Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Muhtarlardan Başkan Başdeğirmen’e; Doğum Günü Sürprizi

Muhtarlardan Başkan Başdeğirmen’e; Doğum Günü Sürprizi

ISPARTA 8.01.2022 05:32:00 0
Muhtarlardan Başkan Başdeğirmen’e; 
Doğum Günü Sürprizi
Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebi ve mahalle muhtarları, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in doğum gününü sürpriz yaparak kutladı.
 
Büyükleblebi, Belediye Başkanı Başdeğirmen’in muhtarların her anında yanında olduğunu belirterek, “Biz de başkanımızın doğum gününde yanında olmak istedik” dedi. Başkan Başdeğirmen sürpriz kutlamadan dolayı muhtarlara teşekkür etti. Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebi ve mahalle muhtarları Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in doğum günü dolayısıyla bir sürpriz yaptı. Büyükleblebi ve muhtarlar, üzerinde Başkan Başdeğirmen’le birlikte çekildikleri fotoğrafın yer aldığı pastayla birlikte makam odasının önüne geldi, Belediye Başkanı Başdeğirmen’in doğum gününü kutladı.
 
Kapıda pastayla birlikte muhtarları gören Başkan Başdeğirmen, çok mutlu olduğunu ifade ederek, Dernek Başkanı Büyükleblebi ve mahalle muhtarlarına teşekkür etti. Mahalle muhtarlarını eşi Şadiye Başdeğirmen’le birlikte Meclis Toplantı Salonunda ağırlayan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Teşekkür ediyorum, bizleri yalnız bırakmadınız, yeni yaşıma hep birlikte giriyorum. Yüce Rabbim sizlerle sağlıklı, sıhhatli, mutlu bir yaşam içerisinde daha nice yıllarda beraber olmayı, şehrimize, mahallelerimizin her sokağına ilmek ilmek dokuyacağımız hizmetleri nasip etsin bizlere.
 
Yüce Rabbim, vatandaşlarımızın memnuniyetinin en üst seviyede olacağı işleri yaptırmayı da bizlere nasip etsin. Yeni yaşıma girerken bizleri yalnız bırakmadığınız için çok mutlu oldum. Hepinize çok teşekkür ediyorum, sizlerden Allah razı olsun” dedi. Başkan Başdeğirmen, doğum günü pastasını eşi Şadiye Başdeğirmen ve Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebi ile birlikte kesti. Muhtarlar Belediye Başkanı Başdeğirmen’e birlikte çekildikleri ve arkasında tüm mahalle muhtarlarının isimlerinin yer aldığı bir fotoğraf hediye etti. Muhtarlar, söz alarak Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in hem doğum gününü kutladı hem de mahallelerine yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler. Mehmet Tönge Mahallesi Muhtarı Osman Kınay, kentteki ikinci alt geçidin Mehmet Tönge Mahallesi’ne yapıldığını belirterek, mahalle halkının bu projeden çok memnun olduğunu söyledi. Kınay, “Alt geçit Isparta’ya yapılan bir eserdir. Muhtarlığımda 30’uncu senem olacak.
 
İlk kez Hasan Balaman başkanımız alt geçit yapmıştı, ikinci kez siz yapıyorsunuz. O eser bittiğinde sizin isminiz verilirse bundan memnuniyet duyarız. Kolay yapılan bir iş değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde altgeçitleri Karayolları Müdürlüğü yapıyor ama burada Isparta Belediyesi kendi imkanlarıyla yapıyor. Bu da bir övünç meselesi. Pandemi ve ekonomik sıkıntıda böyle bir projenin yapılması büyük bir başarı. Mahallem ve Isparta adına çok teşekkür ederim. Sabahları üniversiteye gidenlerin çoğu o yolu kullanıyor. Alt geçit yapılınca ana arterler boşalacak. Daha iyi olacak. Bundan dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu. Sidre Mahallesi Muhtarı Hacer İnci Özbey, Belediye Başkanı Başdeğirmen’in belediyeden hizmet alımını vatandaşlar için kolaylaştırdığını ifade etti.
 
Bu durumun muhtarların kendi mahallelerine güzel hizmet etme imkanı sağladığına değinen Özbey, “Çok teşekkür ederiz. Hepsi sizin sayenizde. Rabbim uzun ömürler versin” şeklinde konuştu. Emre Mahallesi Muhtarı Gürcan Suvay, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in seçim döneminde Emre Mahallesi’ne verdiği spor kompleksi sözünde çalışmaların sona geldiğini söyledi. Spor Kompleksi açılışını en kısa zamanda kurban keserek yapmak istediklerine değinen Suvay, “Mahallem adına çok teşekkür ederim” dedi. Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı ve Keçeci Mahallesi Muhtarı Gökhan Büyükleblebi, doğum günü dolayısıyla Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in yanında olmak, bunu da bir sürpriz şeklinde yapmak istediklerini dile getirdi. Başkan Başdeğirmen’in ilk göreve geldiği günden bu yana muhtarların her anında yanında olduğunu kaydeden Büyükleblebi, “İlk geldiğiniz günden itibaren muhtarlarımızın doğum günü kutlamalarında, cenazelerinde yaslarında, hastalandıkları zaman hastanede, hep bizim yanımızda oldunuz. Bunun gibi çok örneğimiz var. Biz de sizin doğum gününüzde yanınızda olmak istedik. Bugün bunun için geldik, sürpriz yapmak istedik. Nice mutlu, sağlıklı ve başarılı yıllara başkanım. Tüm muhtarlarımız adına doğum gününüz kutlu olsun” ifadelerini kullandı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, muhtarların yeni yaşını kutlamasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.
 
Sürpriz kutlamadan dolayı muhtarlara teşekkür eden Başkan Başdeğirmen, “İnanın, aklıma böyle bir şey gelmemişti. Gerçek bir sürpriz oldu. Bu konuyla ilgili bana en ufak bir tüyo gelmedi. Bu işi organize edenleri tebrik ederim. Çok mutlu oldum. 60’ıncı yaşıma girmiş oldum. Allah daha nice sağlıklı günlerde birlikte olmayı bize sahip etsin” diye konuştu. Seçim döneminde vatandaşlardan şehre ve mahallelere en güzel hizmeti vermek için oy istediklerini ve böylelikle takdirlerini aldıklarını belirten Başkan Başdeğirmen, “5 yıllık görev süremiz içerisinde vermiş olduğumuz sözleri layıkıyla yerine getirmek için gece gündüz demeden sürekli hareket halindeyiz. Bugüne kadar ufak tefek eksikliklerin dışında sizlerden gelen tüm talepler yerine getirilmiştir. ‘Muhtarım benim şu konumla ilgilenmedi’ diye bugüne kadar bana bir konu gelmedi.
 
44 mahallemizin içerisinde gelip de muhtarı şikayet eden olmadı. Bu beni çok mutlu ediyor. Demek ki işlerimiz Allah’ın izniyle yolunda gidiyor. Bu şekilde memleketimize ve mahallemize hizmet etmeye devam ettiğimiz sürece Allah katında da bizler vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmenin karşılığını alacağımız inancındayız” görüşlerinde bulundu. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Belli yaşlara geldik, yaşlarımız ilerliyor. Önemli olan yolun sonuna geldiğimizde şöyle arkamıza dönüp baktığımız zaman neler bırakmışız, ortaya ne koymuşuz. Mevlana çok güzel bir söz söylemiş, ben bu sözü çok seviyorum; ‘Kâmil odur ki; koya dünyada bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser.’ Mevlana neden konuşuluyor, çünkü eser bıraktı. Bizler de bunları örnek almamız lazım. Eğer bir şey koyabildiysek layıkıyla dünyadan ayrılıyoruz. Ama hayatımızı bomboş geçirdiysek hiçbir anlamı yok. Hizmet eden herkes mutlaka eleştiriliyor,mutlaka onun hakkında bir şeyler söyleniyor. Çünkü hizmet edenin rakibi var. Hizmet etmeyenin rakibi yok. Rakibi olan ortamlarda eleştiri de vardır, muhalefet de vardır. Bizler de evinden işine, işinden evine olsaydık hiçbir şey yapılamazdı. Evinden işine, işinden evine değil, herkesin emrinde ve hizmetinde olan insanlar olmamız gerektiği inancındayım.
 
Doğru, dürüst, namuslu ve verdiği sözü yerine getiren bir kişi olarak bu hayattan ayrılmak istiyoruz. Her insan doğar, büyür, kendinden bir nesil bırakır, yaşlanır ve ölür. Hayatın standardı budur. Bizler bu standardın dışına çıkmalıyız. Bu standardın arasına küçük bir nüans koymamız lazım. İnsan doğar, büyür, kendinden bir nesil bırakır, kendinden bir eser bırakır, yaşlanır ve ölür. Onun için bizler yüce Rabbimin vermiş olduğu fırsatı iyi değerlendirmek zorundayız. Bu hayattan dua edilecek, rahmet okunacak şekilde gidersek en büyük kazancımız bu olacaktır. Allah bizlere hayırlı uzun ömürler versin, zamansız acılar vermesin. Ailemizle, çocuklarımızla, işimiz ve gücümüzle her türlü sağlıklı ve mutlu şekilde hayatımızı idame etmeyi yüce Rabbim bizlere nasip eylesin. Sizlere çok teşekkür ediyorum, buraya kadar gelip bizleri mutlu ettiniz.”
 
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °