Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Metruk Binalar Yıkılacak, Parklara Kameralar Takılacak

Metruk Binalar Yıkılacak, Parklara Kameralar Takılacak

ISPARTA 19.01.2020 09:40:00 0
Metruk Binalar Yıkılacak, 
Parklara Kameralar Takılacak
2020 yılı Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu (BMİKK) ilk toplantısı Vali Ömer Seymenoğlu başkanlığında valilik toplantı salonunda yapıldı.  Uyuşturucu ile mücadele kapsamında tescilli olmayan metruk binaların yıkımının ve riskli olarak görülen parklara kamera takılmasının önemli olduğunu ifade eden Vali Seymenoğlu, uyuşturucuyla mücadele konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
 
Toplantıya Vali Seymenoğlu’nun yanı sıra Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Belediye Başkanları ve kurul üyeleri katıldı.
VALİ SEYMENOĞLU; “TOPYEKÜN MÜCADELE ŞART”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Seymenoğlu, hem önleyici tedbirlerle hem de bağımlıların rehabilitasyonu konusunda çalışmalar yürütüldüğünü, devletin bütün kurumlarının işbirliği içerisinde uyuşturucu ve bağımlılıkla koordineli bir şekilde mücadele etmesini amaçladıklarını, söyledi.
“METRUK BİNALARI YIKMAMAKTA
DİRENENLER HAKKINDA YASAYI İŞLETİN”
Uyuşturucu ile mücadele kapsamında tescilli olmayan metruk binaların yıkımının ve riskli olarak görülen parklara kamera takılmasının önemli olduğunu ifade eden Vali Seymenoğlu, sentetik uyuşturucular konusunda okul idarecileri ve öğretmenlerin de bilgilendirileceğini belirtti.  Öğrencilerin spor ve sanatla uğraşmasının bağımlılıkla mücadele kapsamında önemli olduğunu belirten Vali Seymenoğlu; “Uyuşturucu kullanımını körükleyen metruk binalar yıkılacak. Bu konuda Muhtar ve İlçe, Belde Belediye Başkanlarını uyarın. Duyarsız davranan olursa hemen ilgili yasayı işletin ve o kişi hakkında işlem yapın. Spor ve sanatla uğraşan çocuklarımız farklı bağımlılıklardan uzak duracaklardır. Bu konuda yapacağımız çalışmalarla çocuklarımızı spora ve sanatsal faaliyetlere yönlendirmek için gerçekleştirdiğimiz projeler var” dedi.
GÖZGÜN; “O PARKLARI BİZE
BİLDİRİN KAMERA TAKALIM”
Bu noktada söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün; “Biz Belediye olarak parklara kamera takıyoruz zaten. Ancak, şuanda uyuşturucu konusunda hassas konumda bulunan ve kamera takılmamış olan parklar varsa Emniyet Müdürlüğümüz bize o parkları bildirsin takalım” dedi.
 

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °