Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Meclisin MHP’li kadın üyeleri: Daha çok Kadın karar Verme Pozisyonunda Olsun…

Meclisin MHP’li kadın üyeleri: Daha çok Kadın karar Verme Pozisyonunda Olsun…

ISPARTA 7.12.2019 07:27:00 0
Meclisin MHP’li kadın üyeleri: 
Daha çok 
Kadın karar 
Verme
Pozisyonunda 
Olsun…
Isparta Belediye Meclisinin MHP’li Kadın Üyeleri Gözde Çağlar ve Ayşe Serap Özkahraman, Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 85'nci yıldönümü mecliste söz alarak yaptıkları konuşma ile kutladılar.
 
Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantıları dün yapılan son toplantı ile tamamlandı. Meclis Salonunda Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.
ÇAĞLAR VE ÖZKAHRAMAN; “BU HAK
DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK BİR KARARDIR”
Meclis gündemini oluşturan 9 maddenin görüşülmesinin ardından söz alan Belediye Meclisinin MHP’li Kadın Üyeleri Gözde Çağlar ve Ayşe Serap Özkahraman, Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 85'nci yıldönümü sebebiyle bir açıklamada bulunmak istediklerini belirterek şunları söylediler; “Bundan tam 85 yıl önce; 5 Aralık 1934’te Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tüm dünyaya örnek olacak bir karara öncülük etmiş ve anayasamızda, Seçim Kanununda yapılan değişikliklerle Türk kadınları seçme ve seçilme hakkına kavuşmuşlardır. Cumhuriyet’in ilanı ile birlikte kadınlarımız çok önemli siyasi, hukuki ve sosyal haklar elde etmişler, eğitimde, sosyal hayatta ve çalışma hayatında yer almaya başlamışlar.
“KADINLAR KARAR ALMA MEKANİZMASINDA
DAHA FAZLA YER ALMALIDIR”
Cumhuriyet tarihinde kadın ve erkeğin eşit yurttaş mücadelesinde gelinen noktada önemli bir yol kat edilmişse de bugün nüfusumuzun yarısı kadınlardan oluşmasına rağmen kadınlarımızın fiili olarak “eşit yurttaş” olamadıkları açıktır. Fırsat eşitliğinin sağlanamaması, kadın istihdamın arttırılmaması, siyasi karar alma mekanizmalarının içinde kadının yeterince yer alamaması, kadının insan haklarının ihlaline devam edilmesine neden olmaktadır.
“KADINA TACİZ VE
ŞİDDET SON BULSUN”
Kadın - erkek eşitliğini sağlayacak, kız çocuklarının kesintisiz eğitim yapmasına olanak verecek, kadın istihdamını artıracak bir dizi yasanın çıkartılması; erken yaşta evlenmelerin, kadının şiddet, taciz görmesine engel olacak eğitimlerin verilmesi ve yasaların buna göre düzenlenmesi gereklidir. Bu yasaların çıkartılmasında Meclisteki kadın milletvekillerinin katkısının çok daha etkin olması gerekmektedir. Şüphesiz ki bu değişiklikler partiler üstü bir anlayışla çözüme kavuşturulmalıdır.
“BU ÖZEL GÜN
BİZLERE KUTLU OLSUN”
Çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmak için kadını ve erkeği eşit yurttaş yaratmanın gerekli olduğuna inanan Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran irade ve bu iradenin Önderi Mustafa Kemal Atatürk ve ilkeleri sayesinde kadınlarımız özellikle seçme ve seçilme hakkı yönünden birçok gelişmiş ülkede yaşayan hemcinslerine oranla daha öndedir. Unutulmamalıdır ki siyasetin ve ticaretin cinsiyeti olmaz. Daha çok kadının karar mekanizmasında yer alması dileği ile bu özel günü gururla kutluyoruz.”
 
 

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °