Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Memur – Sen Isparta Temsilcisi Erdal Demiralay’dan; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Memur – Sen Isparta Temsilcisi Erdal Demiralay’dan; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

ISPARTA 10.01.2021 09:25:00 0
Memur – Sen Isparta Temsilcisi Erdal Demiralay’dan; 
10 Ocak 
Çalışan Gazeteciler 
Günü mesajı
Memur - Sen Isparta İl Temsilcisi ve Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
 
Başkan Demiralay, mesajında şu görüşlere yer verdi; “İnsanları doğru bilgi ve güvenilir haberle buluşturmak için muhabirinden fotoğrafçısına, müdüründen editörüne; zor şartlarda, gösterdikleri çabayla demokratik hak ve özgürlükler alanının daha da genişlemesine ve güçlenmesine hizmet eden gazeteciler her türlü takdir ve teşekkürü hak etmektedir.
 
Yorucu bir tempoyla toplumsal olaylardan afetlere, terörden savaşa kadar zor ve tehlikeli alanlarda, üstelik zamanla yarışarak, gelişmeleri haberleştirip bizlere servis eden gazeteciler, kamuoyu açısından çok önemli bir görevi ifa etmektedir.
Birçok basın emekçisi, haber peşinde koşarken pek çok tehlike atlatmakta, yaralanmakta, hatta canından olmaktadır.
İnsan hak ve hürriyetlerinin kullanımı açısından basın hürriyeti önem taşımaktadır. Düşünce, inanç, kanaat ve ifade özgürlüğü ancak basın hürriyetiyle mümkün olabilir.
Gerçeklerin haber olmadığı yerlerde insanlar doğrudan mahrum, yalana mahkûm olurlar.
Bugün, bazı yayın organlarında birçok konuda sağlıklı haberlerin çıkmamasının sebebi, kasıtlı haber anlayışıyla zihinlerin perdelenmesidir. Bu nedenle, bütün medya mensupları yalnızca olanın olduğu gibi anlaşılmasına ve aktarılmasına aracılık etmelidir.
 
Dünyanın birçok yerinde basın emekçileri, başta sosyal güvence imkânları olmak üzere, güvenli ve sağlıklı çalışma imkânından yoksundur. Aldıkları ücret, insanca yaşama şartlarını sağlamada yetersizdir. Her 10 Ocak’ta siyaseten, iyi dileklerle, gazetecilerin daha insani hak ve çalışma şartlarına sahip olmaları yönünde yapılan açıklamalar, genellikle güzel bir temenni olarak kalmakta, sorunlar ertelenmektedir.
 
Daha geniş yasal haklara sahip olmaları dileği ile mesai kavramı olmaksızın gece gündüz demeden alınteri döken basın emekçilerinin ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, bugünün, çalışma şartlarının iyileştirilmesine vesile olmasını temenni ediyorum.”
 

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °