Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Minik fidanlar kendi fidanlarını yetiştirdi

Minik fidanlar kendi fidanlarını yetiştirdi

ISPARTA 20.03.2019 14:20:00 0
Minik fidanlar kendi fidanlarını yetiştirdi
TEMA Vakfı il temsilciliğinin Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak yürüttüğü tema eğitimleri kapsamında Hızırbey Anaokulu öğrencileri tarafından meşe palamutlarının saksıya dikilmesi ile yeşertilen 250 meşe fidanını minik öğrenciler elleri toprağa diktiler. TEMA Vakfı İl Temsilciliği tarafından Hızırbey Anaokulu öğrencilerine TEMA gönüllüsü rozetler takılırken, okula ise TEMA Gönüllüsü okul unvanı verildi.
 
Orman Genel Müdürlüğü 180. yıl kutlamaları ve ormancılık haftası nedeniyle Gölcük’te yapılan programda ilimizin güzide Anaokullarından olan Hızırbey Anaokulu'nun Tema çalışmaları kapsamında saksılara diktiği 250 Meşe palamudu fidanlarını anaokulu öğrencileri, öğretmenlerinin rehberliğinde toprağa kavuşturuldu. Orman Bölge Müdürlüğü' nünün tahsis ettiği yere fidanlarını diken öğrenciler çevre bilinci, sorumluluk duygusu, hoşgörü, merhamet, sabır gibi değerlerin kazanılmasında rol oynadılar. Çalışmalar sonucunda Hızırbey Anaokulu'na tüm personel ve öğrencilerin gayretleriyle "TEMA Gönüllüsü Okul" unvanı verildi.

TEMA İl Temsilcisi Aysel İnce yaptığı açıklamada “Isparta il merkezinde 26, ilçelerde ise 6 okulda TEMA eğitimleri yapıldı. Eğitimler sonucunda 6 okul saksılarda fidan yetiştirdi. Bugün bu okullardan Hızırbey Anaokulu yetiştirdiği fidanları toprakla buluşturdu” dedi.
Naşide Halil Gelendost ilkokulunun ise Türkiye genelinde TEMA tarafından yürütülen ağaç kardeşliği projesine dahil olduğunu söyleyen İnce “Naşide Halil Gelendost ilkokulu öğrencileri de Edirne’de kurulacak hatıra ormanına kendi adlarına ağaç dikecekler. Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak yürüttüğümüz çalışmalara il genelinde 120 gönüllü öğretmenimiz katılıyor” diye konuştu.   

Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °