Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

MHP ve İYİ Parti red oyu verdi: ITKM Protokolü Meclisten Geçti…

MHP ve İYİ Parti red oyu verdi: ITKM Protokolü Meclisten Geçti…

ISPARTA 11.11.2019 13:49:00 0
MHP ve İYİ Parti red oyu verdi: 
ITKM 
Protokolü 
Meclisten 
Geçti…
ITKM protokolü özel gündemi ile toplanan Isparta Belediye Meclisi, ITKM inşaatının sürüncemeden kurtarılarak yapılması konusunda TMSF ile imzalanacak protokolü, MHP ve İYİ Partinin red oylarına karşılık Ak Patinin oyları ile 17’ye 16 kabul edilerek meclisten geçti.
 
Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantıları devam ediyor. Bugün saat 14.00’te Meclis Salonunda Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda,  daha önceki aylarda protokol imzalanmasına karar verilen Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM) ile ilgili hazırlanan protokol tüm detaylarıyla görüşüldü. Ancak, hazırlanan protokole Mecliste İYİ Parti ve MHP grubundan itirazlar geldi ve her iki parti de protokole red oyu verdi.
HEM KOMİSYONDA HEM MECLİSTE
‘HAYIR’ OYU KULLANDILAR
Meclisin bugünkü toplantısında; oy çokluğu ile ITKM protokol maddeleri kabul edildi ve bu konuda başkanlık makamı yetkilendirildi. İYİ Parti ve MHP grubu hem komisyonda hem de meclisteki oylamalarda ‘hayır’ oyu kullandı.
PROTOKOL İMZALANACAK,
İNŞAAT BAŞLAYACAK
Bugün Belediye Meclisinden çıkan bu karar ile birlikte önümüzdeki süreçte TMSF ile Belediye arasında protokol imzalanacak. Bu protokol kapsamında yüklenici firmaya ait olan 70 işyeri kayyum tarafından yönetilen Kadıahmetoğulları’na devredilecek. TMSF’nin yüklenici firma adına kullanacağı kredi ile ITKM’deki eksiklikler giderilecek. ITKM’nin 1 yıl içinde hizmete girmesi bekleniyor.
KARAR, BAŞKANIN OYU
İLE MECLİSTEN GEÇTİ
Maddenin oylamasında İYİ Parti ile MHP'li toplam 16 meclis üyesi ‘hayır’ oyu kullandı. Ak Parti de 16 oy ile ‘Evet’ oyu kullandı. Oylamada ‘eşitlik’ olunca başkanlık makamının oyu 2 sayıldı ve karar ‘oy çokluğu’ ile meclisten geçmiş oldu. Böylelikle Ak Parti'nin 17 oyu ile inşaatın yeniden başlaması için protokol imzalanmasının önü de açılmış oldu.
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °