Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Miniklerden ‘Kızılay Haftası’ Drama gösterisi

Miniklerden ‘Kızılay Haftası’ Drama gösterisi

ISPARTA 8.11.2019 08:40:00 0
Miniklerden 
‘Kızılay Haftası’ 
Drama gösterisi
Yılmaz Şener İlkokulu Hazırlık Ana Sınıfı Öğrencileri Kızılay haftası kapsamında drama etkinliği gerçekleştirildi. Veliler tarafından da beğeniyle izlenen gösteri büyük alkış aldı.
 
Yılmaz Şener İlkokulu’nda kuruluş tarihi yüzyıllar öncesine dayanan Türk Kızılay’ının kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetlerine yönelik bilgiler verildi. Kızılay’ın, temel ilkeleri olan “insanlık, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, gönüllü hizmet, birlik ve evrensellik” çerçevesinde çalışan bir yardım kuruluşu olduğu ile ilgili hikayeler anlatıldı. Minikler, Kızılay ile ilgili drama ve tiyatro gösterisi yaparak Kızılay’ın çalışma alanlarını ve faaliyetlerini kavradılar. Söz konusu etkinlikler Kızılay Haftası boyunca devam edecek.
SOLMAZ; “KIZILAY’IN ÖNEMİNİ OYUN
MODUNDA ÖĞRENCİLERİMİZE AŞILADIK”
Yılmaz Şener İlkokulu Müdürü Ali Solmaz, etkinlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bu etkinliği yapmaktaki amacımız okul öncesi öğrencilerimize yardım farkındalığını kazandırmak ve Kızılay’ın herkesin ihtiyacı olan bir yardım kuruluşu olduğu bilincinin gelişmesini sağlamaktır. Bizde bu doğrultuda, okulumuzda Kızılay’ın önemini yeni nesillere aktarmanın önemli olduğunun farkında olarak oyun tabanlı öğrenme gerçekleştirdik. Böylece, öğrencilerimiz eğlenerek günün anlam ve önemini öğrendi” dedi./ HATİCE KÜBRA ÇOLAK

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °