Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

MÜSİAD ABD Başkanı Ayhan Özmekik; Ahlaklı Kazancı İlke Edinmiş Bir STK’yız

MÜSİAD ABD Başkanı Ayhan Özmekik; Ahlaklı Kazancı İlke Edinmiş Bir STK’yız

ISPARTA 19.09.2020 10:56:00 0
MÜSİAD ABD Başkanı Ayhan Özmekik; 
Ahlaklı Kazancı
İlke Edinmiş 
Bir STK’yız
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ABD Başkanı Ayhan Özmekik, ticari faaliyetlerinin sadece paradan ibaret olmadığını belirterek; “MÜSİAD’lılar olarak olaya sadece maddi kazanç olarak bakamayız. Helal kazanç, mazlum insanları, zorda kalmış insanlara yardımcı olmak durumundayız” dedi.
 
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ABD Başkanı Ayhan Özmekik, geçtiğimiz gün Isparta’ya gelerek MÜSİAD Isparta Şubesini ziyaret etti. Başkan Özmekik, Derneğin yeni taşındığı adresi olan Hızırbey Mahallesi 1525 sokakta bulunan ve Parmaksız Konağı olarak bilinen Dernek Merkezinde üyelerle bir araya gelerek ekonomi toplantısı yaptı ve üyelerin ticari çalışmalrı hakkında istişarelerde bulundu.

ÖZMEKİK; “ISPARTA’DA OLMAKTAN
BÜYÜK MUTLULUK DUYDUM”
MÜSİAD Isparta Şubesi Başkanı Yalçın Baysan ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra çok sayıda dernek üyesinin de hazır bulunduğu toplantıda bir konuşma yapan MÜSİAD ABD Başkanı Ayhan Özmekik, Isparta’da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek; “Ben derneğimizin ABD Başkanıyım. Ancak zaman zaman Türkiye’ye gelerek şehirlerimizi ve şubelerimizi ziyaret ediyorum. Bu doğrultuda bugün de Isparta’dayız. MÜSİAD’ın Türkiye çalışmalarını ve dolayısıyla şube çalışmalarını yakinen takip ediyorum.

“SİZLERİN ABD’DE BİR
OFİSİNİZ VAR ARTIK”
MÜSİAD üyesi iş insanlarımızın ülke ekonomisine katkı sunma konusundaki çabalarını oldukça olumlu değerlendiriyorum ve her zaman onların yani sizlerin yanında olduğumu, ticari faaliyetleriniz konusunda yurt dışı çalışmalarınız için gereken tüm desteği vereceğimi bilmenizi isterim. Kısacası, MÜSİAD ABD Başkanı olarak sizlerin, her birinizin ABD’de bir ofisiniz var artık. ABD’ye geldiğinizde bizleri ziyaret edebilir, bizden her türlü desteği talep edebilirsiniz. Ben bunu, ABD Başkanı olarak söylemiyorum. Bir arkadaşınız, bir kardeşiniz olarak söylüyorum.
“ABD’TE TİCARET DAHA KOLAY,
İZLER BURADA ZORU BAŞARIYORSUNUZ”
ABD Türkiye gibi değil. Orası gerçekten çok farklı. Amerika’da ticaret buradaki kadar zor değil. Adeta çocuk oyuncağı. Sizler buradaki çalışmalarınızı bırakıp Amerika’ya gelseniz ve orada ticaret yapmaya başlasanız burada iş yapmak ne kolaymış gerçekten dersiniz. Örneğin, Türkiye’deki her bir şubemiz ABD’de yatırım yapsa şube olarak büyük kalkınma hamlesi yaparlar, büyük işler başarırlar. Bakın ABD’de otelcilik sektörü Hintlilerin elinde. Başka bir sektör örneğin gıda sektörü neden Türklerin elinde olmasın ki?
“BİLDİĞİNİZ İŞİ YAPIN”
Ticarette başarı bilmekten geçer. Onun için sizlere tavsiyem lütfen bildiğiniz işi yapın. Bilmediğiniz bir işi yapmaya kalkarsanız emin olun ki, bir süre sonra tıkanır ve zarar edersiniz. Dün Isparta’yı biraz gezme imkanı buldum. Örneğin kafeler yan yana yapılmış ve hepsine güzel iş yapıyor. Bu ABD’de yok. Yine bir örnek verecek olursak burada et çok, ABD’de yok. Bu nedenle oradaki et piyasasını birkaç şirket elinde bulunduruyor ve istedikleri fiyatı belirliyorlar.
“AHLAKLI KAZANCI İLKE
EDİNMİŞ BİR STK’YIZ.
Şunu da özellikle söylemek isterim ki, MÜSİAD farklı bir STK’dır. Para gelsin de nereden gelirse gelsin prensibi MÜSİAD için asla geçerli değildir. Çünkü biz MÜSİAD olarak Türkiye’nin en büyük STK’sıdır ve ahlaklı kazancı ilke edinmiş bir STK’yız. Biz kazanırken sadece cebimizi düşünemeyiz. Dünya genelindeki 8 milyar mazlum insanı düşünmek ve onlar için de çalışma yapmak durumundayız.
“OLAYA SADECE MADDİ
KAZANÇ OLARAK BAKAMAYIZ”
Olaya sadece maddi olarak bakamayız. Sosyolojik ve İslami olarak da bakmak zorundayız. Sadece bireysel kazan için mi MÜSİAD’tayız. Tabiki hayır. Eğer böyle düşünürsek biz MÜSİAD’ı anlamamışız demektir. Konuşmalarıma burada son verirken, beni ağırladığınız için Isparta Şube Başkanımız sayın Yalçın Baysan başta olmak üzere hepinize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

BAYSAN; “MÜSİAD ULUSLARARASI
BAŞARILARA İMZA ATIYOR”
MÜSİAD Isparta Şubesi Başkanı Yalçın Baysan ise toplantıda yaptığı konuşmasında, ziyaretlerinden dolayı MÜSİAD ABD Başkanı Ayhan Özmekik’e teşekkür ederek; “Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği sadece ülke içinde değil, ülke dışında yani dünya genelinde de başarılı çalışmalara imza atıyor. Bizler de üyesi olmaktan büyük onur duyduğumuz bu derneğimizin çalışmalarında ve yurt dışında hizmet veren sizlere başarılar dileriz.
“MÜSİAD OLARAK 60 BİN YATIRIMCI, 12 BİN
500 ÜYEYLE ÜLKEMİZE HİZMET EDİYORUZ”
Bilindiği gibi, MÜSİAD olarak bu yıl 30. Kuruluş Yıldönümümüzü yaşıyoruz. Ülke genelinde 60 bin yatırımcısı, 312 hizmet noktası ve 12 bin 500 üyesiyle Türkiye’nin en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olan MÜSİAD bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkenin kalkınması, mazlum insanların ihtiyaçlarının giderilmesi adına çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir” dedi.
“ZİYARETİNİZ BİZİ SON
DERECE MEMNUN ETMİŞTİR”
Bu ziyaretiniz bizi fazlasıyla mutlu etmiştir. İnşaallah en kısa zamanda tekrar Isparta’mıza bekleriz” dedi. Toplantının sonunda ise MÜSİAD Isparta Şubesi Başkanı Yalçın Baysan, MÜSİAD ABD Başkanı Ayhan Özmekik’e üzerinde Besleme yazılı Tablo hediye etti.
 

Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °