Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Müdür Öksüz’den uyarı; Engelli ve Hükümlüler için süre daralıyor

Müdür Öksüz’den uyarı; Engelli ve Hükümlüler için süre daralıyor

ISPARTA 8.06.2019 08:32:00 0

Müdür Öksüz’den uyarı; 
Engelli ve 
Hükümlüler 
için süre 
daralıyor
HABER: Yunus ÖZLER
İŞKUR İl Müdürü Gürsel Öksüz, engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen ceza paralarını kullanmaya yetkili komisyonun kararı çerçevesinde kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandaşlara kendi işini kurma fırsatı için sürenin her geçen gün azaldığını ve son tarihin 28 Haziran 2019 olduğunu bildirdi.
 
Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Engelli Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen Ceza Paralarını Kullanmaya Yetkili Komisyonun kararı çerçevesinde kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandaşlara kendi işini kurma fırsatı veriyor.
ÖKSÜZ; “HÜKÜMLÜLERE 36, ENGELLİLERE
50 BİN LİRAYA KADAR DESTEK VERECEĞİZ”
Kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülerin başvurularının kurum internet sitesinde yayınlanan 2019/2 Başvuru Rehberi doğrultusunda alınacağını belirten Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gürsel Öksüz; “Proje kapsamında en fazla eski hükümlülere 36 bin lira, engellilere ise 50 bin lira kaynak tahsis edilecek olup, kaynak tahsisi edilerek başlatılan projelerin 3 yıl boyunca İl Müdürlüğümüzce takibi yapılarak 3 yılın sonunda alınan demirbaşlar proje sahibine hibe edilecektir” dedi.
BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Desteklenecek projeler ve başvurularda aranan şartlarla ilgili de bilgi veren Öksüz, şu açıklamayı yaptı: “Kurumumuz www.iskur.gov.tr internet adresinde duyurular bölümünde yayınlanmış başvuru rehberi ve formuna göre hazırlanacak projeler, kamu ve sosyal taraf temsilcilerinden oluşan komisyon değerlendirmesi sonrasında desteklenebilecektir. Desteklenecek projeler;  Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler, Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler, Engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler,  Engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler,  Engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik projeler. Korumalı işyeri desteğine yönelik projeler. Kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülerde aranılacak şartlar: İŞKUR’a kayıtlı olmak, Bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi nedeniyle işgücünün en az % 40’ından yoksun olduğunu “Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları” ile belgelendirebilmek, Eski hükümlü olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Hangi sebeple olursa olsun emekli olmamak, Kendi üzerine aktif olarak kayıtlı işyeri/işletme olmamak, diğer bir deyişle proje başvuru rehberi yayım tarihi itibari ile proje konusu meslekte vergi kaydı ve terk mükellefi olmamak. İşyerinin kurulacağı il sınırları içinde ikamet etmek, Girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olmak, Herhangi bir icra dosyası bulunmamak, Kurulacak iş ile ilgili başka mevzuatlarda aranılan diploma, sertifika, izin vb. belgelere sahip olmak ve aranılan diğer şartlara haiz olmak” dedi.
“BAŞVURUDA SON
TARİH; 28 HAZİRAN 2019”
İŞKUR İl Müdürü Gürsel Öksüz, engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları ile kendi işini kurmak isteyen engelliler projelerini 28 Haziran 2019 tarihine kadar hazırlayıp Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüze teslim edebilirler” ifadelerini kullandı.

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °