Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Memur – Sen Isparta İl Temsilcisi Sağlık – Sen Şube Başkanı Erdal Demiralay’dan; Hemşireler Günü Mesajı

Memur – Sen Isparta İl Temsilcisi Sağlık – Sen Şube Başkanı Erdal Demiralay’dan; Hemşireler Günü Mesajı

ISPARTA 12.05.2022 08:12:00 0
Memur – Sen Isparta İl Temsilcisi Sağlık – Sen Şube Başkanı Erdal Demiralay’dan; 
Hemşireler 
Günü 
Mesajı
Memur – Sen İl Temsilcisi ve Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, 12 Mayıs Hemşireler Günü ve 12 – 18 Mayıs Hemşireler Haftası münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.
 
BAŞKAN DEMİRALAY;
“HEMŞİRELERİMİZİN
GÜNÜ KUTLU OLSUN”
Başkan Demiralay mesajında; “Sağlık hizmetinin sunulmasında, fedakarlık ve özverileri ile bu kutsal vazifenin yükünü omuzlarında taşıyan hemşirelerimizin günlerini kutluyoruz. Yetersiz istihdama rağmen vatandaşlarımızın sağlık hizmeti alması için, ‘sizin sağlığınız bizim mutluluğumuz’ diyerek hastalarımız için umudun adı olan hemşirelerimizin çalışmaları takdire şayandır. Hemşirelerimiz; gerek ekonomik, gerekse iş yoğunluğu ve iş ortamı kaynaklı sebeplerden dolayı tükenmişlik sınırında hizmet vermektedir. Buna rağmen hizmetlerini aksatmayan, kendisi veya ailesinden biri hasta olsa bile, vatandaşlarımızın sağlık hizmeti alması için fedakarlık yapan hemşirelerimizin sorunları çözülerek iş motivasyonları artırılmalıdır.
 
Sağlık sisteminin geleceği açısından en büyük tehlike yetersiz istihdama bağlı ağır iş yüküdür. Özellikle son 3 yılda 3 kat artan sağlık hizmeti varken, ne yazık ki istihdam aynı oranda artmamıştır. Dolayısıyla ülkemizdeki hemşireler Avrupa ülkelerine göre 4 kat fazla iş yapmakta, 4 kat fazla hizmet üretmek zorunda kalmaktadır. 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi iki yıldır yoğun bir şekilde süren Koronavirüs pandemisi sürecinde verilen destansı mücadelede sağlık çalışanlarının payı büyüktür. Canları pahasına görev alan, sağlık hizmetinin her kademesindeki arkadaşlarımızı bir kez daha tebrik ediyor ve kutluyoruz.
 
Sağlık – Sen olarak hemşirelerimizin sorunlarının çözümü için çalıştaylar, sempozyumlar düzenliyor, saha araştırmaları yapıyoruz. Amacımız, sorunların çözülmesi, çalışma barışının sağlanması, iş yükünün azalması ve motivasyonu artırıcı uygulamaların hayata geçmesidir. Bu vesileyle, tüm hemşirelerimizin gününü kutluyor; sağlık, huzur ve mutluluklar diliyoruz” dedi.

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °