Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Miraç Kandili’nde; Dualar Evlerden Yükseldi

Miraç Kandili’nde; Dualar Evlerden Yükseldi

ISPARTA 22.03.2020 11:03:00 0
Miraç Kandili’nde;  
Dualar 
Evlerden 
Yükseldi
Diyanet İşleri Başkanlığının koronavirüs tedbirleri kapsamında camilerdeki toplu ibadet ve faaliyetlere ara vermesinin ardından, Isparta’da Miraç Kandili dolayısıyla dualar evlerden yükseldi.
Isparta’da evlerinde Kur’an-ı Kerim okuyan, namazlarını kılan vatandaşlar, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün biran önce yok olması, ölümlerin sona ermesi ve hastaların iyileşmesi için dua etti.
 
Konu ile ilgili olarak görüşlerini açıklayan vatandaşlar, ilk kez bir kandil gecesinde camiye gidemediğini söyledi. Kandil gecelerinde camide toplu ibadet yapamamanın İslam alemi açısından üzüntü verici olduğunu ifade eden vatandaşlar; “Kandil günlerinde camiye giderek ibadet etmeye alışkındık. Bu bizim için vazgeçilmez bir ibadetti. Devletimiz bizlerin sağlığını korumak için camilerde ibadetlere kısıtlama getirdi. Onlardan da Allah razı olsun. Dilerim ki Allah’tan bir an önce bu hastalık son bulur ve herkes eski mutlu günlerine kavuşur.
 
Koronavirüs özellikle yaşlılar için çok riskli, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmıyoruz ve toplu alanlarda bulunmuyoruz. Kandil gecesi hastaların sağlığına kavuşması, hastalığın bir an önce sona ermesi, dünyanın içinde bulunduğu bu kötü durumdan kurtulması için dua ediyoruz” dediler.

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °