyor, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.

MÜSİAD Isparta Şubesi Başkanı Yalçın Baysan’ın konuşmasının ardından MÜSİAD Global Üst Kurul Başkanı Mehmet Fatih Keçebir, MÜSİAD Üretim ve Ticaret Planlama Üst Kurul Başkanı Dr. Oktay Dede ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kongrenin ‘protokol konuşmaları’ kapsamında birer konuşma yaptılar.  
İŞTE ISPARTA MÜSİAD’IN YENİ YÖNETİMİ
Kongrede yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi ve genel kurulun oy birliği ile kabul ettiği karar çerçevesinde açık oyla yapılan seçimler neticesinde Şubenin yeni yönetim ve denetim kurulları oy birliği ile göreve seçildiler.
Buna göre; MÜSİAD Isparta Şubesinin Yönetim Kurulu asil üyeleri şu isimlerden oluştu; Yalçın Baysan, Feridun Güldiken, Oğuz Artemel, Muhammet Emiral, Ahmet Tophan, Samet Şahan, Müjgan Cingöz, Vedat Türker, Sadık Arslan, Ali Erdoğan.
Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri; Yavuz Büyükkaytan, Gökhan Kazaz, Samet Öker, Abdüsselam Tokoğlu, İbrahim Çakır, Nurkaya Dursun, Ercan Pekcan, Ömer Küllaç, Mustafa Sarışahin, Cem Tüter.
Denetim Kurulu Asil Üyeleri; Erkan Gülşen, O. Özgür Tunçbilek, Süleyman Kılınç.
Denetim Kurulu Yedek Üyeleri: Mehmet Konuk, Muzaffer Barış, Mustafa Yüksel.

 
 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °