Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Muhteşem final Aydoğmuş’ta yapıldı

Muhteşem final Aydoğmuş’ta yapıldı

ISPARTA 24.06.2017 06:32:00 0
Muhteşem final Aydoğmuş’ta yapıldı

Isparta Belediyesinin Ramazan Şenlikleri kapsamında ‘Şehirde Ne Varsa Köyde de Olacak’ sloganıyla yola çıktığı ve il genelindeki çeşitli köylerde düzenlediği şenliklerin sonuncusu Keçiborlu’ya bağlı Aydoğmuş Köyünde düzenlenen muhteşem finalle son buldu.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, ailesiyle birlikte katıldığı etkinliklerde Keçiborlu Aydoğmuş Köyünde büyük bir coşku ile karşılandı. Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Başkan Günaydın, eşi Dilek Günaydın ile birlikte halkın Ramazan aylarını ve yaklaşan bayramlarını kutladı. Aydoğmuş köyü başta olmak üzere Ardıçlı, Kuyucak, Çukurören, Özbahçe, İncesu, Kozluca, Kaplanlı köylerinin muhtar ve vatandaşlarının katıldığı etkinliğe belediye meclisi üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri de eşlik etti.  Köy meydanında kurulan iftar sofralarında eller semaya açıldı, dualar edildi ve ezan ile birlikte iftarlar açıldı.

Programda konuşan Aydoğmuş Köyü Muhtarı Hatice Şahin, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve eşi Dilek Günaydın ile birlikte belediye personeline böyle bir güzelliği köylerinde yaşattığı için şahsında köy halkı adına teşekkür etti. Şahin, “Böylesine güzel bir program Aydoğmuş Köyü tarihinde ilk kez düzenleniyor. Birlik ve beraberliğin pekiştiği, kültürel değerleri hatırlatmak adına gençlerimize, çocuklarımıza örf ve adetlerimizi hatırlatmak ve yaşatmak adına böyle bir etkinliğe ihtiyacımız vardı. Isparta Belediye Başkanımızdan bu tür programları geleneksel hale getirip her yıl yapmasını istiyoruz. İnce düşünülüp, hazırlanan ve bizlere hediye edilen bu şenlik için şahsım ve köylülerim adına sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Bugün Aydoğmuş’ta birlik, bütünlük içerisinde çevre köylerin muhtar ve vatandaşlarının da katılımıyla bir gün geçirdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Sizlerle beraber olmaya geldik, sizlerin de aranızda beraber olmanızı diledik. Sevgi, dostluk, arkadaşlık, saygı, sevgi önemlidir. Bu saydıklarım bu köylerimizde mevcuttur. Bu mevcudiyeti, bu hasreti sizlerle birlikte yaşamak için buradayım. Hiç arkasında başka maksat ve mana aramadan bunları yaşamaya ve görmeye geldim. Aydoğmuş ile birlikte 7 köyümüzün muhtar ve halkı burada. İşte dostluğun, birlikteliğin en güzel örneği bu, güzelliğe bakın.

Aydoğmuş Köyü Muhtarımız Hatice Hanım konuşmasında bizlere teşekkür etti. Bu teşekkürün çok daha fazlasını bende yapmak istiyorum. Çünkü kendisi bir hanımefendi ve bu güzel köyümüzün muhtarı. Bu muhtarımıza, bugün ‘yaşanan bu güzellikleri niye yapıyorsun’ diye engel olmak isteyen bir il genel meclisi üyesi çıkıyor. Bu muhtarımız da öyle güzel cevap vermiş ki, hatta olayı Cumhurbaşkanlığına kadar intikal ettirmiş. Ve bu konuda da Cumhurbaşkanlığı gerekli adımları atmış. Buradan sizlerin huzurunda Sayın Cumhurbaşkanımıza konuya ilişkin duyarlılıklarından dolayı içten ve gönülden teşekkür ediyorum” dedi.     

Isparta Belediyesi Meclisi Üyeleri de Ramazan Şenliklerinin son gününde görüşlerini dile getirdiler. Meclis Üyesi Oğuzhan Göker, “Ramazan Şenlikleri kapsamında belirlenen çok sayıda köyümüzü ziyaret ettik. İftarda birlikte olduk. Özellikle çocuklarımızı balon parkta oynarken, yüz boyaması yaparken, ebru yaparken onların gözlerindeki o parıltıyı, heyecanı, mutluluğu gördük. Bu bizim için büyük bir gurur kaynağı oldu. Köylerdeki insanlarımızla iftarlarımızı açtık. İftar sonrası mehteran, semazen ve ilahi sanatçımızın verdiği konserlerle devam ettik. Bunlara özellikle bayanlarımızın ve çocuklarımızın katılımı çok fazla. Ramazan’ı klişeleşmiş şehir merkezindeki programlarından daha farklı bir konsept yaptık. Bu programları düzenleyen Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın’a, emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah nezdinde iyi işler yaptığımız kanaatindeyiz” dedi.  Yine Meclis Üyesi Musa Kaya da, “Başkanımız şehirde ne varsa köyde de olacak düşüncesiyle yola çıktı. Bu programların sonuna geldik. Bu programların düzenlenmesinde başkanımıza ve tüm ekibine teşekkür ederim” diye konuştu.

Bu arada düzenlenen etkinlikten duydukları memnuniyetini dile getiren vatandaşlar da, “Şimdiye kadar böyle bir etkinlik düzenlenmemişti. Başkan güzel bir program düzenlemiş. Etkinlikler özellikle çocuklarımız için sürpriz oldu. Aydoğmuş küçük bir yer bugün çok şenlikli oldu. Bu güzel günden dolayı başkanımıza teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız eğleniyor” derken çocuklar da, “Çok eğlenceli çok eğlendik, sevindik” şeklinde görüş belirttiler.

Isparta Belediyesi bugüne kadar Yalvaç’ın Kumdanlı, Özbayat, İleğil, Sütçüler Kesme ve Çobanisa, Eğirdir Yakaavşar, Kırıntı, Aksu Yılanlı, Şarkikaraağaç Karayaka ve Keçiborlu Aydoğmuş köylerinde Ramazan Şenlikleri düzenledi. Şenliklerde çocuklar için Hacivat Karagöz oyunu, balon park, yüz boyamaları ve ebru yapımı faaliyetleri gerçekleştirilirken, vatandaşlara gül şerbeti, dondurma ve pamuk şeker ikramları yapıldı. Ev sahibi köy ve civar köylerin muhtar ve vatandaşlarının yoğun katılım gösterdiği etkinliklerde köy meydanlarında iftar sofraları kuruldu, birlikte iftarlar açıldı. İftar sonrasında Türk Bayraklarının dağıtıldığı etkinliklerde mehter gösterisi, semazen gösterileri ile İlahi Sanatçısı Abdullah Beyhan etkinliklere katılan binlerce kişiye konser verdi.


Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °