Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

MÜSİAD Isparta Başkanı Yalçın Baysan; Fiyat İstikrarı İş Dünyasının Beklentisidir

MÜSİAD Isparta Başkanı Yalçın Baysan; Fiyat İstikrarı İş Dünyasının Beklentisidir

ISPARTA 22.01.2021 08:19:00 0
MÜSİAD Isparta Başkanı Yalçın Baysan; 
Fiyat İstikrarı  
İş Dünyasının
Beklentisidir
MÜSİAD Isparta Şubesi Başkanı Yalçın Baysan; "Yatırımcıların, üretim ve ticareti canlandırmak, istihdamı artırmak ve neticede enflasyonu baskılamak adına planlamalarının yüksek faiz etkisi ile dışlanmaması gerektiği kanaatindeyiz" dedi.
 
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Isparta Şube Başkanı Yalçın Baysan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz kararı öncesi, yüksek faiz oranlarının yatırımlar üzerindeki olası negatif etkilerine ilişkin bir açıklama yaptı.
BAŞKAN BAYSAN; “FİYAT
İSTİKRARINDAN UMUTLUYUZ”
Merkez Bankasının fiyat istikrarı hedefinin, gerek söylem gerekse yöntem olarak yepyeni bir dönemi başlattığını belirten Başkan Baysan; “Fiyat istikrarı üzerine odaklanan bir para politikasının kendilerini yani iş dünyasını umutlandırdığını belirterek; “Artan kur baskısı nedeniyle milli para biriminin değerlenmesi amacıyla artırılan faiz oranının aynı zamanda ülkenin bu süreçte ihtiyaç duyduğu sermaye girişlerini de artırmak üzere mevcut enflasyon göz önüne alınarak belli bir düzeye çekilmiştir. Bu zorunlu müdahalenin bağımsız Merkez Bankası yönetiminin uhdesinde ülke menfaatleri uğruna yapıldığına dair güvenimiz tamdır.
“YÜKSEK FAİZ, YATIRIMLARI
SEKTEYE UĞRATACAKTIR”
Ancak 'bir ülkede paranın gücünü o ülkenin üretim ve yatırım gücü belirler' yaklaşımımızdan hareketle MÜSİAD olarak biz, kalıcı bir fiyat istikrarının, planlı ve sürekli bir yatırım, üretim ve ticaret senkronizasyonundan geçtiğini savunmaktayız. Dönemin koşullarına uygun bir refleks olarak gelişen faiz artırımının bir düzeye kadar tolere edilebildiği, aksi halde, özellikle yatırımlar üzerinde bırakacağı yıkıcı etkinin de altını çizmek isteriz.
“YATIRIMLARIN FAİZ ETKİSİ İLE
DIŞLANMAMASI GEREKTİĞİ KANAATİNDEYİZ”
Yatırımcıların, üretim ve ticareti canlandırmak, istihdamı artırmak ve neticede enflasyonu baskılamak adına planlamalarının yüksek faiz etkisi ile dışlanmaması gerektiği kanaatindeyiz. Gerek milli yatırımcılar gerekse doğrudan yabancı yatırımlar açısından daha uygun bir ortamın sağlanması ve bu ortamın üretim ve ihracata dönüşmesi temel hedefimizdir. Bu tespitten hareketle belli bir noktadan sonra faiz oranlarındaki aşağı yönlü hareketlerin yatırımlar açısından elzem olduğu açıktır” dedi.
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °