Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Merhum Şevket Ağa kabri başında anıldı

Merhum Şevket Ağa kabri başında anıldı

ISPARTA 14.05.2018 11:31:00 0
Merhum Şevket Ağa kabri başında anıldı
9. Cumhurbaşkanı rahmetli Süleyman Demirel’in kardeşi merhum Şevket Demirel, vefatının ikinci yıldönümünde kabri başında dualarla anıldı. Ailesinin yanı sıra binlerce kişinin katıldığı anma programında Şevket Demirel’i anlatan sinevizyon gösterisi duygulu anlar yaşattı.
 
Rahmetli 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in kardeşi merhum Şevket Demirel vefatının ikinci yıldönümünde İslamköy’de kabri başında anıldı. Gerçekleştirilen anma programına ailesi, Isparta eski Valisi Ertuğrul Dokuzoğlu, CHP İstanbul Milletvekili ve damadı İlhan Kesici, İYİ Parti Isparta Milletvekili Aday Adayı Aylin Cesur, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, MHP İl Başkanı İsa Yalçın ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Anma programı ilk olarak kabri başında Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Merhum Şevket Demirel’in kabri gül ve karanfillerle donatıldı. Mezarlıkta okunan Kur-an-ı Kerim ve duanın ardından anma programının yapılacağı alana geçildi. Binlerce kişinin katıldığı anma programında Şevket Demirel’i anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu.
DOKUZOĞLU: ISPARTA’NIN ISPARTA SEVDALISI OLARAK
 YETİŞTİRDİĞİ ÇOK MÜSTESNA İNSANLARDAN BİRİSİDİR
Isparta eski Valisi Ertuğrul Dokuzoğlu, şehirlerin yaşantısında çok önemli yetiştirdiği evlatları olduğunu ifade ederek, “Şevket Demirel beyefendi de Isparta’nın Isparta sevdalısı olarak yetiştirdiği çok müstesna insanlardan birisidir. Bu şehirde cereyan eden iş hayatının, ağaçlandırmaların, ulaşımın, turizmin birçok konusunda kendisinin emekleri vardır. Sayın cumhurbaşkanımızla birlikte buraya hizmetler yapılmasına vesile olmuştur. Görünen topluluk da onun ne kadar saygın ve özgün insan olduğunun göstergesidir. Biz onu rahmetle, saygıyla anıyoruz. Ruhu şad olsun” dedi.
KESİCİ: ISPARTA’YA GÖRE YAŞAMINI TANZİM EDEN BİR İNSANDI
CHP İstanbul Milletvekili ve Damadı İlhan Kesici de “Şevket bey benim kayınpederimdi, hem de aziz bir dostum gibiydi. Hem Türkiye hem dünya hem de ahlak meselelerini çok aziz hatıralarla yad ederdik. Şevket bey bir Ispartalıydı. Dünyanın neresine gitmiş olursa olsun yüzde yüz kendisini Ispartalı hisseden ve Isparta’ya göre yaşamını tanzim eden bir insandı. Bu Türkiye’nin önde gelen insanlarının hem varlıkları hem de siyasetleri itibariyle kendi topraklarına bağlı olmaları çok güzel bir şeydir. Her yıl bir vesile ile anıyoruz. Cenabı Allah’tan tekrar rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.
CESUR: TÜRKİYE’NİN YETİŞTİRDİĞİ EN MUTEBER, YATIRIMCILARINDAN BİRİSİDİR
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in doktoru, İYİ Parti Isparta Milletvekili aday adyaı Aylin Cesur ise Şevket Demirel’in ömrünü Isparta’ya adayan Türkiye’nin yetiştirdiği en muteber, yatırımcılarından, işadamlarından birisi olduğunu belirterek, “Şevket beyi birçok kişiden ayıran en önemli özellik kendi memleketinin dışında bir yere hizmet etmekten kaçındı. Hemşerileri bugün onu anmaya, dua etmeye geldiler. Bu vefadır, Ispartalı vefayı bilir. Ben Demirel ailesinin yanında 25 yıla yakın ömür geçirdim. Şevket Demirel yaklaşık 5 bin kişiye iş imkanı sağlayarak aile olarak da 25 bin kişiye aş, iş veren bir insandır” dedi.
 
 

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °