Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Metruk binaları ortadan kaldırmak zorundayız

Metruk binaları ortadan kaldırmak zorundayız

ISPARTA 3.12.2018 15:55:00 0
Metruk binaları ortadan kaldırmak zorundayız
Vali Ömer Seymenoğlu başkanlığında Merkez mahalle ve köy muhtarlarının katıldığı bir toplantı düzenlendi. Toplantıda muhtarlardan talep ve önerileri alınırken aynı zamanda Vali Seymenoğlu tarafından gündemde olan bazı konularla ilgili değerlendirmeler yapıldı.
Mahalle ve köy muhtarlarının katıldığı toplantıda açıklamalarda bulunan Vali Seymenoğlu muhtarlarla devamlı görüşeceklerini belirterek, niyetlerinin vatandaşların taleplerini en kısa zamanda ve en adil bir şekilde çözmek olduğunu söyledi. 
Uyuşturucu bağımlılığı ve telefon dolandırıcılığı hakkındaki uyarlarını yineleyen Vali Seymenoğlu bu konularda muhtarların ve vatandaşların duyarlı olmalarını söyleyerek, herhangi bir şüpheli durumda vakit kaybetmeden Emniyet ve Jandarma birimleriyle irtibata geçilmesini istedi.
Açıklamasında metruk binalar konusuna da değinen Vali Seymenoğlu, “Metruk binalar uyuşturucu bağımlılarının sıklıkla kullandığı, geceyi geçirdikleri yerler. O yüzden bunlarla mücadele etmek ve bu tür yapıları ortadan kaldırmak zorundayız. Bina sahipleriyle konuşacağız onları da ikna ederek ve gerekli kanunu uygulayarak bu binaları yıkacağız. Çünkü şehirlerde bu tür binalar suç işlenen yerler haline dönüşüyor.” dedi.
“TRAFİK KURALLARINA UYALIM”
Vali Seymenoğlu muhtarlara yatığı açıklamada ayrıca vatandaşların trafik kurallarına uymasının önemine değinerek, “Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, biliyorsunuz bazı engeller sonradan oluyor ve bunun büyük bir çoğunluğu da maalesef trafik kazalarından kaynaklanıyor. O yüzden bilinçli olmamız lazım, trafik kazaları sonucunda meydana gelen ölümleri ve yaralanmaları en aza indirmemiz lazım, bunu yapabilmek için de trafik denetimleri yapılmak zorunda. Lütfen vatandaşlarımızı trafik kurallarına uymaları konusunda uyaralım.” dedi.
"GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞALIM”
Açıklamasında son olarak muhtarlardan gerçek anlamda ihtiyaç sahibi vatandaşların iyi tespit edilmesini isteyen Vali Seymenoğlu, “En azından gerçek ihtiyaç sahiplerine daha sık yardım yapma imkânına ulaşmış oluruz. İşini takip edemeyen ihtiyaç sahiplerine veya sizlere ulaşma imkânı olmayan vatandaşlarımıza öncülük ederek onlara yardımcı olalım.” diye konuştu.

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °